Oι ειδήμονες λένε ότι όσοι δεν έχουν χρόνο για άσκηση, πρέπει να βρουν χρόνο για την ασθένεια.

Η έλλειψη δραστηριότητας καταστρέφει την καλή κατάσταση κάθε οργανισμού, ενώ η κίνηση και η μεθοδική φυσική άσκηση την προφυλάσσει και τη διατηρεί.
ΠΛΑΤΩΝΑΣ.

Υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων σ’ αυτό τον κόσμο. Όσοι βρίσκουν δικαιολογίες και όσοι βρίσκουν έναν τρόπο να ξεπεράσουν τα εμπόδια που τους παρουσιάζονται.

Απαλλάξου λοιπόν από το φορτίο και πάρε τους δρόμους. Σώσε τον εαυτό σου ζήσε το όνειρο σου.

Είσαι σε φόρμα; Αν όχι, γιατί δεν κάνεις κάτι για αυτό;
Δεν χρειάζεται να είσαι ο “φουσκωτός” Θεός των γυμναστηρίων και ο αμφιβόλου αξίας ολυμπιονίκης με την φάρμακο διέγερση που τους οδηγεί σε πρόσκαιρες διακρίσεις και μετέπειτα στο θάνατο. Δεν είναι αυτό το θέμα. Το θέμα είναι πώς να είσαι υγιής, πώς να αυξήσεις τον αυτοσεβασμό σου και να μπορέσεις να λειτουργήσεις καλύτερα σε κάθε τομέα της ζωής σου. Η ζωή δεν χάνετε με τον θάνατο. Η ζωή χάνεται λεπτό το λεπτό μέρα με την μέρα με χιλιάδες μικρούς ασήμαντους τρόπους.

Μην αναρωτιέσαι τι χρειάζεται ο κόσμος. Να αναρωτιέσαι τι σε κάνει να νιώθεις ζωντανός και κάνε το. Γιατί αυτό που χρειάζεται ο κόσμος είναι άνθρωποι ζωντανοί.
Μίλα με το σώμα σου, συνεργάσου με την ψυχή σου, και αν είσαι αποφασισμένος και υπομονετικός μπορείς να πετύχεις οποιονδήποτε στόχο όπως αυτό το υπέροχο παιδικό αίσθημα μεγαλείου και φιλοδοξίας. Κάνε μόνο το επόμενο μικροσκοπικό βήμα και αν σου φαίνεται μεγάλο χώρισε το ακόμα σε μικρότερα κομμάτια.

  • Τρέξε αν μπορείς, περπάτησε αν πρέπει, να συρθείς αν είναι απαραίτητο. Αλλά ποτέ, ποτέ μη σταματήσεις. Ποτέ μη σταματήσεις θα έλεγα εγώ.
  • Η παραίτηση δεν είναι επιλογή η αποτυχία όμως είναι.
  • Αν δεν πονάς δεν ασκείσαι αρκετά δυνατά. Αν δεν πεινάς, τότε έφαγες πάρα πολύ. Αν δεν κρυώνεις, τότε φοράς πάρα πολλά ρούχα. Αν ξέρεις ότι θα πετύχεις, τότε παραείναι εύκολο.

Ατάκες από απλούς αθλούμενους ανθρώπους που άθελα τους γίνονται άτυποι παγκόσμιοι πρωταθλητές της ζωής.

Όπως ο Βρετανός ALASTAIR HUMPHREYS που γύρισε για τέσσερα χρόνια με το ποδήλατο του όλον τον πλανήτη Γή οριζοντίως και καθέτως, και αρκετούς άλλους που διανύουν απίστευτες τεράστιες αποστάσεις κολυμπώντας και τρέχοντας. Αθλητές με “θετική σκέψη” που επιζητούν την περιπέτεια και την δοκιμασία χωρίς ανταγωνισμούς, προσπαθώντας να ξεπερνούν μοναχά τα δικά τους όρια για να ζήσουν το όνειρο τους. Μαθήματα ζωής για την ΤΟΛΜΗ που κρύβει μέσα της ιδιοφυία δύναμη και μαγεία. Στοιχεία χρήσιμα που γίνονται αποδεκτά με σεβασμό και από την μαθητική μας νεολαία που έχω την τιμή να επικοινωνώ μαζί τους στις σχολικές αίθουσες για θέματα περί αθλητισμού. Στοιχεία χρήσιμα επίσης και για όλους τους εκλεγμένους πολιτικούς οι οποίοι έστω και στοιχειωδώς επιβάλλεται να γυμνάζονται για το κοινό συμφέρον.

Ο JESSE JACKSON γράφει:
Οι ηγέτες πρέπει να είναι αρκετά δυνατοί για να πολεμούν, αρκετά τρυφεροί για να μπορούν να κλάψουν, αρκετά ανθρώπινοι για να κάνουν λάθη, αρκετά ταπεινοί για να τα παραδέχονται, αρκετά σκληροί για να αντέχουν τον πόνο και αρκετά ανθεκτικοί για να ανακάμπτουν και να συνεχίζουν.

Χαρίσματα μοναδικά που τα προσφέρει αναμφισβήτητα η πνευματική-σωματική ανάταση της άσκησης διαρκείας. Εγώ δεν ξέρω άν η εκγύμναση μέσα από τους αγώνες υπέρ αντοχής που αγωνίζομαι μέχρι σήμερα προσθέτει χρόνια στη ζωή μου αλλά σίγουρα δίνει ζωή στα χρόνια μου.

Τάσος Σταθόπουλος 60 ετών τριαθλητής.