Οι πρώτοι 12 μη εμβολιασμένοι που έχουν γραφεί για τούς αγώνες του ΑΓΧΑΙΟΥ ΟΡΟΥΣ 30/1 πρέπει να το δηλώσουν στο info@apollonrunnersclub.gr του συλλόγου μας η τηλεφωνικά στον Γαστεράτο Στέλιο στο 6997086507 για να κλείσουν την θέση στον αγώνα.
Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΑΓΧΑΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
Στον πανέμορφο ορεινό όγκο της Δυτικής Αττικής που περιγράφεται από την μυθολογία σαν Αγχαίο Όρος για το άγχος και την στενοχώρια της μάνας Δήμητρας που έψαχνε την μονάκριβη κόρη της Περσεφόνη, όταν αυτή είχε χαθεί στον κάτω κόσμο, ο ΑΠΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤ ΑΤΤΙΚΗΣ αποφάσισε να διοργανώσει την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 10πμ τον 6ο αγώνα ΑΓΧΑΙΟΥ ΟΡΟΥΣ απόστασης 21400μ και παράλληλο αγώνα 10700μ. και οι 2αγωνες θα ξεκινήσουν μαζί.
________________________________________
1. Ο ΑΠΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤ ΑΤΤΙΚΗΣ και η Οργανωτική Επιτροπή του αγωνα ανακοινώνουν ότι μετά τις αλλαγές που προχώρησε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στο πρωτόκολλο διεξαγωγής αγώνων δρόμου, τροποποιείται η προκήρυξη του αγώνα, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 30 Ιανουαρίου 2022, με (250) συμμετοχές συνολικά και στους δυο αγώνες. Με κοινή ώρα έναρξης 10πμ.
Οι εκκινήσεις θα γίνουν σε μπλοκ των 50 ατόμων, με χρονική απόσταση μεταξύ των εκκινήσεων των μπλοκ τουλάχιστον 5 λεπτά.
2. Κατόπιν του όρου που θέτει η ΓΓΑ που αναφέρει “Με ποσοστό τουλάχιστον 95% εμβολιασμένους και έως 5% μη εμβολιασμένους συμμετέχοντες”, θα γίνει δεκτή η συμμετοχή 12 δρομέων χωρίς πιστοποιητικό (δηλαδή το 5% από τους 250). Οι 12 αυτοί δρομείς θα είναι οι πρώτοι 12 που θα στείλουν μέιλ info@apollonrunnersclyb.gr ζητώντας να κρατήσουν θέση χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού.
Αυτοί οι 12 δρομείς για να συμμετέχουν στον αγώνα θα πρέπει να προσκομίσουν κατά την παραλαβή του αριθμού τους, αυτό που ορίζει η ΓΓΑ : “Μη εμβολιασμένοι ενήλικοι συμμετέχοντες (18 ετών και άνω) : PCR εντός 72 ωρών ή rapid test εντός 48 ωρών. – Μη εμβολιασμένοι ανήλικοι συμμετέχοντες (κάτω των 18 ετών) : επίδειξη self test εντός 24 ωρών πριν τον αγώνα (συστήνεται την ημέρα του αγώνα) “.
Μόλις συμπληρωθεί η κράτηση των 12 θέσεων δρομέων που θα στείλουν ανάλογο μέιλ, δεν θα γίνει δεκτή η εγγραφή άλλου δρομέα χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού.
Αυτονόητο είναι ότι oi υπόλοιποι δρομείς που θα μετέχουν με πιστοποιητικό εμβολιασμού, η πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ θα πρέπει να το επιδείξουν μαζί με την ταυτότητα κατά την παραλαβή του αριθμού, και να πρασινίσει στο τσεκάρισμα με την ειδική εφαρμογή.
Έλεγχος του προσωπικού της διοργάνωσης : PCR test 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών ή πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης σε ισχύ.
Όσοι δεν διαθέτουν δελτίο αθλητή σε περίπτωση κρούσματος και στενών επαφών, ακολουθούν το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ για τον γενικό πληθυσμό : https://eody.gov.gr/…/epikairopoiisi-odigion-apomonosis…
Το πρωτόκολλο της ΓΓΑ για τις Εκτός σταδίου διοργανώσεις:
Επιτρέπεται η διεξαγωγή αγώνων μαζικού αθλητισμού εκτός σταδίων (εκτός οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων), χωρίς περιορισμό στον αριθμό των συμμετεχόντων, με τις ακόλουθες βασικές προϋποθέσεις:
 Με ποσοστό τουλάχιστον 95% εμβολιασμένους και έως 5% μη εμβολιασμένους συμμετέχοντες.
 Μη εμβολιασμένοι ενήλικοι συμμετέχοντες (18 ετών και άνω) : PCR εντός 72 ωρών ή rapid test εντός 48 ωρών.
 Μη εμβολιασμένοι ανήλικοι συμμετέχοντες (κάτω των 18 ετών) : επίδειξη self test εντός 24 ωρών πριν τον αγώνα (συστήνεται την ημέρα του αγώνα).
 Χρήση μάσκας μέχρι την εκκίνηση και ξανά μετά τον τερματισμό.
 Ηλεκτρονικές εγγραφές εκ των προτέρων – όχι συναθροίσεις σε γραμματεία.
 Δεν επιτρέπονται οι τελετές απονομών.
 Κατά την εκκίνηση και τον τερματισμό της διαδρομής, μέτρα αποφυγής συνωστισμού με προβλέψεις συνεχούς ροής των συμμετεχόντων.
Την πλήρη προκήρυξη όπως προσαρμόστηκε με τους νέους κανονισμούς, μπορείτε να διαβάσετε εδώ :
Λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών που έπληξαν το περασμένο καλοκαίρι την περιοχή η διαδρομή δεν θα είναι η ίδια με τις περασμένες φόρες που φτάναμε μέχρι το εκκλησάκι της Θεοτόκου και επιστρέφαμε αλλά θα φτάσουμε μέχρι τα 5350μ που θα βρίσκετε 1 σταθμός κεντρικός.
6ος ΑΓΩΝΑΣ ΑΓΧΑΙΟΥ ΟΡΟΥΣ 21400μ
Η εκκίνηση θα δοθεί δίπλα στα εκκλησιαστικά είδη Δεναξάς-Μπήλιας θα ακολουθήσουν την διαδρομή μέχρι τον 1ο Σταθμό ανεφοδιασμού στα 5,350μ και θα επιστρέψουν στο ίδιο μέρος που θα γίνει η εκκίνηση, επι 2 φορές
6ος ΑΓΩΝΑΣ ΑΓΧΑΙΟΥ ΟΡΟΥΣ 10700μ
Η εκκίνηση θα δοθεί δίπλα στα εκκλησιαστικά είδη Δεναξάς-Μπήλιας θα ακολουθήσουν την διαδρομή μέχρι τον 1ο Σταθμό απόστασης 5,350μ και θα επιστρέψουν για τερματισμό στο ίδιο μέρος που θα γίνει η εκκίνηση.
Πως θα έρθετε.
Το σημείο εκκίνησης είναι καθώς κινούμαστε στην εθνική οδό με κατεύθυνση προς Κόρινθο κάνουμε δεξιά προς Μάνδρα παίρνοντας την παλαιά εθνική προς Θήβα και ακολουθώντας την διαδρομή Αγ, Σωτήρα , Παλαιοκουντουρα μόλις περάσουμε και τα Παλαιοκουντουρα σε 1,5χλμ βρίσκουμε επι του δρόμου τα εκκλησιαστικά είδη Δεναξας-Μηλιας.
1. Θα υπάρξουν λεωφορεία που θα μεταφέρουν τους αθλούμενους – αθλούμενες από την πλατεία Δαβάκη στο Αιγάλεω (κοντά στον σταθμό Αγ. Μαρίνα) στις 08.00 το πρωί για την διασταύρωση του οικισμού ΤΙΤΑΝ με την παλαιά Εθνική οδό Αθηνών – Θήβας όπου και θα βρίσκεται η γραμματεία, για να πάρουν τα νούμερα τους. Αναχώρηση περίπου στις 14.30μμ από τον ίδιο χώρο για την Πλατεία Δαβάκη στο Αιγάλεω.
Εντός των λεωφορείων μεταφοράς θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά χρήση διπλής μάσκας ή υψηλής αναπνευστικής προστασίας (π.χ.KN95..)
Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν μετάλλιο συμμετοχής ενώ οι 3 πρώτοι άνδρες και οι 3 πρώτες γυναίκες του κάθε αγώνα θα τιμηθούν με αναμνηστικό κύπελλο.
Δεν επιτρέπονται τελετές απονομών. Μπορεί να γίνει όμως μια προσαρμογή και οι αθλούμενοι να παραλαμβάνουν οι ίδιοι τα μετάλλιά τους από ένα τραπέζι, χωρίς επαφή, χωρίς συνωστισμό
Τα νούμερα συμμετοχής θα δοθούν από την γραμματεία που θα βρίσκετε κοντά στον χώρο της εκκίνησης
Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να συμμετέχει συμπληρώνοντας την αντίστοιχη φόρμα συμμετοχής μέχρι την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2022,
Τα αντίτιμο συμμετοχής ορίστηκε στα 20ευρώ για τα 21,4 χλμ και 10ευρώ για τα 10,700μ
ΤΡΑΠΕZA EUROBANK ERGASIAS A.E. (NTT)
ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ: 00260602830200575455
IBAN: GR86 0260 6020 0008 3020 0575 455
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΑΠΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Είτε με e-banking
ΠΡΟΣΟΧΗ
Τα έξοδα του εμβάσματος από τράπεζα σε τράπεζα βαρύνουν τον καταθέτη συνάδελφο και ΟΧΙ τον αποδοχεα –σύλλογο-διοργανωτή και στην συνέχεια στο email info@apollonrunnersclub.gr αντίγραφο του καταθετηρίου της τράπεζας.
Πληροφορίες 6974411515 Τσιμακίδης Σταύρος. 6976079500 Κων/νος Σάμιος,
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Απόλλων Δυτικής Αττικής"