ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ “ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ” ΓΙΑ ΤΟ “ΠΑΤΙΝΑΖ” ΤΙ;

Παρά την τεράστια κινητοποίηση ΟΛΟΥ του Μηχανισμού τού Δήμου, τα αεροπανό, τις εκατοντάδες αφίσες, τα τρικ, τις ανακοινώσεις και τα φέιγ-βολάν (έφθασαν οι αθεόφοβοι μέχρι και στις εκκλησίες την Κυριακή τών Βαΐων να μοιράζουν ψηφοδέλτια και ανακοινώσεις), την κινητοποίηση των μηχανισμών τών παρατάξεων, τού Δημάρχου και τών Αντιδημάρχων του, επιφανών στελεχών και μελών τής Μείζονος αντιπολίτευσης (Γιάννης Γκίκας και στελέχη τού Σύγχρονου Ανθρώπινου Αιγάλεω), της Ανάπλασης με πρώτο βιολί τον επικεφαλής της Δημ. Μπίρμπα, η οποία παράταξη με περισσή ενάργεια κινητοποίησε με τηλέφωνα, παρακλήσεις, στελέχη, φίλους και ψηφοφόρους, το περιβόητο “ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ” απέτυχε παταγωδώς. Και τα συντρίμμια του θα στοιχειώνουν τους εμπνευστές και υλοποιητές αυτού του μακιαβελικού σχεδίου που ήλθε σαν ΙΔΕΑ, μόνο και μόνο για να προσφέρει την “απαραίτητη” κάλυψη για την ΑΜΕΣΗ επέμβαση του εργολάβου και των ΜΑΤ, στον χώρο του ΠΑΤΙΝΑΖ και την επιβολή, με τη ΔΗΘΕΝ “ανοχή” και “ψήφο” του Λαού του Λιούμη, της δημιουργίας του Βρεφονηπιακού Σταθμού.

Και ήλθε η αποτυχία αυτή μετά την πλήρη απουσία του Λαού του Λιούμη από τις δυο προγραμματισμένες και πολυδιαφημισμένες Γενικές Συνελεύσεις των κατοίκων στα δυο σχολεία (Μυκηνών και Κορίνθου – Σερίφου και Ξάνθης) με την παρουσία λιγότερων από 15 κατοίκων της περιοχής… γεγονός που συνετέλεσε στη μη πραγματοποίησή τους. Ο Λαός του Λιούμη γύρισε την πλάτη Μαζικά και σε συντριπτικό ποσοστό ενάντια στο Δημοψήφισμα, αφού σε σύνολο 9.000 εγγεγραμμένων, ψήφισαν λιγότεροι από 400… και στα δυο σχολεία… με μόλις 300 να τάσσονται υπέρ της δημιουργίας βρεφονηπιακού σταθμού στο Πατινάζ, ενώ αν δούμε πιο προσεκτικά, στο Κάτω Λιούμη (Μυκηνών και Κορίνθου-ΠΑΤΙΝΑΖ) μόλις 137 ψήφισαν υπέρ, σε σύνολο εγγεγραμμένων περίπου 4.200 πολιτών του Αιγάλεω.

Καμία νομιμοποίηση λοιπόν δεν έδωσε ο Λαός του Λιούμη, αφού το ποσοστό συμμετοχής δεν πέρασε ούτε το 6% ενώ το ποσοστό αποδοχής είναι λιγότερο από 5%…

Η Συνέλευση των κατοίκων του Λιούμη έγκαιρα είχε τοποθετηθεί ΕΝΑΝΤΙΑ στη λογική του Δημοψηφίσματος, αφού το περιβάλλον, το οξυγόνο και η ζωή δεν μπαίνουν σε ΨΕΥΤΟ-Δημοψηφίσματα με ψευτοδιλήμματα… Ούτε η ανάγκη η πραγματική για τη δημιουργία ενός βρεφονηπιακού σταθμού, έρχεται να υποκαταστήσει τη θλιβερή πραγματικότητα που βιώνει όχι μόνο ο κάτοικος του Λιούμη, αλλά και όλου του Αιγάλεω και της Δυτικής Αττικής. Να ζει και να υπάρχει σε μια τσιμεντένια τερατούπολη και να του αντιστοιχεί λιγότερο από 1 τ.μ. πράσινο και ελεύθερο χώρο. Και ακριβώς αυτή η σθεναρή συνεπής στάση των κατοίκων έχει αποτρέψει ένα ακόμη “έγκλημα” περιβαντολλογικό στο Μπαρουτάδικο.

