ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 2ου ΑΓΩΝΑ  ΔΡΟΜΟΥ 8 χλμ «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ  2013»

ΑΙΓΙΝΑ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αίγινας σε συνεργασία με τον Όμιλο Αθλοπαιδιών Κούρος Αίγινας, υπό την αιγίδα του Δήμου Αίγινας, διοργανώνει τον 2ο αγώνα  με την επωνυμία «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ 2013» στην περιοχή της  Αίγινας.

Ο Ιωάννη Καποδίστριας , πρώτος κυβερνήτης της νεότερης Ελλάδας, ίσως είναι η σημαντικότερη προσωπικότητα της νεότερης ιστορίας του Έθνους μας. Η Αίγινα στην οποία αφίχθη με την ανάληψη των καθηκόντων του, την οποία και όρισε πρώτη Πρωτεύουσα της νεότερης Ελλάδας, οφείλει να τιμά την μνήμη και την προσφορά του. Στα πλαίσια εορτασμού του νησιού μας για τον Κυβερνήτη Ι. Καποδίστρια, διοργανώνουμε αγώνα δρόμου που θα λάβει χώρα στα σημαντικότερα Καποδιστριακά μνημεία της Αίγινας. Η βασική διαδρομή των οκτώ χιλιομέτρων θα έχει αφετηρία το άγαλμα του Ι. Καποδίστρια επί της Λ. Δημοκρατίας, στο ύψος του ιερού ναού της Παναγίτσας, με κατεύθυνση προς τον Αγ. Βασίλειο, (Σκάλα Καραπάνου, όπου αποβιβάσθηκε πρώτη φορά ο κυβερνήτης μας). Θα ακολουθήσει δεξιά στροφή στην οδό Ι. Καποδίστρια, προκειμένου να συναντήσουμε το Καποδιστριακό ορφανοτροφείο (φυλακές). Μετά από απόσταση 350 μ. περίπου συναντούμε την οδό Αφαίας όπου στρέφουμε αριστερά, και ακολούθως στην οδό Μητροπόλεως δεξιά, όπου συναντούμε την Μητρόπολη Αίγινας όπου ορκίσθηκε ως κυβερνήτης  και ακολουθεί το  Κυβερνείο. Στο ύψος οδού Θωμαϊδου στρέφουμε αριστερά και συναντώντας την οδό Ιουλία Κάτσα, οδηγούμαστε στην παραλιακή οδό Λ. Δημοκρατίας όπου στρέφουμε αριστερά για να τερματίσουμε και πάλι στον χώρο εκκίνησης στο άγαλμα του Ιωάννη Καποδίστρια.  Η διαδρομή αυτή θα γίνει για δρομείς αλλά και περιπατητές. Επίσης θα διεξαχθούν αγώνες δρόμου μικρών αποστάσεων για μαθητές του Δημοτικού. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

1.     Αγώνας δρόμου 300μ για μαθητές της 1ης και 2ης  τάξης Δημοτικών σχολείων : Ώρα έναρξης: 10.00.

2.     Αγώνας δρόμου 700μ για μαθητές της 3ης και 4ης  τάξης Δημοτικών σχολείων : Ώρα έναρξης: 10.15.

3.     Αγώνας δρόμου 1000μ για μαθητές της 5ης και 6ης  τάξης Δημοτικών σχολείων : Ώρα έναρξης: 10.30.

4.     Περίπατος με δυναμικό βάδισμα 8 χλμ, σύμφωνα με την ανωτέρω διαδρομή .Ώρα έναρξης: 10.35.

5.     Αγώνας δρόμου 8 χλμ σύμφωνα με την διαδρομή. Ώρα έναρξης 11.00.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

1.     Άνδρες και γυναίκες περιπατητές και δρομείς που θα συμμετάσχουν στην διαδρομή 8 χλμ , θα πρέπει  να έχουν ηλικία 18 ετών και άνω, ενώ  τα παιδιά, όπως προαναφέρθηκε, θα συμμετέχουν με την ευθύνη των γονέων/κηδεμόνων  τους. Ανήλικοι κάτω των 18 ετών που επιθυμούν να συμμετέχουν στον αγώνα των 8 χλμ, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή με την έγκριση των γονέων τους.

2.     Όλοι οι δρομείς συμμετέχουν με δικής τους ευθύνη.

3.     Κόστος συμμετοχής(entry fee): Ορίζεται στα πέντε (5) ευρώ για τον αγώνα δρόμου των 8 χλμ. Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής για τα παιδιά. ΜΕ ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΔΣ ΤΟΥ ΣΔΥ ΑΙΓΙΝΑΣ ΚΑΙ Ο.Α.Κ.ΑΙΓΙΝΑΣ, ΤΟ ΠΟΣΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΙΥΡΓΙΚΩΝ ΕΞΟΔΩΝ, ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΙΤΙΟΥ ΑΠΟΡΩΝ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΜΑΣ. ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ  Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΕ ΕΙΔΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΝ ΣΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΜΑΣ.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Ο Αγώνας εποπτεύεται από την ΕΛΛ.ΑΣ και την Δημοτική Αστυνομία. Επίσης θα υπάρχει ασθενοφόρο με ιατρό.

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ

Θα υπάρχει σε επιλεγμένο σημείο της διαδρομής των 8 χλμ σημείο εφοδιασμού με νερό.

