Πειραιάς 20 Ιανουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΤΗΣΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΚΟΠΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ Σ.Δ.Υ.ΠΕΙΡΑΙΑ

Μία ακόμη όμορφη γιορτή του Σ.Δ.Υ.Πειραιά πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Ιανουαρίου σε μια ατμόσφαιρα μοναδική, μέσα στην καρδιά του ιστορικού λιμανιού του Πειραιά, στο κτίριο του ΟΛΠ.

Η έναρξη είχε όπως και πέρσι το χρώμα της αθωότητας, που μεταδίδουν με το ηχόχρωμά τους οι παιδικές φωνές της Χορωδίας του μαέστρου Δημήτρη Τυπάλδου, που αντηχούσαν στην αίθουσα και γέμιζαν με αισιοδοξία όλους μας.

Ήταν μια γιορτή επηρεασμένη όπως πάντα απ’ την οικογενειακή ατμόσφαιρα του συλλόγου που έρχεται απ’ το παρελθόν, αλλά και με νεωτερισμούς και ιδέες που μεταφέρουν τα μέλη του Δ.Σ., αλλά κυρίως νέα μέλη μας με φρέσκιες προτάσεις που ανανεώνουν την εικόνα του συλλόγου και τον οδηγούν στο μέλλον.

Τη γιορτή μας τίμησαν με την παρουσία τους Αθλητικοί και Πολιτιστικοί φορείς από τον Πειραιά αλλά και όλη την Αττική, εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Πειραιά, Εθελοντές και Κοινωνικοί φορείς, οι Σύλλογοι Δρομέων του Λεκανοπεδίου καθώς και πολύ σημαντικοί εκπρόσωποι του στίβου της ηρωϊκής γενιάς του ’60,’70 & ’80, που σηματοδοτούν την αγάπη τους για την άνθιση αυτού του φαινομένου στο μαζικό λαϊκό αθλητισμό. Το Δήμαρχο εκπροσώπησε η Αντ/ρος του Ο.Π.Α.Ν. Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου και το Δημοτικό Συμβούλιο ο κος Αντώνης Καλογερόγιαννης (δημ. Σύμβουλος).

Στο χαιρετισμό του προέδρου μας Νίκου Χούμα προς τους φορείς και όλους τους παρευρισκόμενους έγινε ένας σύντομος απολογισμός των δράσεων του συλλόγου κατά το 2014. Αποτιμήθηκε ο ευρύτατος χαρακτήρας των κοινωνικών και αθλητικών δράσεων του συλλόγου. Η πολύ μεγάλη επιτυχία που είχε ο 28ος ΒΑΡΤΖΑΚΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ που ήταν αφιερωμένος στον αγώνα “Ενάντια στο Ρατσισμό” με σημαντικές αναφορές σε ένα κοινωνικό φαινόμενο που πλήττει όλο τον πλανήτη. Έγιναν αναφορές για τη μαζική μας παρουσία σε πολλούς αγώνες εντός και εκτός Αττικής με αιχμή πάντα τους αγώνες σύμβολα “Δίστομο” & “Γοργοπόταμος” και αποκορύφωμα όλων τον 32ο Αυθεντικό πλέον Μαραθώνιο “Γρηγόρης Λαμπράκης” όπου οι συμμετοχές μας ξεπέρασαν τις 340 για μία ακόμη φορά. Αναφέρθηκε το μεγάλο Κοινωνικό έργο που παράγει ο σύλλογος, εκτός των αθλητικών γεγονότων, με παρεμβάσεις σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και σε ιδρύματα – φορείς με αποστολή χρημάτων, υλικών και τροφίμων, η δημιουργία κοινωνικών εκδηλώσεων όπως η αποκριάτικη γιορτή για όλα τα παιδιά μελών και φίλων του συλλόγου. Η κορυφαία για όλους μας κοινωνική προσφορά αποτελεί αναμφισβήτητα η Εθελοντική Αιμοδοσία, η οποία έχει αναδείξει το άλλο πρόσωπο του συλλόγου που αντανακλά σε όλο το σώμα των μελών και φίλων μας. Ο πρόεδρος απηύθυνε πρόσκληση προς όλα τα μέλη και τους φίλους μας να δώσουν το παρόν στη 12η Εθελοντική Αιμοδοσία που θα γίνει την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου στα γραφεία μας.

Η γιορτή στη συνέχεια ανέδειξε και βράβευσε πρόσωπα, φορείς και αθλητές του συλλόγου μας, που αποφάσισε το Δ.Σ. και ξεχώρισε για τις επιτυχίες τους το 2014, το έργο και τη διαχρονική τους προσφορά στην κοινωνία και το σύλλογό μας.

Βραβεύτηκαν κατά σειρά:

1. Η “Κοινωνική Υπηρεσία” του Ε.Ε.Σ. Περιφερειακό τμήμα Πειραιά, για το τεράστιο κοινωνικό της έργο με τη στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων και για την προσφορά της στο Εκπαιδευτικό Εθελοντικό έργο σε άπορα παιδιά και παιδιά οικονομικών μεταναστών.

