Run the Lake
Αγώνας Λίμνης Βουλιαγμένης
Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο Σύλλογος Δρομέων Νοτίων Προαστίων ‘ΕΥΚΛΗΣ’, η λίμνη Βουλιαγμένης και ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού & Παιδικής Αγωγής (ΟΑΠΠΑ), υπό την αιγίδα του Δήμου Βάρης–Βούλας–Βουλιαγμένης και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Μαζικού Λαϊκού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων (ΕΟΛΣΜΑ-Υ), με την ευγενική χορηγία και υποστήριξη της Λίμνης Βουλιαγμένης–Τουριστικές Επιχειρήσεις ΑΕ, τη συμμετοχή και υποστήριξη στον εθελοντικό τομέα του ΚΕΘΕΑ, σας προσκαλούν στον λαϊκό αγώνα δρόμου με εκκίνηση και τερματισμό τη Λίμνη Βουλιαγμένης και διαδρομή περιμετρικά της θάλασσας στους κόλπους της Βουλιαγμένης και του Καβουριού.

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Σκοπός του αγώνα είναι η οικονομική ενίσχυση του Κοινωνικού Ξενώνα Βουλιαγμένης και του Παιδικού Χωριού SOS Βάρης για την εκπλήρωση του οποίου θα διατεθεί το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων από τις εισφορές των συμμετοχών και των χορηγιών, καθώς και είδη πρώτης ανάγκης (κλινοσκεπάσματα, φάρμακα, τρόφιμα και βιβλία).

1. Στοιχεία Αγώνα
Αφετηρία και τερματισμός: Λίμνη Βουλιαγμένης
Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014
Έναρξη αγώνων:
• 09:00 αγώνας 2.000 μ. για παιδιά
• 09:00 αγώνας 1.000 μ. – Special Olympics Hellas
• 09:30 αγώνας 10.000 μ.
• 09:45 αγώνας σκυταλοδρομίας 21.100 μ. | 4×5.275 μ. – Real Road Relays Marathon & Half Marathon (3R)

2. Πληροφορίες διαδρομών
Όλες οι διαδρομές έχουν εκκίνηση και τερματισμό το ίδιο σημείο, τη λίμνη Βουλιαγμένης.
a. Η διαδρομή των 2.000 μ. για παιδιά ξεκινά από τη Λίμνη με πορεία αμέσως δεξιά επί της Ποσειδώνος και στα 800 μέτρα αριστερά προς Λαιμό. Στα 200 μέτρα (Ωκεανίδα) οι μικροί δρομείς θα κάνουν αναστροφή και θα επιστρέψουν για να τερματίσουν στην είσοδο της Λίμνης.
b. Η διαδρομή των 1.000 μ. για την ομάδα Special Olympics Hellas ξεκινά από τη Λίμνη με πορεία αμέσως δεξιά επί της Ποσειδώνος μέχρι τα 500 μέτρα όπου θα κάνουν αναστροφή και θα επιστρέψουν για να τερματίσουν στην είσοδο της Λίμνης.
c. Η διαδρομή των 10.000 μέτρων θα ξεκινήσει μέσα από τη Λίμνη Βουλιαγμένης και θα ακολουθήσει πορεία αμέσως δεξιά επί της Ποσειδώνος. Σε 800 μέτρα οι δρομείς θα στρίψουν αριστερά προς Λαιμό και αμέσως δεξιά προς Καβούρι, θα διασχίσουν περιμετρικά την παραλία Καβουριού, κατόπιν θα κινηθούν με κατεύθυνση προς τον Αστέρα μέχρι το ακρωτήρι του Λαιμού όπου θα κάνουν αναστροφή για να επιστρέψουν και να τερματίσουν στη Λίμνη.
d. Η διαδρομή της σκυταλοδρομίας θα ξεκινήσει μέσα από τη Λίμνη Βουλιαγμένης και θα ακολουθήσει πορεία αμέσως δεξιά επί της Ποσειδώνος. Σε 800 μέτρα οι δρομείς θα στρίψουν αριστερά προς Λαιμό και αμέσως δεξιά προς Καβούρι, θα διασχίσουν περιμετρικά την παραλία Καβουριού, κατόπιν θα κινηθούν με κατεύθυνση προς τον Αστέρα μέχρι τα 5.275 μ. όπου ο επόμενος αθλητής κάθε ομάδας θα αναλάβει να τρέξει την υπόλοιπη διαδρομή, προς τον Λαιμό μέχρι τη λίμνη Βουλιαγμένης (σημείο εκκίνησης) και ακολούθως και οι άλλοι 2 αθλητές της ομάδας.
Οι τερματίσαντες μπορούν, αν θέλουν, να κολυμπήσουν ‘δωρεάν’, αφού η θερμοκρασία του ιαματικού νερού της λίμνης κυμαίνεται κατά τη διάρκεια του χειμώνα από 22 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

3. Ιατρική κάλυψη
Κατά τη διάρκεια του αγώνα παρέχεται ιατρική κάλυψη.

