Οργασμός Αγώνων, εκδρομών, κοινωνικής προσφοράς και πολιτισμού από τον Α.Π.Σ. «ΑΠΟΛΛΩΝ» ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ, όλους τους καλοκαιρινούς μήνες
Με τον πιο εμφατικό και εντυπωσιακό τρόπο, ο Α.Π.Σ. «ΑΠΟΛΛΩΝ» ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ, ο πρωτοπόρος Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος από τα δυτικά προάστια της Αθήνας – Αττικής γιόρτασε τα φετινά εικοστά γενέθλιά του το φετινό καλοκαίρι.
Μεταξύ άλλων διοργάνωσε την ομαδική εκδρομή και ως τεχνικός σύμβουλος τού Αγώνα στο Λεωνίδιο στις 24 Ιούνη (Σάββατο) ενώ την επομένη, 25 Ιούνη – Κυριακή οργάνωσε τη 2η επιτυχημένη Αιμοδοσία – Τράπεζα Αίματος για και προς τα μέλη – φίλους του που προσήλθαν μαζικά στην κορυφαία ανθρώπινη εθελοντική προσφορά.
Στις 9 Ιούλη συμμετείχε με δεκάδες αθλητές του στα Βελλερεφόντεια, στη διοργάνωση τού αδελφού συλλόγου ΤΕΛΜΗΣΣΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ στη Νέα Μάκρη, ενώ στις 15 Ιούλη (Σάββατο) συμμετείχε ως τεχνικός σύμβουλος και με δεκάδες αθλητές στους δυο αγώνες (70 και 37,5 χλμ.) στο Κρόνιο Πέρασμα στον Αγ. Πέτρο Κυνουρίας – Πάρνωνα.
Στις 22 Ιούλη συμμετείχε στον Αγώνα που διεξήχθη στις ιστορικές Κροκεές για τον μεγάλο Έλληνα ποιητή Νικηφόρο Βρεττάκο (Βρεττάκεια 2017) με ομαδική εκδρομή.
Στις 28-29 Ιούλη διοργάνωσε για πρώτη φορά τον Αγώνα στα χνάρια τών Ηρώων τής μάχης τών Θερμοπυλών, το 480 π.Χ., με απόλυτη επιτυχία από τις ιστορικές-μαρτυρικές Θεσπιές τού Ήρωα Δημόφιλου και τών 700 Θεσπιέων έως τις Θερμοπύλες, εκεί που έπεσαν εθελοντικά μέχρι ενός, δίπλα στον Αρχιστράτηγο Σπαρτιάτη Λεωνίδα και τους 300 συμπολίτες τους.
Η απόσταση ήταν 102 χλμ., οι αθλητές που συμμετείχαν ήσαν 96 και τερμάτισαν επιτυχώς 87, στην πολλά υποσχόμενη νέα διοργάνωση που φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν σπουδαίο διεθνή αγώνα -τα επόμενα χρόνια- με ακόμα μεγαλύτερη απήχηση σε Έλληνες και ξένους δρομείς Υπεραποστάσεων που θα έλθουν ταπεινοί προσκυνητές στην πορεία και τα χνάρια τών αρχαίων ηρώων που εξουσίαζαν τη ζωή τους για το ιδανικό τής Ελευθερίας, στις Θερμοπύλες το 480 π.Χ..
Το Σάββατο 12 Αυγούστου για 11η συνεχή χρονιά, ο Α.Π.Σ «ΑΠΟΛΛΩΝ» ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ διοργάνωσε τον πολύ επιτυχημένο αγώνα «Διάσχιση τού Καλλίδρομου-13,7 χλμ.» και τον αντίστοιχο αγώνα 1,7 χλμ. «Γύρο τής Μενδενίτσας» στον ιστορικό τόπο τής Αετοφωλιάς τού Καλλίδρομου, την πανάρχαια πανέμορφη Μενδενίτσα Φθιώτιδας.
Ακολούθησε γλέντι με γιορτή τής πίτας και γουρουνοπούλες, κρασί, χορούς κ.λπ. που ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ προσέφεραν οι κάτοικοι τού φιλόξενου χωριού τής Ρούμελης.
