Α΄ ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

127 ΧΛΜ. ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΣΤΡΩΝ ΜΥΣΤΡΑΣ – ΓΕΡΑΚΙ – ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ

Το Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης, Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Μονεμβασιάς

Ο Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Σπάρτης

Ο Α.Π.Σ. Απόλλων Δυτ. Αττικής

Οι Σπαρτιάτες Δρομείς

και ο Α.Π.Σ. Καλλισθένης Δήμου Ευρώτα

ΩΣ ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου – Π.Ε. ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΝ

Τον Α΄ ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΟ ΑΓΩΝΑ – αγώνας υπεραπόστασης 127χλμ. Βυζαντινών Κάστρων Μυστράς – Γεράκι – Μονεμβασιάς(αναμένεται η ακριβής μέτρηση, καθώς και τα απαιτούμενα μέτρα που χρειάζονται μέχρι να φτάσετε στον τερματισμό μέσα στα σοκάκια του Κάστρου της Μονεμβασιάς)

Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 23 Μαρτίου 2019(αναμένεται η ακριβής ώρα εκκίνησης, ανάμεσα στις 14.00  – 17.00)

Αφετηρία αγώνα: Μυστράς(Κεντρική Πλατεία Μυστρά, άγαλμα Κων/νου Παλαιολόγου)

Τερματισμός: Μονεμβασιά – Κάστρο Μονεμβασιάς(κεντρική πλατεία Χρυσαφίτισσας)

Πρώτες γενικές πληροφορίες διαδρομής: O εν λόγω αγώνας υπεραπόστασης έρχεται να αντικαταστήσει για το 2019, τον αντίστοιχο αγώνα της ΓΥΡΑΣ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ – 80,5χλμ.! Ο ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΟΣ αγώνας θα πραγματοποιείται κάθε 2 έτη! Την μία χρονιά θα γίνεται η ΓΥΡΑ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ, και την άλλη χρονιά ο ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ! Όλος ο αγώνας θα είναι επί ασφάλτινης διαδρομής με αφετηρία τον Μυστρά και τερματισμό την Μονεμβασιά – εντός του Κάστρου!!! Θα συνδέει τα 3 Βυζαντινά Κάστρα της Λακωνίας – τον Μυστρά, το Γεράκι, και την Μονεμβασιά, που άκμασαν κατά την περίοδο του Βυζαντίου και χρησιμοποιούνταν προκειμένου να επικοινωνούν μεταξύ τους, μιας και μέσω του κάστρου του Γερακίου, μπορούσαν να έχουν οπτική επαφή και τα 3 εν λόγω κάστρα! Η διαδρομή που θα ακολουθήσει ο αγώνας είναι η εξής: Μυστράς – Σπάρτη – Χρύσαφα – Καλλονή – Γκοριτσά – Αγ. Ανάργυροι – Γεράκι – Αλεποχώρι – Αγ. Δημήτριος Ζάρακος – Διασταύρωση Κρεμαστής – Λαμπόκαμπος – Ρειχειά – Α. Ιωάννης Ζάρακος – Γέρακας – Λιμάνι Γέρακα – Αρριάνα – Παλαιά Μονεμβασιά – Αγ. Ιωάννης Μονεμβασιάς – Μονεμβασιάς – Κάστρο Μονεμβασιάς!

Τα χλμ. του αγώνα είναι περίπου 127 – αναμένεται η τελική μέτρηση, και το χρονικό όριο τερματισμού που θα δωθεί είναι 20 ώρες

Αρχές του έτους 2019, θα δημοσιευτεί η τελική προκήρυξη!

Για πληροφορίες τηλ. Στο 6955985506/ 6936853165(Γορανίτης Παύλος)

Ή στο email lakoniaultrarunning@gmail.com