Ανακοίνωση Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Πιερίας “ΖΕΥΣ”

Αγαπητοί φίλοι,
Σας στέλνουμε τους θερμούς χαιρετισμούς και των ανά την ελληνική επικράτεια φίλων του συλλόγου μας. Χάρη στη κοινή πρωτοβουλία μας, άρχισε μεταξύ των δυο συλλόγων, μια επικοινωνία που δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα αποδώσει πλούσιους καρπούς. Ιδιαίτερα σε τούτη τη περίοδο της γενικευμένης –και όχι μονό οικονομικής κρίσης-, η επικοινωνία και η συνακόλουθη συνεργασία μας αποκτά μεγαλύτερη αξία.

Αποτελεί κοινή συνείδηση ότι μας ενώνουν βαθειά οι άρρηκτοι, ιστορικοί, πολιτισμικοί και εν τέλει εθνικοί δεσμοί Ελλάδας και Κύπρου, δυο χωρών με μια ψυχή, δεσμοί που με ενέργειες  και πρωτοβουλίες αδελφοποίησης όπως η συγκεκριμένη, ενισχύονται ακόμη περισσότερο. Μια αδελφοποίηση που βεβαίως δεν είναι μια απλή τυπική διαδικασία, αλλά μια ουσιαστική και πολυδιάστατη παρακαταθήκη πολιτισμού.

Αγαπητοί μας φίλοι, τα σχέδια αδελφοποίησης που εμπεριέχουν μια αθλητική διάσταση έχουν αποδειχθεί επιτυχή όσον αφορά τη προώθηση της ενεργού συμμετοχής των πολιτών στα κοινά. Οι οργανώσεις της  κοινωνίας των πολιτών πρέπει  να υπάρχουν και να μπορούν να λειτουργούν και να συνεργάζονται σε ένα ευρύ φάσμα τομέων γενικού ενδιαφέροντος, (πχ κοινές αξίες και κληρονομιά , εθελοντισμός και κοινωνικά ζητήματα). Η συνεργασία αυτή θα τους παράσχει την ικανότητα και τη σταθερότητα που χρειάζονται για να δρουν ως διακρατικοί καταλύτες για τα μέλη και για την κοινωνία των πολιτών σε κάθε επίπεδο.

Στο πλαίσιο αυτό είναι μεγάλη η χαρά μας, που προσεχώς θα υλοποιηθεί αυτή η όμορφη και πραγματικά συγκινητική ιδέα, που θα φέρει κοντά τα μέλη και τους φίλους των δυο συλλόγων. Βασικός σκοπός αυτής της συνεργασίας είναι η ανάπτυξη σχέσεων, ανάμεσα σε δυο σωματεία που έχουν ως πεποίθηση, πως ο μαζικός αθλητισμός είναι πολιτισμός. Είναι απτή η απόδειξη πως ο  αθλητισμός είναι η αγάπη προς τον ίδιο τον άνθρωπο. Ο αθλητισμός μας ψυχαγωγεί και μας ενώνει δημιουργώντας ακατάλυτους δεσμούς. Έναν τέτοιο δεσμό αποτελεί η αδελφοποίηση μας, που είμαστε βέβαιοι ότι θα ενισχύσει τις προσπάθειες μας για την προώθηση όλων των εκφράσεων του πολιτισμού, του αθλητισμού αλλά και ευρύτερα.

Στο τόπο μας, στη σκιά του Όλυμπου και των 12 μυθικών θέων του, ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Πιερίας “ΖΕΥΣ” αναλαμβάνει μια σειρά πρωτοβουλιών, με επίκεντρο το συνάνθρωπο. Πρωτοβουλίες κοινωνικού, αθλητικού και πολιτιστικού χαρακτήρα. αθλητικές διοργανώσεις μαζικής  μορφής, φιλανθρωπικές δράσεις, πρωτοβουλίες κοινωνικού χαρακτήρα και συμμετοχή σε κινητοποιήσεις τοπικών συλλόγων και σωματείων για το περιβάλλον και όχι μόνο με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της καθημερινότητας και κατ’ επέκταση της ζωής των συμπολιτών μας. Η οργάνωση μας, αφορά  είτε τα μαζικά ταξίδια και την εκπροσώπηση του συλλόγου μας εντος  και εκτός της πόλης και της χώρας, αλλά και τα τμήματα μέσα στο σύλλογο που δρουν με πρόγραμμα και μέθοδο και συνεισφέρουν στην εκπλήρωση των παραπόνων στόχων.

Ανάλογα και από τη πλευρά σας, διεξάγετε παρόμοιες δράσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Το παρελθόν του συλλόγου σας, θα πρέπει να αποτελέσει σημείο αναφοράς για κάθε σύλλογο σε Ελλάδα και Κύπρο καθώς και ο Περικλής Δημητρίου θα πρέπει να αποτελέσει υπόδειγμα αθλητή, μα πάνω απ’ όλα ανθρώπου με δύναμη, ‘θέλω’ και “πιστεύω”.

