συνέχισε κανονικά τις δραστηριότητές του, με σπουδαία πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα σε όλη την Ελλάδα, με εκατοντάδες συμμετοχές, τόσο στους αγώνες που διοργάνωσε, όσο και στα πολιτιστικά δρώμενα.
Το Σάββατο 30 Ιούλη, συμμετείχε με δεκάδες αθλητές, και συνδιοργάνωσε, σαν τεχνικός σύμβουλος, τον αγώνα – θεσμό στις ιστορικές Κροκεές Λακωνίας, με τον τίτλο του αγώνα να είναι αφιερωμένος στον Μεγάλο Έλληνα Ποιητή και Διανοητή Νικηφόρο Βρεττάκο.
Στα 5α Βρεττάκεια συμμετείχαν πάνω από 350 αθλητές στον αγώνα των 18,5 χλμ., και στα 2 χλμ. για τα παιδιά, ενώ στη εκδήλωση – γλέντι που ακολούθησε, πάνω από 2000 ήταν οι συμμετέχοντες Κροκεάτες που υποδέχτηκαν με φιλόξενη διάθεση και μεγάλη χαρά τους Δρομείς του Συλλόγου μας, αλλά και των υπολοίπων συλλόγων απ’ όλη την Ελλάδα.
σαμιος χοροςΣτις 6 Αυγούστου, στην ιστορική Μενδενίτσα Φθιώτιδας, διοργανώθηκε σε συνεργασία με τμήμα του Χορευτικού της Μορφωτικής – Εκδρομικής Εστίας Αιγάλεω, υπό την καθοδήγηση της σπουδαίας δασκάλας κ. Γεωργίας Γκρίτζιου, μια χορευτική εκδήλωση με δημοτικούς – λαϊκούς χορούς απ’ όλη την Ελλάδα, με απόλυτη επιτυχία.
Σε μια ζεστή, όμορφη βραδιά, στην οποία συμμετείχαν εκατοντάδες Mενδενιτσιώτες, οι οποίοι καταχειροκρότησαν τις 10 χορεύτριες και τη δασκάλα τους και χόρεψαν για ώρες μαζί τους, στην πανέμορφη πλατεία του ιστορικού χωριού της Ρούμελης, η οποία γέμισε με χαμόγελα και Αγάπη. Προιωνίζοντας και μια καλή συνεργασία και στο μέλλον, με πρώτη εκδήλωση τη διοργάνωση μιας μεγάλης εκδήλωσης την Πρωτομαγιά του 2017, με όλα τα τμήματα του Χορευτικού της Μορφωτικής Εκδρομικής Εστίας Αιγάλεω.
σαμιος χορος1Και ο δραστήριος Αιγαλιώτικος Σύλλογος δεν έμεινε μόνο σ’ αυτό. Την ίδια ημέρα(!!!) συμμετείχε με δεκάδες αθλητές του στον Αγώνα που διοργανώθηκε στα ιστορικά Κοκκάλια στο Κρίκελο Ευρυτανίας, απόσταση 18,5 χλμ., αφιερωμένο στην περήφανη νίκη των Ελλήνων (Ευρυτάνων και Αιτωλών) ενάντια στις ορδές των Γαλατών που είχαν εισβάλλει στην Ελλάδα το 279 π.Χ.
σαμιος μενδενιτσα1Προπαραμονή του Δεκαπενταύγουστου, ο Α.Π.Σ. «ΑΠΟΛΛΩΝ» ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ διοργάνωσε για 10η χρονιά τον Αγώνα Διάσχισης του Καλλιδρόμου, 13,7 χλμ., στη Μενδενίτσα και πάλι, ενώ επίσης διοργάνωσε τον γύρο του χωριού για παιδιά – αρχαρίους δρομείς, απόστασης 1.700 μέτρων.
Με συμμετοχή 175 συνολικά δρομέων, οι οποίοι γεύθηκαν τη φιλοξενία των κατοίκων του χωριού, που στα πλαίσια της Γιορτής Πίτας είχαν κατασκευάσει πάνω από 40 πίτες, ενώ προσέφεραν και γεύμα σε όλους τους συμμετέχοντες, και ακόλουθα χόρεψαν στο πάρτι νεολαίας (από 3 έως 103 ετών!!!) στην πλατεία του χωριού. Δίνοντας παράλληλα ραντεβού για την επόμενη χρονιά (Σάββατο 12 Αυγούστου 2017).σαμιος μενδενιτσα
Και βέβαια, δεν σταματάει εδώ ο Απόλλωνας, Το επόμενο Σάββατο 20 Αυγούστου, οργάνωσε σαν τεχνικός σύμβουλος, αλλά και συμμετείχε με ομαδική εκδρομή, στον Αγώνα στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας, απολαμβάνοντας κι εκεί τη φιλοξενία των κατοίκων του ιστορικού χωριού.
Για το επόμενο Σάββατο, 27 Αυγούστου, θα διοργανώσει ομαδική εκδρομή με πάνω από 50 αθλητές, στον Αγώνα – Θεσμό των 12 χλμ. στη Νεμέα, με τον τίτλο «Αγιωργίτικα», αφιερωμένο στις γνωστές γιορτές Οίνου (αθλητικές – πολιτιστικές) που διοργανώνονται κάθε χρόνο στον ιστορικό χώρο της Νεμέας, με την πλούσια οινική παράδοση.
Ενώ το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, θα συμμετάσχει στη διοργάνωση του 2ου Ημιμαραθώνιου «Στα χνάρια της Ιεράς Οδού», από την Αρχαία Αγορά της Αθήνας έως την Ελευσίνα (αρχαιολογικό χώρο), περνώντας και μέσα από το Αιγάλεω, διαμέσου της Ιεράς Οδού.
Και βέβαια, την Κυριακή 18 Σεπτέμβρη, στη διαδρομή Ψάθα – Αλεποχώρι – Σχοίνος και επιστροφή, θα διοργανώσει τον πρώτο αγώνα 30 χλμ. και 8 χλμ. αντίστοιχα, με την ονομασία «Ο Δρόμος των Αλκυόνων», με παράλληλα πολιτιστικά δρώμενα (συναυλία) στην παραλία Ψάθας, περιβαλλοντική δράση (καθαρισμός ακτής από Αλεποχώρι έως Σχοίνο), και κοινωνική δράση (με χορηγία ενός οξυγονόμετρου) στον Σύλλογο ΠΝΟΗ για τα πρόωρα παιδιά.
Ο ΑΠ.Σ. «ΑΠΟΛΛΩΝ» ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ ευχαριστεί τα εκατοντάδες μέλη και φίλους του που συμμετείχαν και θα συμμετάσχουν σε όλες αυτές τις καλοκαιρινές δραστηριότητές του, στους Αγώνες και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, στους χορηγούς και τους εθελοντές, στους χορευτές της Μορφωτικής Εκδρομικής Εστίας Αιγάλεω και σε όλους όσους θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση που προγραμματίζει στις 18 Σεπτέμβρη στην Ψάθα.