4. Ναυαγοσωστική υποστήριξη
Η Πανελλήνια Σχολή Ναυαγοσωστικής ‘ΠΑ.ΣΧ.ΝΑ.’ www.pashna.gr θα παρέχει υπηρεσίες ναυαγοσωστικής υποστήριξης εντός και εκτός της Λίμνης σε κάθε συμμετέχοντα.

5. Τροφοδοσία
Σταθμοί με νερό:
• Στην εκκίνηση-τερματισμό
• Στα 5 χιλιόμετρα

6. Κόστος συμμετοχής
Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται ηλεκτρονικά στο επίσημο website της διοργάνωσης www.runthelake.gr, από Δευτέρα 10 Νοεμβρίου μέχρι την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014 και με ανώτατο όριο συμμετοχών τους 1.300 δρομείς.
Περαιτέρω πληροφορίες παρέχονται στα websites www.runthelake.gr καθώς και στα τηλέφωνα: 2117709011
ΟΔΗΓΙΕΣ Έγκυρης Ηλεκτρονικής Δήλωσης Συμμετοχής – όριο εγγραφών και καταληκτική ημερομηνία εγγραφής – κόστη εγγραφής – χορηγίες
• Η τραπεζική κατάθεση πρέπει να προηγηθεί της ηλεκτρονικής δήλωσης συμμετοχής
• Στο καταθετήριο πρέπει να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντα στον αγώνα και τουλάχιστον το όνομα πατρός αυτού/της
• Το κόστος συμμετοχής είναι 8 ευρώ το απλό πακέτο και 14 ευρώ το ενισχυμένο (τεχνικό T-Shirt σε μέγεθος της επιλογής σας)
• Το ποσό της συμμετοχής κατατίθεται στον τραπεζικό λογαριασμό του Συλλόγου Δρομέων Νοτίων Προαστίων Αττικής «ΕΥΚΛΗΣ» στην Τράπεζα Πειραιώς: GR33 0172 0810 0050 8106 2736 052
• Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται ηλεκτρονικά από το επίσημο web site της διοργάνωσης www.runthelake.gr από Δευτέρα 10 Νοεμβρίου μέχρι την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2014 και με ανώτατο όριο συμμετοχών τους 1300 δρομείς.
Για την ευόδωση τους σκοπού του αγώνα μπορεί ο καθένας να συμμετέχει ως χορηγός με οποιοδήποτε ποσό αυτός/-ή επιθυμεί, δηλώνοντάς το στη φόρμα εγγραφής.
Με την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής εγγραφής σας θα λαμβάνετε αυτόματα ενημέρωση στην ηλεκτρονική διεύθυνσή σας για την επιβεβαίωση της συμμετοχής σας.

a. Αγώνας σκυταλοδρομίας Real Road Relays Marathon & Half Marathon (3R)
Τα Real Road Relays (3R) είναι μια νέα σειρά αγώνων σκυταλοδρομίας σε δημόσιο δρόμο, που βασίζεται στη φιλοσοφία της ομαδικότητας, ξεπερνά το άγχος της ατομικότητας και των ατομικών επιδόσεων και εισάγει νέα ήθη στο δρομικό κίνημα που τα τελευταία χρόνια έχει μεγάλη ανάπτυξη στη Χώρα μας.
Η ιδέα στο να πραγματοποιηθούν και στη Χώρα μας παρόμοιοι αγώνες, ανήκει στον πρώην πρωταθλητή του Μαραθωνίου δρόμου Κυριάκου Λαζαρίδη, συνεπικουρούμενο από τους επίσης πρωταθλητές Μαραθωνίου Σπύρο Ανδριόπουλο και Χρήστο Παπαχρήστο και η φιλοσοφία είναι απλή:
Θα πραγματοποιούνται σειρά αγώνων που θα γίνονται σε διάφορες πόλεις ανά την Ελλάδα και θα είναι κυρίως νυχτερινοί, απόστασης μαραθωνίου (42.195μ. ή ημιμαραθωνίου (21.097μ.).
Το κόστος συμμετοχής για τον αγώνα σκυταλοδρομίας Real Road Relays Marathon & Half Marathon (3R) στη λίμνη Βουλιαγμένης είναι 50 ευρώ ανά ομάδα με όλες τις παροχές και μπλουζάκι τεχνικό για κάθε δρομέα.
Το ποσό της συμμετοχής κατατίθεται στον ίδιο τραπεζικό λογαριασμό.
Αναλυτικές πληροφορίες δίνονται στην ηλεκτρονική αίτηση.
Για την ευόδωση του σκοπού του αγώνα μπορεί ο καθένας να συμμετάσχει στο χορηγικό πρόγραμμα ως χορηγός με οποιοδήποτε ποσό, δηλώνοντας το στη φόρμα εγγραφής.
Με την ολοκλήρωση της εγγραφής σας θα λαμβάνετε αυτομάτως ενημέρωση στην ηλεκτρονική διεύθυνσή σας για την εγκυρότητα της συμμετοχής σας.
b. Αγώνας 2.000 μέτρων για παιδιά έως 12 ετών
Ο αγώνας των 2 χλμ για παιδιά είναι δωρεάν. Οι εγγραφές των παιδιών θα γίνονται κατά την ημέρα λειτουργίας της γραμματείας του αγώνα την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου και ώρες από 10:00-18:00 και το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου και ώρες από 09:00-18:00

