Πες μας το όνομα σου και ποια είναι η ηλικία σου; 

Ονομάζομαι Μπίσκα Ελένη. Είμαι 35 ετών.

 Τι αποστάσεις τρέχεις;

Ξεκίνησα το τρέξιμο σαν χόμπι το 2018 τρέχοντας μόνο 5 km. Πλέον ενόψει 2023 τρέχω από 5 έως 110 km. Όμως, παρ’όλο που τρέχω σε αγώνες και μικρών και μεγάλων αποστάσεων, όπως προείπα, λατρεύω τις μεγάλες αποστάσεις, δηλαδή από 50 km έως 110 km.

 Σε ποιες μεγάλες διοργανώσεις έχεις συμμετάσχει;

Έχω συμμετάσχει σε μεγάλες διοργανώσεις, όπως Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθηνών το 2021 με χρόνο 3 ώρες και 33 λεπτά. Ακόμη, συμμετείχα στον μαραθώνιο Σόφιας στη Βουλγαρία το 2022, στον πανελλήνιο αγώνα 50 km στην Ψάθα το 2021, στον πανελλήνιο αγώνα 120 km στην Ψάθα το 2022 και σε πολλούς άλλους αγώνες. Μάλιστα στον πανελλήνιο αγώνα της Ψάθας το Δεκέμβριο του 2022, κατάφερα να πάρω πρόκριση για το Σπάρταθλο κάνοντας 110 km σε 11 ώρες και 20 λεπτά. Αυτός ήταν και ο μεγαλύτερος άθλος και αγώνας μου. Ακόμη, συμμετείχα στα χνάρια των ηρώων το 2022 102 χμ και στον αγώνα του Σαρωνικού και το 2021 και το 2022. Σε όλους τους παραπάνω αγώνες είχα βραβεύσεις και διακρίσεις.

 Ποιο είναι το επάγγελμά σου;

Το επάγγελμά μου είναι εκπαιδευτικός γενικής και ειδικής αγωγής.

→ Ποια είναι τα χόμπυ σου;

Όσον αφορά τα χόμπι μου, η μεγάλη μου αγάπη είναι ο αθλητισμός και κατ’ επέκταση το τρέξιμο. Όμως, μου αρέσει και ο χορός και να ακούω μουσική.

 Πες μας τη γνώμη σου για τον Απόλλωνα

Το λιγότερο που μπορώ να πω είναι ένα μεγάλο “ευχαριστώ”, που εδώ και 2 χρόνια η γλυκιά παρέα του Απόλλωνα Δυτικής Αττικής με αγκαλιάζει με αγάπη και μου κάνεις support σε όλους μου τους αγώνες από 5 έως 110 km και κυρίως τους μεγάλους μου αγώνες, όπου έχω τεράστια ανάγκη το σύλλογό μου να είναι εκεί για’μένα να με στηρίζει.

Μάλιστα τα λόγια ήταν περιττά τη στιγμή, που βραβεύτηκα από τον Απόλλωνα Δυτικής Αττικής ως η αθλήτρια του έτους 2022. Ήταν τεράστια τιμή για εμένα!

→ Πόσες προπονήσεις κάνεις κάθε εβδομάδα και τι περιεχομένου;

Όσον αφορά τις προπονήσεις μου, δεν έχω κάποιον προσωπικό προπονητή να με καθοδηγεί, αλλά από μόνη μου προπονούμαι συνήθως 6 στις 7 ημέρες της εβδομάδας. Όταν υπάρχουν τραυματισμοί, πράγμα που είναι συχνό φαινόμενο για εμένα, απέχω των προπονήσεων μου κάνοντας θεραπείες.

→ Ποιοι είναι οι στόχοι σου;

Ο μεγάλος μου στόχος και όνειρο ζωής για εμένα είναι να τερματίσω το Σπάρταθλο! Να πετύχω το ακατόρθωτο για την “Ελένη”, να φτάσω με δάκρυα και συγκίνηση στη Σπάρτη!

→ Λίγα λόγια για το τρέξιμο;

Το τρέξιμο για εμένα είναι τρόπος ζωής, είναι η καθημερινότητά μου, που δεν μπορώ χωρίς αυτό, είναι η αγάπη μου και η αρρώστια μου

→ Μια φράση που θα ήθελες να πεις στους άλλους δρομείς ή σε αυτούς που ξεκινάνε το τρέξιμο;

  Μία κουβέντα θα έλεγα στους δρομείς και ειδικά στους νέους είναι: Never give up! Είναι το προσωπικό σλόγκαν μου, να μην τα παρατάνε ποτέ, να συνεχίζουν κάνοντας αυτό που πραγματικά αγαπούν εννοείται στο τρέξιμο, αλλά και στη ζωή γενικότερα!