Σεβόμενοι τα παραπάνω και πιστεύοντας ότι έχουμε πολλά να προσφέρουμε μετά την επικείμενη αδελφοποίηση μας καλούμε τους απανταχού Έλληνες δρομείς να ταξιδέψουν μαζί μας και να τρέξουν τον Ημιμαραθώνιο Λάρνακας στις 29 Ιανουάριου 2012, την ημέρα που συγκίνηση θα είναι διάχυτη, η τιμή μεγάλη, η χαρά μας  φανερή καθώς θα επισφραγιστεί με το καλύτερο τρόπο η συνεργασία μας και τα κοινά μας οράματα.

Η αδελφοποίηση με τον “Περικλή Δημητρίου” αποτελεί για εμάς ιστορικής σημασία γεγονός καθώς η 25ετης πείρα του και η προσφορά του στα κοινά, σε συνάρτηση με την όρεξη του δικού μας σωματείου λογω της σχετικής νεότητας του θα αποφέρει μονό θετικά αποτελέσματα. Τα αποτελέσματα αυτά θα ριζώσουν στις επόμενες γενιές καθώς πάντοτε θα υπάρχει κοινός παρονομαστής, η προώθηση του λαϊκού μαζικού αθλητισμού σε συνθήκες ανάπτυξης, ειρήνης ευημερίας και προσφοράς στον άνθρωπο, στη κοινωνία και στο περιβάλλον.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Παγκύπριου Διοικητικού Συμβουλίου του  Σωματείου Δρομέων Κύπρου «Περικλής Δημητρίου»

Εκ μέρους του Παγκύπριου Διοικητικού Συμβουλίου του  Σωματείου Δρομέων Κύπρου «Περικλής Δημητρίου» σας χαιρετώ από τη Κύπρο και σας ενημερώνω ότι το Σωματείο μας έχει αδελφικές σχέσεις και με αθλητές αλλά και με Σωματεία της Ελλάδας.  Η προώθηση του μαζικού Λαϊκού Αθλητισμού είναι πολύ σημαντικό για τη συνεργασία μας και τη διοργάνωση αγώνων.

Είναι η τέταρτη αδελφοποίηση που κάνουμε.  Πρώτη αδελφοποίηση έγινε με το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Αθηνών, μετά το Σύλλογο Γιώργος Μεσημέρτζης Έδεσσας και το Σύλλογο στην Μακεδονία και τώρα με τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Δρομέων Πιερίας Ζευς. Και οι δύο σύλλογοι θα συνεργαστούμε για το κοινό όφελος του αθλητισμού στην Κύπρο και Ελλάδα

Για το Σωματείο μας το 2012 είναι μια ιστορική χρονιά αφού κλείνουμε 25 χρόνια Ζωής και Προσφοράς. Η αδελφοποίηση για το Σωματείο μας έχει δύο στόχους. Να γνωρίσουμε περισσότερους Έλληνες και να ενώσουμε περαιτέρω τις σχέσεις μας μέσω του αθλητισμού. Οι ανταλλαγές αποστολών μεταξύ μας αλλά και από κοινού διοργάνωση εκδήλωσης θα είναι ο βασικός μας στόχος.

Οι εκδηλώσεις μας έχουν στόχο την φιλανθρωπία αλλά και πολιτιστικές, κοινωνικές, αγωνιστικές και εθνικές εκδηλώσεις είναι ο βασικός μας σκοπός να ενώσουμε τα δύο Σωματεία.  Συμμετέχουμε σε διάφορες εκδηλώσεις στην Ελλάδα με μαζική συμμετοχή το Κλασσικό Μαραθώνιο.

Το 2012 θα είναι μια ιστορική χρονιά που μαζί μπορεί να στείλουμε κοινό μήνυμα ότι ο αθλητισμός δεν έχει σύνορα.  Το κοινό λογότυπο που έχουμε και το μήνυμα που στέλλει σε όλους είναι πολύ σημαντικό. (ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ)

Ως εκ τούτου τα δυο σωματεία ουσιαστικά θεωρούνται αδελφα και εκκρεμεί και τυπικά η υπογραφή της αδελφοποίησης στη Λάρνακα στις 29 Ιανουάριου 2012 όπου και γι’ αυτό τον λόγο θα ταξιδέψουν μέλη του Διοικητικού Συμβούλιου του Α.Π.Σ.Δ Πιερίας “ΖΕΥΣ”

Με συναδελφικούς, αθλητικούς και φιλικούς χαιρετισμούς προς τους απανταχού Έλληνες και Κύπριους δρομείς και φίλους του αθλητισμού.

Οι Πρόεδροι των δυο Διοικητικών Συμβουλίων:

  • Σωκράτης Σωκράτους για τον “ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ”
  • Μυστρίδης Χρήστος για τον Α.Π.Σ.Δ ΠΙΕΡΙΑΣ “ΖΕΥΣ”