Το ονονοματεπώνυμο σου και ετών;

Ονομάζομαι Σπυριδούλα Παλαντζά και είμαι 51 ετών.

Τι αποστάσεις τρέχεις;

Τρέχω γενικώς από 1χλμ μέχρι 50χλμ… Η μεγαλύτερη απόσταση που έχω τρέξει σε αγώνα δρόμου δημόσιου και ερασιτεχνικού χαρακτήρα. Πολλές φορές επιλέγω και αγώνες ορεινού τρεξίματος τόσο για αλλαγή όσο και για προπονητικούς σκοπούς.

Σε ποιες μεγάλες διοργανώσεις έχει συμμετάσχει

Έχω συμμετάσχει 6 φορές στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών ενώ τα τελευταία χρόνια προγραμματίζω και συμμετέχω και σε Μαραθωνίους του εξωτερικού συνδυάζοντας ταξίδι, ψυχαγωγία και άσκηση…Η πρώτη συμμετοχή μου στο εξωτερικό ήταν στον Μαραθώνιο της Βαρκελώνης το 2019. Μετά από έναν διαγωνισμό για Μαραθωνοδρόμους, που έκανε μία γνωστή ελληνική αεροπορική εταιρεία, κληρώθηκα ανάμεσα σε χιλιάδες δρομείς και κέρδισα 2 αεροπορικά εισιτήρια για την ομώνυμη πόλη!!! Ήμουν πολύ τυχερή αν και λόγω προβλήματος υγείας έτρεξα μόνο τα 2/3 της απόστασης και ευχαριστώ τους διοργανωτές οι οποίοι δεν αρνήθηκαν να μου δώσουν το μετάλλιο. Μετά την Βαρκελώνη συμμετείχα στον Μαραθώνιου του Εδιμβούργου και της Βιέννης. Επόμενος προορισμός το Μαρόκο…

Επάγγελμα

Είμαι Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και δουλεύω σε σχολείο της Πρωτοβάθμιας Εκπάιδευσης

Χόμπυ

Μου αρέσει το διάβασμα, τα ταξίδια και φυσικά το τρέξιμο…

Λίγα λόγια για τον Απόλλων Δυτικής Αττικής

Στηρίζω τις δράσεις και τους αγώνες του Απόλλωνος Δυτ. Αττικής, του ιστορικού αυτού συλλόγου ο οποίος εικοσιπέντε χρόνια τώρα συμβάλει  στην ανάπτυξη και την προώθηση του δρομικού κινήματος. Η φιλοσοφία και οι ιδεολογικές προβολές του συλλόγου προωθούν το μαζικό λαϊκό αθλητισμό και τις αρχές του «ευ αγωνίζεσθαι». Αγαπάμε Απόλλων Δυτικής Αττικής!!!

Πόσες προπονήσεις κάνεις;

Τρέχω 3-4 φορές την εβδομάδα ενώ τις άλλες μέρες προσέχω τους μυς μου, τα οστά και τις αρθρώσεις μου σε γυμναστήριο κάνοντας ασκήσεις ενδυνάμωσης ή pilates

Περιεχόμενο προπόνησης

Ανάλογα τον στόχο και τον αγώνα… Ακολουθώ τις βασικές αρχές ενός  κύκλου προετοιμασίας αλλά ποτέ δεν νιώθω δέσμια να ακολουθήσω πιστά κάποιο συγκεκριμένο προπονητικό πλάνο. Τρέχω με γνώμονα πρώτα απ’ όλα την υγεία, σωματική και ψυχική.

Στόχοι

Κύριος στόχος μου είναι να τερματίζω υγιής σε κάθε αγώνα! Από εκεί και πέρα θα ήθελα να  τρέξω σε όσους περισσότερους Μαραθωνίους μπορώ, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα 42.195 χιλιόμετρα είναι η αγαπημένη μου απόσταση!

Λίγα λόγια για το τρέξιμο

Το τρέξιμο για μένα είναι το «φιλαράκι» μου…Τα λέμε σχεδόν κάθε μέρα… Συζητάμε, κάνουμε σχέδια, αναλύουμε ρυθμούς και χιλιόμετρα, λύνουμε προβλήματα ή δημιουργούμε και άλλα (ΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!)

Μια φράση που θα ήθελες να πεις στους άλλους δρομείς ή σε αυτούς που ξεκινάνε το τρέξιμο.

Μία αγαπημένη φράση η οποία ήταν γραμμένη στο πακέτο του Μαραθωνίου του Εδιμβούργου: “At the finish line it doesn’t matter how many km you have run or how fast you have gone… The matter is that you finished what you started”. Μην τα παρατάτε ποτέ… Μην κοιτάτε το ρολόι… Φτάστε στον τερματισμό με χαμόγελο και θα είσαστε νικητές!!!