12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010 | ΜΙΛΤΙΑΔΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Λένε ότι στις επετειακές ημέρες και χρονιές, αυτό που χάνεται είναι η ΟΥΣΙΑ. Κι έτσι θα ήταν, αν αυτές οι επέτειοι είναι για Λαούς και Έθνη που η Ιστορία τους έχει λίγες μοναδικές στιγμές να επιδείξουν όπου ο Ηρωισμός και η αυταπάρνηση δίνουν το ΔΙΚΑΙΩΜΑ για τέτοιους εορτασμούς και αφιερώματα.

Μα σαν κοιτάξει κανείς από εκεί στον Μαραθώνα τον Σεπτέμβρη του 490 π.Χ., 2500 χρόνια από φέτος πίσω, θα δει ότι το παράδειγμα του Μιλτιάδη και των 10.000 Αθηναίων και Πλαταιέων ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ της Αήττητης Οπλικής Φάλαγγας, ενέπνευσε και εμπνέει για αμέτρητες τέτοιες στιγμές ενός Λαού, που κάθε φορά εκπλήττει με την Μοναδική Ηρωική Αντίσταση για να διαφυλάξει το Υπέρτατο γι’ αυτόν ιδανικό, την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του.

Ήταν αυτό το Μοναδικό κλικ που έδωσε μια ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΩΘΗΣΗ στα πιστεύω αυτού του Λαού, αυτό που συνέβη τότε στον Μαραθώνα.

Και η περήφανη Νίκη έδωσε φτερά σε κάθε Έλληνα, διαχρονικά. Φτερά μιας ανίκητης ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ μιας χωρίς προηγούμενο ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ που δημιούργησαν έναν ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ που ήταν, είναι και θα είναι μοναδικοί και μοναχικοί ΦΑΡΟΙ, στυλοβάτες, όλου του Παγκόσμιου πνευματικού υπόβαθρου.

Γι’ αυτή τη μοναδική στιγμή, γράφτηκαν και ειπώθηκαν απίστευτα μεγάλος όγκος βιβλίων, σχολίων, αναλύσεων και απόψεων.

Εμείς δεν θα προσθέσουμε τίποτε άλλο από τις ΑΝΑΣΕΣ ΜΑΣ.

2500χρόνια μετά, χαράματα στις 6 το πρωί όπως τότε, την Κυριακή 12 Σεπτέμβρη, θα συγκεντρωθούμε στον ιστορικό χώρο του Τύμβου των Αθηναίων. Θα αφουγκραστούμε με ΟΛΕΣ τις Αισθήσεις μας τις Ανάσες των Αρχαίων προπατόρων, θα ψάλλουμε τους πολεμικούς παιάνες και ΟΛΟΙ μας, θα τρέξουμε σε ΟΛΟ ΤΟ ΠΕΔΙΟ της Μάχης.

Κάθε μέτρο από τα 20 περίπου χιλιόμετρα που θα διανύσουμε κατά μήκος της παραλίας του Μαραθώνα, του Σχοινιά, του τροπαίου της Νίκης, της Μακαρίας Πηγής, του Τύμβου των Πλαταιέων, θα νιώσουμε την παρουσία εκείνων… Και φθάνοντας ξανά πίσω στον Τύμβο, θα γονατίσουμε και θα φιλήσουμε το ΙΕΡΟ ΧΩΜΑ που πότισαν με το αίμα τους για τη ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗ για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Αυτή η ΙΕΡΗ ΠΟΡΕΙΑ-ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ δεν θα χρειαστεί τίποτε άλλο σαν επιβράβευση, ενθύμιο σε κάθε συμμετέχοντα-ουσα, παρά λίγο χώμα από τον Τύμβο του Μαραθώνα.

Για να θυμάται ΚΑΘΕΝΑΣ μας, ότι στις 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2010, 2500 χρόνια ΜΕΤΑ, είμασταν εκεί…

Καλούμε λοιπόν ΟΛΟΥΣ και ΟΛΕΣ τους Έλληνες ΔΡΟΜΕΙΣ στην ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ που τα κύτταρά μας θα θυνηθούν και θα τιμήσουν.

Θα ανασηκωθούν και θα ριγήσουν μέσα στο ίδιο τοπίο της ΔΟΞΑΣ και της Τιμής.

Οι συμμετοχές σας θα δίνονται μέχρι την Πέμπτη 9 Σεπτέμβρη στο τηλέφωνο-fax 210.5317826 και στο τηλ. 210.5900685 (εργάσιμες ημέρες και ώρες) για να υπάρξουν οι ανάλογες προετοιμασίες και ο συντονισμός για τα νερά τροφοδοσίας που θα έχουμε σε καθορισμένα σημεία. Η μεταφορά όλων θα γίνει με ιδιόκτητα αυτοκίνητα, ενώ πολλοί από τους συναδέλφους μπορούν να διανυκτερεύσουν (όσοι το θέλουν) στη περιοχή του Τύμβου με δικά τους μέσα και δυνατότητες (υπνόσακκοι, σκηνές κ.λπ.).

Σας περιμένουμε μαζί μας στη “διαφορετική” αυτή ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑ-ΣΤΑΣΗΣ…