Και δεν σταμάτησε εκεί ο δραστήριος σύλλογός μας.
Την Παρασκευή 18 Αυγούστου, συμμετείχε με ομαδική εκδρομή στον αγώνα για τον Εθνομάρτυρα Κοσμά τον Αιτωλό, στο Θέρμο τής Αιτωλοακαρνανίας.
Ενώ κλείνοντας ένα γεμάτο καλοκαίρι, θα συμμετάσχει με ομαδική εκδρομή – αποστολή στον Αγώνα που διοργανώνεται από τον Δήμο Νεμέας με την επωνυμία Αγιοργείτικος Αγώνας Δρόμου. Δρόμοι Κρασιού για τη σπουδαία Οινική περιοχή και γεμάτη Ιστορία Νεμέα.
Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα συμμετάσχει στον Αγώνα τής Ιεράς Οδού το επόμενο Σάββατο 9 Σεπτέμβρη από την Αρχαία Αγορά τής Αθήνας έως τον αρχαιολογικό χώρο τής Ελευσίνας, ενώ την Κυριακή 17 Σεπτέμβρη, στις 07.30 θα εκκινήσει ο 2ος Αγώνας τών Αλκυόνων, 30 χλμ. και 8 χλμ. αντίστοιχα, στην περιοχή τής ΨΑΘΑΣ – ΑΛΕΠΟΧΩΡΙΟΥ – Βαμβακιές Σχοίνου, με διοργανωτή τον Α.Π.Σ. «ΑΠΟΛΛΩΝ» ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ.
Ο Αγώνας είναι μια πρώτης ευκαιρίας διοργάνωση για να δοκιμάσουν οι δρομείς τις δυνάμεις τους (αγωνιστικό τεστ) για τον Μαραθώνιο τής Αθήνας που θα διεξαχθεί στις 12 Νοέμβρη και όποιος-όποια ενδιαφέρεται, θα έχει την ευκαιρία να τρέξει σε μια πανέμορφη περιοχή – προσομοίωση τών πρώτων 30 χλμ. του Μαραθωνίου τής Αθήνας, με την οργάνωση που εγγυάται ο μεγαλύτερος δρομικός σύλλογος τής πατρίδας μας, ο Α.Π.Σ. «ΑΠΟΛΛΩΝ» ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ.
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι και την Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη και ώρα 14.00.
Το Σάββατο τώρα, 30 Σεπτέμβρη, ο Α.Π.Σ. «ΑΠΟΛΛΩΝ» θα οργανώσει ομαδική εκδρομή για τον αγώνα που θα διοργανώσει ο αδελφός σύλλογος ΑΠ.Σ. ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΕΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ στην ιστορική περιοχή τών αρχαίων Αμφικτυόνων, Θερμοπύλες-Ανθήλη, απόστασης 10 χλμ.
Την Κυριακή 1 Οκτώβρη θα συμμετέχει ενεργά στον 17ο Ημιμαραθώνιο Αγώνα «Στα χνάρια τού Παυσανία» από την Ελευσίνα στα Μέγαρα, τόσο ως τεχνικός σύμβουλος, όσο και με δεκάδες δρομείς αθλητές του.
Το Σάββατο 7 Οκτώβρη θα διοργανώσει τη Μεγάλη Γιορτή τών 21ων γενεθλίων τού Συλλόγου στο Πνευματικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος» στο Αιγάλεω, ώρα 18.30, με βραβεύσεις εκατοντάδων αθλητών-αθλητριών, ανθρώπων τής Τοπικής Αυτοδιοίκησης, χορηγών, και όλων όσων τον βοήθησαν σ’ αυτή την απίστευτη πορεία του από τις 22 Σεπτέμβρη 1997 που ιδρύθηκε, μέχρι σήμερα. Είναι αυτονόητη η συμμετοχή όλων στη μεγάλη γιορτή τού Α.Π.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ που θα συμπεριλαμβάνει και πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα.