7. Δωρεάν συμμετοχές
Χωρίς κόστος μπορούν να συμμετάσχουν οι αθλητές που εντάσσονται στην κατηγορία Α.ΜΕ.Α., οι οποίοι θα λάβουν όλες τις παροχές και τα προνόμια της διοργάνωσης. Οι εγγραφές των ΑΜΕΑ θα γίνονται κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας στο τηλ. 6944330451 κος Περαντωνάκης Γιάννης, Ταμίας του συλλόγου.

8. Παραλαβή chip χρονομέτρησης & αριθμών
Η χρονομέτρηση θα γίνει ηλεκτρονικά, ενώ η παραλαβή των chip χρονομέτρησης, των αριθμών συμμετοχής και του πακέτου προνομίων του αγώνα θα γίνεται στη Λίμνη Βουλιαγμένης:
• Παρασκευή 12/12, από 10:00-18:00
• Σάββατο 13/12, από 09:00-18:00

9. Δικαίωμα συμμετοχής
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι δρομείς άνω των 18 ετών. Οι δρομείς συμμετέχουν με απόλυτη προσωπική τους ευθύνη. Αποδέχονται πως υπεύθυνα δηλώνουν κατά τους όρους του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986, έχοντας γνώση των σχετικών κυρώσεων, ότι έχουν προβεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις από τις οποίες αποδεικνύεται ότι είναι υγιείς για να μετάσχουν στον αγώνα, παραιτούνται δε από κάθε απαίτηση εναντίον του ‘ΕΥΚΛΗΣ’ για τυχόν βλάβη ή ζημία από οποιαδήποτε αιτία.
Επίσης, ρητώς αποδέχονται και παρέχουν τη συναίνεσή τους στη λήψη φωτογραφιών, υλικού βίντεο και στην προβολή του γεγονότος, του ονόματός τους και της εικόνας τους σε οποιοδήποτε ενημερωτικό έντυπο, μέσο μαζικής επικοινωνίας ή κοινωνικό δίκτυο εφόσον το επιλέξει ο ‘ΕΥΚΛΗΣ’ για την προβολή της διοργάνωσης.

10. Έπαθλα
• Διπλώματα και μετάλλια θα δοθούν σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν
• Κύπελλα θα δοθούν στους 6 νικητές των κατηγοριών ανδρών και γυναικών (3 και 3 αντίστοιχα)
• Από τη λίμνη Βουλιαγμένης – Voucher δωρεάν εισόδου στους 6 πρώτους νικητές αντρών και γυναικών. Συγκεκριμένα: στους 1ους, 30 δωρεάν προσωπικές επισκέψεις διάρκειας μέχρι 30/5/2015 και στους 2ους και 3ους 10 δωρεάν προσωπικές επισκέψεις διάρκειας μέχρι 30/5/2015
• Από την ASICS – Voucher εκπτωτικά αξίας 40 ευρώ στους 6 πρώτους νικητές των κατηγοριών αντρών και γυναικών (3 και 3 αντίστοιχα)

11. Αναβολή-ακύρωση αγώνα
Ενημέρωση για τυχόν αναβολή και μετάθεση του αγώνα σε άλλη ημερομηνία ή ακύρωση αυτού λόγω ανωτέρας βίας θα γίνει μέσω των Μ.Μ.Ε. και του επίσημου website της διοργάνωσης.

Αναλυτικές πληροφορίες για τον αγώνα, τον χάρτη διαδρομής, τη φόρμα εγγραφής, τα έπαθλα, τους χορηγούς, τον εθελοντισμό και τα αποτελέσματα θα βρείτε στο site www.runthelake.gr.
Την υποστήριξη της διοργάνωσης ανέλαβε η εταιρεία αθλητικού marketing SUI Hellas-www.suihellas.gr