Τηρώντας την παράδοση, αυτή τη φορά πολύ περισσότεροι από ποτέ, μαζευτήκαμε
στο ΜΠΑΡΟΥΤΑΔΙΚΟ στις 06:30 το πρωί της πρωτοχρονιάς.

Το πρώτο τρέξιμο του χρόνου, λίγο παραπάνω από 1 ώρα, ανταλλαγή ευχών για
καλή χρονιά και κόψιμο πίτας…. στο χέρι.

Και του χρόνου ακόμη περισσότεροι…

Καλή χρονιά με υγεία.

alt

alt

alt

ΣΤΙΣ 07.00 ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΚΕΙ (ΚΙ ΗΤΑΝ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ) ΣΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΜΠΑΡΟΥΤΑΔΙΚΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ (ΓΗΠΕΔΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ)

Για 24η!!! συνεχή χρονιά συνεχίσθηκε το έθιμο που ξεκίνησε το “μακρινό” 1990 μια μικρή ομάδα δρομέων που έτρεχαν και τρέχουν στο γήπεδο του ΔΑΚ Αιγάλεω (Μπαρουτάδικο) με το παραδοσιακό τρέξιμο, νωρίς τα χαράματα και το κόψιμο της πίτας στις 07.41 (ώρα που ανατέλλει ο Ήλιος την πρώτη ημέρα του έτους), με γλυκά, κεράσματα, ευχές, ανέκδοτα, κρασί, τσίπουρο κ.λπ. Φέτος περάσαμε τις 20 παρουσίες που έδωσαν το παρών και ανάμεσα στα ωραία που ακούστηκαν με τις ευχές και τα όμορφα συναδελφικά λόγια, ήταν και η καθιέρωση ενός διαφορετικού Αγώνα, του πρώτου της κάθε χρονιάς, στο Άλσος Μπαρουτάδικο που θα ονομαστεί ΑΓΩΝΑΣ 07.41 (για την ανατολή του Ήλιου, όπως προείπαμε) με εκκίνηση εκείνη την ώρα, θα είναι 2 γύροι περιμετρικά του Μπαρουτάδικου (2Χ3.400 μέτρα=6.800 μέτρα), θα έχει κόψιμο πίτας, γλυκά, κρασί, τσίπουρο ρεφενέ και αντί για μετάλλια, καθένας και καθεμιά που θα συμμετέχει, θα αγοράζει μια ευχετήρια κάρτα για κάποιον διαφορετικό Σύλλογο (όπως π.χ. Χαμόγελο του Παιδιού, Παιδικά Χωριά SOS κ.λπ. κάθε χρόνο για την ενίσχυσή του).

Από τώρα λοιπόν ξεκινάμε για έναν ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ την πρωτοχρονιά του 2014… Ραντεβού λοιπόν μαζί με τους Κωνσταντίνο Σάμιο, Βαγγέλη Σταυράτη, Γιώργο Σαράμπαλο, Χρίστο Καϊσίδη (από την αρχική ομάδα του 1990!!!) και τους Μπάμπη Γεωργατσώνα, Γιάννη Αποστολόπουλο, Αριστέα και Γιώργο Μακριδάκη (που κέρδισε το φλουρί φέτος), Αργύρη Πετρόπουλο, Αριστείδη Λάμπρου, Γιάννη Δαληκώνη, Χρήστο Δρίτσα, Χρήστο Καλομοίρη, Βασίλη Κουγιουμτζή, Μπάμπη Γιαννούλα, Παύλο Μωραΐτη, οι εκπλήξεις από τον Γιώργο Διαμαντή, Χάρη Νικολάου, τους περιπατητές Παναγιώτη Ραφτόπουλο, τον κυρ-Κώστα, τον Δημήτρη, ενώ φέτος έλειψαν από τους πρωινούς Δρομείς ο τραυματίας Ανδρόνικος Θεόδωρος, ο άρρωστος Μάνθος Γιαννούλας, ο Μάνθος Τσιγέρογλου και ορισμένα νέα παιδιά που δεν έχουν μπει ακόμα στην πρωινή παρέα (05.15-07.00) του Μπαρουτάδικου. Μετά βέβαια, ακολούθησαν οι άλλες παρέες-βάρδιες που ξέρουν στο γήπεδο αυτό από το πρωί έως το βράδυ να αθλούνται (και στο Άλσος βέβαια μέσα και έξω περιμετρικά) κάθε ημέρα περίπου 350-400 Δρομείς!!!

Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι του χρόνου εκεί γύρω στις 07.00 και με εκκίνηση ακριβώς στις 07.41 αντικρίζοντας την πρώτη ηλιαχτίδα, οι εκατοντάδες του Μπαρουτάδικου και ΟΛΗΣ της Δρομικής κοινότητας, θα είμαστε ΟΛΟΙ εκεί… Και γιατί όχι και μέσα απ’ όλη την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ της ΕΟΣΛΜΑ-Υ, σε ΟΛΗ την ΕΛΛΑΔΑ στις 07.41 της 1ης Ιανουαρίου κάθε χρόνου να δίνουμε το πρώτο ΟΜΑΔΙΚΟ ετήσιο ραντεβού και να τρέχουμε στον πρώτο Αγώνα-προπόνηση της κάθε χρονιάς ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, υποδεχόμενοι με τον δικό μας ξεχωριστό τρόπο τον ΧΡΟΝΟ μας. Εμείς θα το (δια)πράξουμε για 25η χρονιά την 1η Ιανουαρίου 2014. Σας περιμένουμε πλάι μας…

Για την πρωινή συντροφιά του Μπαρουτάδικου ο Ευτυχής για 24η συνεχή χρονιά Κωνσταντίνος Δ. Σάμιος

ΚΑΙ ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΟΡΘΙΟΙ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΙ το 2013

ΥΓ.: Και για να μην ευλογούμε μόνο τα δικά μας γένια και ΒΕΒΑΙΑ παρόμοιες κινήσεις-έθιμα, άλλες ώρες και σε άλλα ΔΡΟΜΙΚΑ στέκια έγιναν και φέτος και στο παρελθόν σε πολλά σημεία της Αθήνας και ΟΛΗΣ της Ελλάδας… και μπράβο σε ΟΛΟΥΣ και ΟΛΕΣ που συμμετείχαν… Με λίγο περισσότερο οργάνωση όμως, πιστεύω ότι το κάθε ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ θα αποτελεί και το καλύτερο ΞΕΚΙΝΗΜΑ για κάθε έναν και καθεμία από εμάς και συνολικά για το ΔΡΟΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ της Πατρίδας μας… Εμπρός λοιπόν για κάτι ΑΛΛΟ και την πρώτη ΗΜΕΡΑ του ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟΥ που θα ζήσουμε… Σε μια ΙΔΕΑ που μας προ(σ)καλεί να την κάνουμε ΠΡΑΞΗ, όπως τόσες και τόσες γεννάει η ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟΤΗΤΑ και η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ…