Ο Αθλητικός Σύλλογος  Φθιώτιδας η “Τραχίνα” , πιστός στις αρχές του για τη διάδοση του αθλητισμού μέσω της ευγενούς άμιλλας αλλά και τη συμμετοχή του σε πολιτιστικά δρώμενα θα συμμετάσχει στην μεγαλύτερη παγκόσμια λαμπαδηδρομία για την ειρήνη, που θα βρίσκεται στη Λαμία το Σάββατο 27-9-2014.

Αθλητές του συλλόγου μας θα υποδεχθούν τη φλόγα στον ιστορικό χώρο των Θερμοπυλών και από κει θα τη συνοδεύσουν τρέχοντας τη διαδρομή, μέχρι το κέντρο της πόλης .

Η μεγαλύτερη λαμπαδηδρομία του κόσμου για την ειρήνη συνδέει όλη την Ευρώπη από τη Λισαβώνα μέχρι το Βελιγράδι

Στις 21 Φεβρουαρίου 2014 η Λισαβώνα  φιλοξένησε την τελετή έναρξης του “Sri Chinmoy Oneness-Home Peace Run” στην Ευρώπη (από το 2005-2012 γνωστού επίσης ως World Harmony Run).

Από τη Λισαβώνα μια διεθνής ομάδα δρομέων μεταφέρει μία αναμμένη δάδα ως σύμβολο ειρήνης-περνώντας την από χέρι σε χέρι και από καρδιά σε καρδιά- με κατεύθυνση προς τα ανατολικά διασχίζοντας όλη την Ευρώπη.

Οι δρομείς επισκέπτονται σχολεία, ομάδες και οργανώσεις κοινωνικού χαρακτήρα, αξιωματούχους και αθλητές για να μοιραστούν μαζί τους τα ιδεώδη της ενθάρρυνσης και υποστήριξης στον συνάνθρωπο και την ενίσχυση της συνεργασίας και της ειρήνης στην καθημερινή μας ζωή. Οι δρομείς  διανύουν 24.000 χιλιόμετρα περνώντας από 47 ευρωπαϊκές χώρες για να τερματίσουν στη Σερβία και συγκεκριμένα στο Βελιγράδι στις 7 Οκτωβρίου.

Ο οραματιστής της ειρήνης Sri Chinmoy θέσπισε το Γύρο της Ειρήνης το 1987 στο πνεύμα της αγάπης, της αρμονίας και της ενότητας. Από τότε αυτή η πρωτοβουλία έχει επισκεφτεί περισσότερες από 150 χώρες και οι διεθνείς ομάδες δρομέων έχουν διανύσει περισσότερα από 500.000 χιλιόμετρα. Το απλό μήνυμα του Γύρου:

“Το πρώτο βήμα είναι το δικό σου” έχει εμπνεύσει εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως.

Το 2014  διεξάγονται Γύροι σε όλες τις ηπείρους  περνώντας από περισσότερες από 100 χώρες. Οι δρομείς διανύουν συνολικά περίπου 100 χιλιόμετρα τη μέρα, ενώ ένα ή δύο οχήματα  ακολουθούν τις ομάδες των δρομέων καθώς  μεταφέρουν τη δάδα από πόλη σε πόλη με τον κάθε δρομέα να καλύπτει κατά μέσο όρο 10 με 30 χιλιόμετρα.

Για αυτό το λόγο , καλούμε όλους όσους θέλουν να υποστηρίξουν την προσπάθεια , να υποδεχθούν τη φλόγα το Σάββατο στις 7 το απόγευμα , στην Πλατεία Ελευθερίας.

 

Με εκτίμηση

το ΔΣ