Η κινητοποίηση των κατοίκων μπαίνει πια σε άλλη φάση… Οι μήνες που θα ακολουθήσουν είναι πονηροί. Οι συνασπισμένες δυνάμεις που προωθούν πάση θυσία το ΝΑΙ στο Δημοψήφισμα και ΕΝΩΜΕΝΕΣ παλεύουν ενάντια στον Αγώνα των κατοίκων του Λιούμη, δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια… Το καλοκαίρι που έρχεται θα επιχειρήσουν ίσως να επιβάλλουν ακόμα και με τη βία των ΜΑΤ, τετελεσμένα γεγονότα στο ΠΑΤΙΝΑΖ. Να μπουκάρουν μέσα και να “τελειώνουν” το θέμα με τη βία και την τρομοκρατία. Ήδη άλλωστε κάποιοι που ήλθαν και ψήφισαν (προφανώς παρακρατικοί Χρυσαυγίτες) απειλούσαν τους συγκεντρωμένους κατοίκους του Λιούμη που ήσαν έξω από τα σχολεία, με Μακρονήσια, Γυάρους και ρετσινόλαδα.

Ας τους χαίρονται οι Δημοκράτες συμπολίτες μας που “ψήφισαν” μαζί τους για την καταστροφή του ΠΑΤΙΝΑΖ και την εκποίηση του Μπαρουτάδικου.

Ο αγώνας των κατοίκων του Λιούμη, ένα πρωτόγνωρο (για το Αιγάλεω) κίνημα από τα κάτω, έρχεται να προστεθεί στον ηρωικό αγώνα των κατοίκων-πολιτών που αντιστέκονται σε ΟΛΗ την Ελλάδα ενάντια στην εκποίηση-καταστροφή και το ξεπούλημα του περιβάλλοντος που ζουν κι εργάζονται για αιώνες ολάκερους. Δίπλα στους κατοίκους της ηρωικής Ιερισσού σήμερα, του Ελληνικού, του Βοτανικού, της Κερατέας, του Γραμματικού, της Αυλώνας, της Κορώνειας-Βόλβης, της Γκιώνας και των Καστελίων, του φράγματος του Αχελώου, των κατοίκων στα Λινοπεράματα της Κρήτης, του Νεοχωρίου, της Λευκίμμης και των δεκάδων άλλων κατοίκων περιοχών σε ΟΛΗ την Ελλάδα, οι κάτοικοι του Λιούμη.

Έρχεται αυτός ο Αγώνας να προστεθεί δίπλα στα κινήματα γειτονιάς ενάντια στις ΚΕΡΑΙΕΣ του θανάτου. Αλήθεια, πού είναι όλοι αυτοί που χθες μόλις ψήφισαν ναι και οι παρατάξεις που τους κινητοποίησαν, όταν στο Αιγάλεω οι ΚΕΡΑΙΕΣ του ΘΑΝΑΤΟΥ έχουν φθάσει πια, τον εφιαλτικό αριθμό των 34; Τι (δεν) κάνουν στα Δημοτικά τους Συμβούλια; Όταν “τηγανίζονται” τα μυαλά ΟΛΩΝ μας, όταν η νοσηρότητα στο Αιγάλεω έχει αυξηθεί σε απίστευτο βαθμό, όταν το περιβάλλον μας υποβαθμίζεται, αυτοί οργανώνουν πολυδάπανα “ψευτο”δημοψηφίσματα για να δικαιώσουν τις περιβαλλοντοκτόνες πολιτικές τους.

Ο κόσμος τού Λιούμη (και όχι μόνο) ήδη ΚΑΤΑΛΑΒΕ ότι η ΙΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ που έχουν συμπτύξει, δεν αποσκοπεί στη λύση του πραγματικού προβλήματος για τη δημιουργία βρεφονηπιακού σταθμού. Αλλά στην εκμετάλλευση του συνολικού φιλέτου που λέγεται “Μπαρουτάδικο”.

Και αυτός ο κόσμος, ενωμένος έδωσε ισχυρότατο ράπισμα στους επίδοξους διεκδικητές-μετα“πωλητές”. Και θα δώσει, μαζί με όλο τον αγωνιζόμενο κόσμο της Αθήνας την απάντησή του και σε ΟΛΑ τα σχέδια που θα εξυφάνουν, σχεδιάσουν και αποπειραθούν να υλοποιήσουν στο ΑΜΕΣΟ ΜΕΛΛΟΝ…

Χρειάζεται επαγρύπνηση, συνεχής και αδιάλειπτος Αγώνας, ενημέρωσης και επικοινωνίας, με ΟΛΟ πλέον τον Αιγαλιώτικο Λαό και όλο τον Λαό της Δυτικής Αττικής. Το Μπαρουτάδικο δεν ανήκει στους ηρωικούς κατοίκους του Λιούμη. Είναι πολύτιμος πνεύμονας για όλη τη Δυτική Αττική και γενικότερα για όλη την πολύπαθη Αττική Γη.

Η χθεσινή λοιπόν στάση του Αιγαλιώτικου Λαού απέναντι στο ΨΕΥΤΟΔημοψήφισμα ας αποτελέσει την απαρχή των Νέων Αγώνων για το περιβάλλον σε όλη την περιοχή μας. Και εφαλτήριο για την απάντηση στη λογική των εργολάβων, της τσιμεντοποίησης κάθε ελεύθερου χώρου, το μάντρωμα και την υποβάθμιση της ΖΩΗΣ ΜΑΣ.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΗΜ. ΣΑΜΙΟΣ

Πρόεδρος του ΑΠΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