«1ος ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 50 χιλιομετρων»

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14/1/2018 στο Δήμο Μεγαρέων ο  αγώνας υπεραπόστασης 50 χιλιομέτρων επί δημοσίας οδού με την ονομασία «1ος ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 50ΧΛΜ» που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Μεγαρέων, το Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης  και Αθλητισμού του Δήμου Μεγαρέων «Ηρόδωρος», ο Αθλητικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Απόλλων Δυτικής Αττικής και οι Δρομείς Μεγάρων «Ο Όρσιππος» προς τιμήν του Βύζαντα.

Συνολικά 202 αθλητές και αθλήτριες υπεραπόστασεων από διάφορες πόλεις της Ελλάδας αλλά και άλλες χώρες της Ευρώπης (Ιταλία, Πολώνια κ.α.) βρέθηκαν στην πλατεία Βασιλίσσης Φρειδερικής (Λυτάρα) όπου και δόθηκε στις 9:00 πμ η εκκίνηση του αγώνα από τον Δήμαρχο Μεγαρέων κ. Γρηγόρη Σταμούλη.

Ανάμεσά τους βρέθηκαν πολλοί καταξιωμένοι δρομείς υπεραποστάσεων όπως ο Ιταλός Μarco Bonfiglio, o Έλληνας παγκόσμιος πρωταθλητής στην κωπηλασία Γιάννης Κουρκουρίκης και ο Γιώργος Ζαχαριαδής.

Ο αγώνας διερχόμενος μέσα από την πανέμορφη μεγαρική γη προσέφερε σε όλους τους αθλητές εικόνες μοναδικής ομορφιάς κατά γενική ομολογία.

Οι διοργανωτές είχαν μεριμνήσει τόσο για την ασφάλεια των αθλητών όσο και για για την επαρκή πληρότητα  και άρτια στελέχωση των σταθμών τροφοδοσίας που υπήρχαν όπως προβλέπουν οι διεθνείς κανονισμοί ανά 5 χιλιόμετρα, έτσι ώστε όλοι οι δρομείς να βρίσκουν τα απαραίτητα εφόδια για την επίτευξη του στόχου τους.

Νικητής στην κατηγορία ανδρών ήταν ο Ιταλός Marco Bonfiglio με χρόνο 3:29:58, δεύτερος ο Ιωάννης Κουρκουρίκης Ιωάννης με χρόνο 3:41:59 ενώ την  τρίτη θέση κατέλαβε ο Βασίλειος Μίχος με χρόνο 4:01:05.

Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Ευγενία Μπουλμέτη με χρόνο 4:11:53, δεύτερη η  Ελένη ψαρόμυαλου με χρόνο 4:34:51και Τρίτη η Μαρία Λουκοπούλου με χρόνο 4:41:52

Σε όλους τους δρομείς  μετά τον τερματισμό τους, οι διοργανωτές έδωσαν αναμνηστικό μετάλλιο, τεχνικό T-shirt , αναμνηστικό δίπλωμα  και την «η τσάντα του αθλητή» που περιείχε κορυφαία τοπικά προϊόντα των Μεγάρων ενώ τους προσέφεραν και ελαφρύ γεύμα αποκατάστασης.

 

Η Οργανωτική επιτροπή ευχαριστεί θερμά για την πολύτιμη συνεργασία και βοήθειά τους χωρίς την οποία θα ήταν αδύνατη η επιτυχημένη πραγματοποίηση του 1ου Βυζαντινού αγώνα 50χιλιομέτρων τους κάτωθι:

Τον Δήμαρχο Μεγαρέων κ. Γρηγόρη Σταμούλη

Τον Αντιδήμαρχο Μεγαρέων κ. Κωνσταντίνο Φυλακτό

Τον Διοικητή υπαστυνόμο Α’ κ.  Μηλιώτη Αθανάσιο και τους τροχονόμους του Γ’ Τμήματος Τροχαίας Αττικής Μεγάρων

Την Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Μεγάρων

Την Εθελοντική ομάδα Μεγάρων Κούρος

Το Σώμα έρευνας και Διάσωσης Μεγάρων

Το τοπικό τμήμα Μεγάρων του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού

Τους ιδιοκτήτες καταστημάτων της περιοχής για τις διευκολύνσεις που μας παρείχαν

Τους εργαζόμενους του Ν.Π.Δ.Δ. «Ηρόδωρος»

Όλους τους εθελοντές που χωρίς την παρουσία τους η επιτυχής και ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα θα ήταν αδύνατη.

 

Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά:

Τις εταιρίες – χορηγούς του αγωνα:

ΔΕΛΤΑ  ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

ΑΙΓΕΑΣ ΟΜΙΛΩΝ ΜΑΡΤΙΝΟΥ

ΑQUA MARE BEACH BAR

HEALTH AND STEP

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ «ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΙ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΚΙΝΗ»

 

Τους  δωροθέτες  του αγώνα:

Α) SNAILS  FARM   GOVENIS

  1. B) TIHIO RACE

Γ) ΚΕΦΟΚΕΡΗ ΔΗΜΗΤΡΑ

 

Τους δρομικούς συλλόγους:

Α)  ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ  και τον πρόεδρο του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΣΑΜΙΟ.

Β) ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ και τον πρόεδρο τους ΓΙΩΡΓΟ ΔΙΑΜΑΝΤΗ

Γ) ΤΕΛΜΗΣΣΟ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ και τον πρόεδρο του ΒΛΑΣΣΗ ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ

 

Η Οργανωτική Επιτροπή έχοντας εισπράξει τις θετικότερες εντυπώσεις από το σύνολο του δρομικού κινήματος, ευχαριστεί θερμά τέλος όλους τους συμμετέχοντες δρομείς και  ανανεώνει το ραντεβού μαζί τους για τον 2ο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ 50ΧΛΜ ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή  20 Ιανουαρίου 2019.

 

 

 

                                               Η  ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ   ΕΠΙΤΡΟΠΗ