ΕΠΑΘΛΑ – ΑΠΟΝΟΜΕΣ

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ:

Α. ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ 8 ΧΛΜ:

Κύπελλο για 1ο    Νικητή και 1η νικήτρια γενικής κατάταξης αγώνα δρόμου των 8 χλμ.

Μετάλλιο για 2ο  και 3ο  νικητή και νικήτρια γενικής κατάταξης αγώνα δρόμου 8 χλμ.

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα απονεμηθούν μετάλλια και διπλώματα συμμετοχής.

Β. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΕΣ 8 ΧΛΜ: Θα απονεμηθούν έπαινοι.

Γ.ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ : Θα απονεμηθούν έπαινοι, ενώ στον 1ο    Νικητή και 1η νικήτρια, κάθε κατηγορίας μετάλλιο.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την φόρμα συμμετοχής και να την αποστείλουν μαζί με την απόδειξη της τράπεζας για το entry fee, με ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνση sdyaiginas@hotmail.gr ή ιδιοχείρως στο γραφείο των Συλλόγων μας, κάθε απόγευμα 6-8 μ.μ. στο χώρο του Δημοτικού Σταδίου. ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013. Η φόρμα συμμετοχής βρίσκεται επισυναπτόμενη στην παρούσα προκήρυξη, στην σελίδα μας στο facebook: sdyaiginas και στο  site: aeginaportal.gr καθώς και στο sdy-aiginas.blogspot.gr

Ομαδικές δηλώσεις συμμετοχών από σχολεία – συλλόγους  προτείνονται και γίνονται δεκτές

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΓΚΡΟΖΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΙΝ: 6973 679096. & κος ΖΑΜΠΕΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ:6979449303.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ-ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Ο όμιλός μας έχει εξασφαλίσει ειδική προσφορά για όσους επιθυμούν να φθάσουν στην Αίγινα Κυριακή πρωί στις 27-01-2013 και  να αναχωρήσουν το απόγευμα της ίδιας ημέρας, με το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο ΦΟΙΒΟΣ. Τα δρομολόγια του πλοίου και το ύψος της έκπτωσης, θα ανακοινωθούν εγκαίρως ηλεκτρονικά προκειμένου αποφευχθούν προβλήματα.

ΔΙΑΜΟΝΗ

Προτεινόμενα ξενοδοχεία μπορούν να επιλεγούν μέσα από το site: aiginaportal.gr

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:  aiginaportal.gr

C:UsersmediaPictures49025_100003605536799_1672072864_n.jpg                                              C:UsersmediaPicturesΟΑΚ

ΑΓΩΝΑΣ  ΔΡΟΜΟΥ «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ 2013» ΑΙΓΙΝΑ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ…………………………………………………………………………………………………………..

ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΟΣ:……………………………………………………………ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ…………………..

ΟΝΟΜΑ ΟΜΑΔΑΣ Ή ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ…………………………………………………………

ΤΗΛ/ΚΙΝ………………………………………………………………………………………………

Email:………………………………………………………………………………………………….

ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ (ΕΠΙΛΕΞΤΕ  ΑΝΑΛΟΓΑ ΚΥΚΛΩΝΟΝΤΑΣ Ή ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ «ΝΑΙ»)

Α: ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 8  ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ

Β:  ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ 8 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ

Γ:  300 Μ. ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 1ης  ΚΑΙ 2ης ΤΑΞΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

.

Δ: 700 Μ. ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 3ηςΚΑΙ 4ης ΤΑΞΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

.

Ε. 1000 Μ. ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 5ης  ΚΑΙ 6ης  ΤΑΞΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Το ποσό των 5 ευρώ θα πρέπει να κατατεθεί στο λογαριασμό της Τράπεζας EUROBANK EFG No. 0026-0371-37-0100274362 (Δικαιούχοι ΓΚΡΟΖΑΣ Σταύρος- ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Στυλιανός, ή με μετρητά μέχρι την Παρασκευή 15-01-2013 στα γραφεία των Συλλόγων στο Δημοτικό Στάδιο Αίγινας. Προσοχή, δεν θα γίνουν εγγραφές την ημέρα του αγώνα.

Α. ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ  ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Συμμετέχω στον αγώνα ανωμάλου δρόμου/ βάδισμα 8 χλμ με απόλυτη προσωπική μου ευθύνη, έχοντας προβεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και έχοντας κάνει τον απαραίτητο καρδιολογικό έλεγχο. Παραιτούμαι από κάθε απαίτηση εναντίον των διοργανωτών για τυχόν βλάβη ή ζημιά από οποιαδήποτε αιτία. Δηλώνω ότι έχω διαβάσει όλους τους όρους συμμετοχής και την προκήρυξη γενικότερα και την αποδέχομαι.

ΑΙΓΙΝΑ…………………………………….                                     ΥΠΟΓΡΑΦΗ

………………………………………………………………………

Β. ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ  ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ.

Ως γονέας του ………………………………………………………………………………………, δηλώνω υπεύθυνα γνωρίζοντας τις συνέπειες του Νόμου περί ψευδούς δηλώσεως, ότι επιτρέπω στο παιδί μου να συμμετάσχει στον αγώνα δρόμου το οποίο έχει κάνει τον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο. Παραιτούμαι από κάθε απαίτηση εναντίον των διοργανωτών για τυχόν βλάβη ή ζημιά από οποιαδήποτε αιτία. Δηλώνω ότι έχω διαβάσει όλους τους όρους συμμετοχής και την προκήρυξη γενικότερα και την αποδέχομαι.

ΑΙΓΙΝΑ………………………………………..

ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

(ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ)