ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

 

ΕΤΗΣΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΚΟΠΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ Σ.Δ.Υ.ΠΕΙΡΑΙΑ

 

Σε μια υπέροχη αίθουσα στην καρδιά του λιμανιού, ο Σ.Δ.Υ.Πειραιά πραγματοποίησε την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013 την ετήσια γιορτή του μέσα σε μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν τα μέλη του, οι φίλοι και οι φιλοξενούμενοι.

Ήταν μια γιορτή επηρεασμένη όπως πάντα απ’ την οικογενειακή ατμόσφαιρα του συλλόγου που έρχεται απ’ το παρελθόν, αλλά και τους νεωτερισμούς και τις ιδέες που μεταφέρουν τα μέλη του Δ.Σ., για να νοιώσουμε όλοι τη σύμπνοια και την αγάπη που εκπέμπει αυτός ο κοινωνικός θύλακας σε όλη την αθλητική οικογένεια, τα μέλη και τους φίλους της.

 

Τη γιορτή μας τίμησαν με την παρουσία τους αθλητικοί και πολιτιστικοί φορείς όπως, Σ.Ε.Γ.Α.Σ. & Ο.Ε. Μαραθωνίου «ΓΡ. ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ» με επικεφαλής τον Α΄ Αντ/ρο και πρόεδρο της Ο.Ε. Γιάννη Σταματόπουλο, Εκπρόσωποι φορέων του Δήμου Πειραιά (Αντώνης Θεοδώρου Αντ/ρος Ο.Π.Α.Ν. Πειραιά, Σήφης Βουράκης μέλος Δημ.Συμβ.), o Γρηγόρης Λαμπράκης πρόεδρος του ιδρύματος “Γρ. Λαμπράκης”, ο πρόεδρος του Ε.Α.Κ.Ν. Άγιου Κοσμά Κώστας Πρίφτης, Εκπρόσωποι Πολιτιστικών & Αθλητικών φορέων της πόλης (“ΖΗΝΩΝ” – B. Βουλγαρίδης/πρόεδρος, Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Πειραιά – Τάκης Βεντίκος/πρόεδρος), οι “Εθελοντές – Διασώστες του Ε.Ε.Σ. Πειραιά” με επικεφαλής τον Αρχηγό Σέργιο Βαλασιάδη, ο γ.γ.της Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α.-Υ. Γ. Διαμαντής, εκπρόσωποι πολλών φίλων Συλλόγων Δρομέων  Αττικής (Σ.Δ.Υ.Α., “Απόλλων” Δυτ. Αττικής, Σ.Α.Φ.Α.Ν.Σ., “ΤΕΛΜΗΣΣΟΣ” Μαραθώνα, “EΥΚΛΗΣ” Νοτ. Προαστίων) και επαρχίας (Σύλ. Μαραθωνοδρόμων Κρήτης), Βετεράνοι πρωταθλητές & σημαντικοί αθλητικοί παράγοντες (Γ. Παπαβασιλείου, Γ. Ηλιόπουλος, Σ. Κοντοσώρος, Γ. Μαρουδάς, Τ. Σκουλής, Κ. Τσαγκαράκης, Ν. Σακκάς, Γ. Μάλιαρης κ.α.), ο πρωταθλητής και εκδότης του περιοδικούRunnerΝίκος Πολιάς, ο εκδότης – διευθυντής της “Φωνής των Πειραιωτών” Γιάννης Κανατσέλης, o διαχειριστής του ιστότοπου “alsosnews Νεοκλής Τσούνης, η κόρη του αείμνηστου Χρήστου Βαρτζάκη Κική, ο εκπρόσωπος των «Εθελοντών 2004» Βαγγέλης Φωτεινάκης, τα περισσότερα μέλη του Σ.Δ.Υ.Πειραιά και πολλοί φίλοι μας.

 

Στο χαιρετισμό του Προέδρου Θ. Κασανή προς τους φορείς και όλους τους παρευρισκόμενους έγινε ένας σύντομος απολογισμός των δράσεων του συλλόγου κατά το 2012. Αποτιμήθηκε ο ευρύτατος χαρακτήρας των κοινωνικών και αθλητικών δράσεων του συλλόγου. Έγιναν αναφορές για τη μαζική μας παρουσία σε πολλούς αγώνες εντός και εκτός Αττικής με αιχμή πάντα τους αγώνες σύμβολα “Δίστομο” & “Γοργοπόταμος” και αποκορύφωμα όλων τον Κλασικό Μαραθώνιο «Γρηγόρης Λαμπράκης» όπου οι συμμετοχές μας ξεπέρασαν τις 300. Αναφέρθηκε το μεγάλο Κοινωνικό έργο που παράγει ο σύλλογος, εκτός των αθλητικών γεγονότων, με παρεμβάσεις σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και σε ιδρύματα – φορείς με αποστολή χρημάτων, υλικών και τροφίμων, η δημιουργία κοινωνικών εκδηλώσεων όπως η αποκριάτικη γιορτή για όλα τα παιδιά μελών και φίλων του συλλόγου. Η κορυφαία για όλους μας κοινωνική προσφορά αποτελεί αναμφισβήτητα η Εθελοντική Αιμοδοσία, η οποία έχει αναδείξει το άλλο πρόσωπο του συλλόγου που αντανακλά σε όλο το σώμα των μελών και φίλων μας.

 

 

 

Η γιορτή στη συνέχεια ανέδειξε και βράβευσε πρόσωπα και φορείς – θεσμούς που αποφάσισε το Δ.Σ. και ξεχώρισε για το έργο και την προσφορά τους.

Βραβεύτηκαν κατά σειρά:

 

1.     O Σ.Ε.Γ.Α.Σ. & η Ο.Ε. του Κλασικού Μαραθώνιου «ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ» για την μεγάλη Αναβάθμιση, οργανωτική και επικοινωνιακή, του Μαραθώνιου της Αθήνας στην Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

 

2.     Οι «ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ – ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΕΣ του Ε.Ε.Σ. Πειραιά» για το μεγάλο Εθελοντικό Κοινωνικό έργο που παράγουν σε όλα τα μαζικά γεγονότα με αιχμή τις διαρκείς παρεμβάσεις τους σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

 

3.     Ο Σωτήρης Κάκιας, για τη μεγάλη του προσφορά για πολλά χρόνια στο Σ.Δ.Υ.Πειραιά από θέσεις ευθύνης και για τη συνεχόμενη δραστηριοποίησή του σε δράσεις και γεγονότα του συλλόγου με αιχμή το ΄΄Δίκτυο Αλληλεγγύης΄΄.

 

4.     Οι αθλητές-ριες μέλη του Σ.Δ.Υ.Πειραιά για τους επιτυχημένους τερματισμούς τους με τα χρώματα του συλλόγου σε αγώνες Τριάθλου, Βουνού & Υπεραποστάσεων κατά το 2012.

1)    Gabi Naegele                                       

2)    Γιάννης Γαλιάτσος                                  

3)    Σωτήρης Γεωργίου

4)    Γιώργος Γιαννίμπας

5)    Έλενα Καβαλλιεράτου

6)    Θανάσης Καγγελίδης

7)    Παναγιώτης Καλδής

8)    Βασίλης Κλέτσας

9)    Γιάννης Κωστάκης

10) Σωτήρης Κωνσταντέλος

11) Σταμάτης Λαμπρόπουλος         

12) Μάριος Μιχόπουλος                           

13) Νίκος Παπαδόπουλος

14) Κώστας Περβανάς

15) Γιώργος Σακλάς

16) Ζήνια Σανούδου 

17) Θανάσης Σκάρλος

18) Πέτρος Τασιόπουλος

19) Άντζελα Τερζή

20) Φώτης Φωτόπουλος

 

5.     1η Γυναίκα Μαραθωνοδρόμος Σ.Δ.Υ.Πειραιά στον 30ο Κλασικό Μαραθώνιο:

                  Gabi Naegele

 

6.     1ος Μαραθωνοδρόμος Σ.Δ.Υ.Πειραιά στον 30ο Κλασικό Μαραθώνιο:

                  Πέτρος Σπιθουράκης

 

 

 

7.     Αναμνηστικά στα μέλη μας που τερμάτισαν στον 30ο Κλασικό Μαραθώνιο με τα χρώματα του συλλόγου.

 

8.     Έπαινοι παιδιών των μελών μας για την εισαγωγή τους στην 3βάθμια Εκπαίδευση το 2012

1)    Μεμέτογλου Τζανσού – Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών, Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

2)    Βράμπα Παναγιώτα – Τμήμα Φιλοσοφικής & Κοινωνιολογίας, Πανεπιστημίου Ρεθύμνου Κρήτης

3)    Αναδρανιστάκη Μυρτώ – Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

 

Ιδιαίτερη στιγμή για την εκδήλωση αποτέλεσε η βράβευση του Δ.Σ. του συλλόγου μας από τον πρόεδρο του Συλλόγου Αθλουμένων “Τροκαντερό” Κώστα Λιαπή, ο οποίος κατέθεσε δημόσια τις καλύτερες των εντυπώσεων που είχε από τις διάφορες δράσεις του συλλόγου μας, αφού πάντα κάλυπτε  φωτογραφικά τις εκδηλώσεις μας και είχαμε μία άριστη συνεργασία με διάθεση εθελοντών μας στον “Ποσειδώνιο Ημιμαραθώνιο” του Σ.Α.Τ. στο δέλτα του Φαλήρου.

 

Ακολούθησε η Κοπή της πίτας απ’ τον πρόεδρο με ευχές για Καλή Υγεία σε όλους. Στη συνέχεια η κλήρωση για το Χρυσό φλουρί της πίτας ανέδειξε τυχερή τη Μαρία Καβάγια. Κληρώθηκε και 4ήμερο προσφοράς διακοπών στην Πύλο και το ξενοδοχείο “MIRAMAREπροσφορά απ’ τον Αντ/ρο του Δ.Σ. Νίκο Χούμα, στην οποία αναδείχθηκε τυχερός ο Παναγιώτης Χριστιανάκης μέλος του Δ.Σ.. Τα υπόλοιπα τυχερά δώρα (6 συνολικά) κέρδισαν φίλοι που ήταν παρόντες στην αίθουσα.

 

Το αποκορύφωμα φυσικά, όπως κάθε χρόνο, ήταν ο υπέροχος μπουφές που ετοίμασε το Δ.Σ. με επικεφαλής τον maitre Νίκο Χούμα και την επιμέλεια του Γιώργου Συντιχάκη o οποίος συγκέντρωσε από πολλά μέλη και φίλους μας (κυρίως τις γυναίκες) τα υπέροχα φαγητά, γλυκά, αναψυκτικά και κρασιά, που ετοίμασαν με μεγάλη διάθεση και διατήρησαν έτσι την παράδοση που θέλει αυτή η σύναξη να είναι το πιο ευχάριστο κοινωνικό γεγονός για την οικογένεια του Σ.Δ.Υ.Πειραιά.

 

Ευχαριστούμε για άλλη μία φορά τη διοίκηση του Ο.Λ.Π. Α.Ε. για τη γενναιόδωρη προσφορά αυτού του υπέροχου και πολιτισμένου χώρου και συμβάλει με τον τρόπο αυτό στη μεγάλη αναβάθμιση των εκδηλώσεων συλλόγων που παράγουν αθλητικό και κοινωνικό έργο.

 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εθελοντές του συλλόγου και του Δ.Σ. που έθεσαν τον εαυτό τους για πολλές μέρες και ώρες για τη δημιουργία αυτής της όμορφης γιορτής στην υπηρεσία των μελών και φίλων του συλλόγου.

 

 

Το Δ.Σ. του Σ.Δ.Υ.Πειραιά.