Την Κυριακή 8 Οκτώβρη θα διοργανώσει τον 2ο Αγώνα τού Αγχαίου Όρους (όρος Πατέρας) στην περιοχή Μάνδρας-Βιλλίων Δυτ. Αττικής, απόστασης 28,7 χλμ. και 14,35 χλμ. αντίστοιχα, ένα ακόμη αγωνιστικό τεστάρισμα για τον επερχόμενο Μαραθώνιο σε μια πανέμορφη – κατάφυτη περιοχή τής Αττικής Γης.
Ενώ την επόμενη Κυριακή 15 Οκτώβρη θα διοργανώσει ομαδική εκδρομή – συμμετοχή στον Πτώιο Αγώνα στο Ακραίφνιο Βοιωτίας, στον Αγώνα 26 χλμ. – 10 χλμ. και 5 χλμ. που διοργανώνεται με μεγάλη επιτυχία από τους τοπικούς συλλόγους τής ιστορικής κωμόπολης και με την ενεργή παρουσία-βοήθεια τού Συλλόγου μας.
Στις 22 Οκτώβρη θα συμμετάσχει στον 5ο Βαρτζάκειο Αγώνα Δρόμου τού Σ.Δ.Υ. Πειραιά, ενώ το επόμενο Σάββατο-Κυριακή 29-30 Οκτώβρη θα συμμετάσχει ενεργά ως τεχνικός σύμβουλος, στον 3ο Αγώνα τών Αθανάτων, απόστασης 140 χλμ. από την Τρίπολη – Σπάρτη – Μυστρά – Καλαμάτα.
Τέλος, την Κυριακή 5 Νοέμβρη ο Α.Π.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ θα συνδιοργανώσει με τον Δήμο Περιστερίου και άλλους φορείς και συλλόγους τού ΣΕΓΑΣ, τον 4ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου τού Δήμου Περιστερίου, απόστασης 10.200 μ. και 1.000 μέτρων σε μια γιορτή τού Μαζικού – Λαϊκού Αθλητισμού και σε ένα τελευταίο πριν τον Αγώνα τού Μαραθωνίου και τών 10.000 μ. αγωνιστικό τεστ.
Μετά τον Μαραθώνιο, και συγκεκριμένα το Σάββατο 2 Δεκέμβρη θα διοργανώσει τον αγώνα-θεσμό με την επωνυμία ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, από την Ελευσίνα (Δημοτικό Στάδιο) έως την Κινέτα, και επιστροφή, απόστασης 63,3 χλμ. (1,5 Μαραθώνιο) με ώρα εκκίνησης στις 07.00.
Κλείνοντας, θα μπορούσε πολλά να γράψει κανείς για την ενεργή συμμετοχή εκατοντάδων αθλητών-αθλητριών μας σε δεκάδες -αν όχι εκατοντάδες- αγώνες σε δημόσιο δρόμο ή σε αγώνες βουνού σε όλη την Ελλάδα, όλο αυτό το καλοκαίρι, και κάθε περίοδο τού χρόνου, που τίμησαν τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και την παράδοση αυτού τού υπέροχου τόπου και της πατρίδας μας. Τους ευχαριστούμε που τιμούν τον σύλλογό μας ποτίζοντας με τον τίμιο ιδρώτα τους τη φανέλα του… Και μια υπόσχεση δίνουμε: Να είμαστε πάντα αντάξιοι τής εμπιστοσύνης τους… Τους ευγνωμονούμε…
ΥΓ.: Δεν ξεχνάμε βέβαια τον μεγάλο εθνικό αγώνα τού Μαραθωνίου τής Αθήνας «Γρ. Λαμπράκης» και τους παράλληλους αγώνες τών 5 και 10 χλμ…..
Ο Α.Π.Σ ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ και φέτος, με περισσότερους από 650 δρομείς, θα συμμετάσχει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου, στον Λαϊκό Αγώνα τού Μαραθωνίου στα 5 και 10 χλμ. και στο Δυναμικό Βάδισμα Μαραθωνίου, με όλα τα νούμερα συμμετοχής να τα διαθέτει στο περίπτερό του στο Εκθεσιακό Κέντρο.