2. Ο Γιώργος Μάλλιαρης, διαχρονικός αθλητής και φίλος όλων των δρομέων παλαιός πρωταθλητής του Μαραθώνιου, για την πολύχρονη παρουσία στο μαζικό αθλητισμό και το Ήθος του ανάμεσα στην κοινότητα των δρομέων.

3. Ο Ιάκωβος Νομικός, ο αθλητής – επιστήμονας του συλλόγου μας, για την ακεραιότητα, την αγάπη και την προσφορά του στο σύλλογο και το ιατρικό λειτούργημα, με το μοναδικό Ήθος και τη σεμνότητα που τον διακρίνουν.

4. Ο Λάζαρος Κρητικόπουλος και η οικογένειά του, για την πολύχρονη και μοναδική προσφορά τους στην αναβάθμιση, τη στήριξη και ανοδική πορεία του συλλόγου για πολλά χρόνια.

5. Ο Κοστέλ Ράντου με την οικογένειά του, για όσα έχει προσφέρει εθελοντικά περισσότερο από μία εικοσαετία στο σύλλογο που αγάπησε σαν οικογένειά του.

6. Ο Μάριος Μιχόπουλος, μοναδικός αθλητής του συλλόγου που τερμάτισε το 2014 τον ΦΕΙΔΙΠΙΔΕΙΟ ΔΡΟΜΟ.

7. Η Μαρία Σαμολαδά, εκπρόσωπος των Εθελοντών – Συνεχιστών 2004 για την ανταπόκρισή της σε όλα τα προσκλητήρια του Εθελοντισμού

8. Ο Γιάννης Νικολιάς, Εθελοντής Αιμοδότης για τη συνέπεια και την ανταπόκρισή του στα προσκλητήρια της Αιμοδοσίας.

9. Ο Γιώργος Παναγιωτάκος, Εθελοντής και πρόθυμος σε όλα τα προσκλητήρια και εκδηλώσεις του συλλόγου μας και όχι μόνο.

10. 1η Γυναίκα Μαραθωνοδρόμος Σ.Δ.Υ.Πειραιά στον 32ο Αυθεντικό Μαραθώνιο: Gabi Naegele

11. 1ος Μαραθωνοδρόμος Σ.Δ.Υ.Πειραιά στον 32ο Αυθεντικό Μαραθώνιο: Hatem Bayοumi

12. Αναμνηστικά στα μέλη μας που τερμάτισαν στον 32ο Αυθεντικό Μαραθώνιο με τα χρώματα του συλλόγου.

Ιδιαίτερη στιγμή για την εκδήλωση αποτέλεσε η παράδοση στην πρόεδρο του Περιφερειακού τμήματος του Ε.Ε.Σ.Πειραιά κα Ελένη Δρυ του ποσού που συγκεντρώθηκε κατά τον 28ο ΒΑΡΤΖΑΚΕΙΟ Δρόμο Υγείας από τους συμμετέχοντες στον αγώνα, που ήταν αφιερωμένος “Ενάντια στο Ρατσισμό”.

Ακολούθησε η Κοπή της πίτας απ’ τον πρόεδρο με ευχές για Καλή Υγεία σε όλους. Στη συνέχεια η κλήρωση για το Χρυσό φλουρί της πίτας ανέδειξε τυχερό το μέλος μας Παναγιώτη Μπάνη. Κληρώθηκαν επίσης πολλά δώρα σε όλους τους παρευρισκόμενους, όπως τα 3 ρολόγια casio που διέθεσε ο σύλλογος και τα 2 υπέροχα βιβλία “ο Χαρίλαος Βασιλάκος” προσφορά του εγγονού του Χαρίλαου Βασιλάκου και του συγγραφέα Ν. Γ. Μακφαίηλ.

Το αποκορύφωμα φυσικά, όπως κάθε χρόνο, ήταν ο υπέροχος μπουφές που ετοίμασε το Δ.Σ. με τις κυρίες – εθελόντριες του συλλόγου εδώ και πολλά χρόνια, το Γ. Συντιχάκη και το Θ. Κασανή, αλλά και τις οδηγίες του προέδρου μας Νίκου Χούμα που έχει δημιουργήσει μια παράδοση τα τελευταία χρόνια και εντυπωσιάζει όλους τους φίλους μας.

Ευχαριστούμε για άλλη μία φορά τη διοίκηση του ΟΛΠ για τη γενναιόδωρη προσφορά αυτού του υπέροχου και πολιτισμένου χώρου και συμβάλει με τον τρόπο αυτό στη μεγάλη αναβάθμιση των εκδηλώσεων συλλόγων που παράγουν αθλητικό και κοινωνικό έργο.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εθελοντές του συλλόγου και του Δ.Σ. που έθεσαν τον εαυτό τους για πολλές μέρες και ώρες στη δημιουργία αυτής της όμορφης γιορτής στην υπηρεσία των μελών και φίλων μας. Φυσικά το μεγαλύτερο ευχαριστώ στο μέλος μας Σπύρο Κοντογιώργη που δούλεψε εθελοντικά για πολλές μέρες και ώρες για να παρουσιάσει όλο αυτό το επικοινωνιακό – οπτικό υλικό που αναβαθμίζει εκ των πραγμάτων, όπως και την περσινή χρονιά, τις εκδηλώσεις μας και για το μέλλον.

Το Δ.Σ. του Σ.Δ.Υ.Πειραιά.