“ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ 2014”

ΚΥΡΙΑΚΗ 5  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014  10:00 π.μ.

ΑΓΡΑΠΙΔΟΚΑΜΠΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ

 

Ο Δήμος Ναυπακτίας, η Φυσιολατρική ομάδα Αντιρρίου ‘’Αριστοτέλης’’ και ο σύλλογος ‘’lepantorunners’’ διοργανώνουν για δεύτερη συνεχή χρονιά τον αγώνα βουνού trail 15,5 χλμ για τους ενήλικες καθώς και αγώνα 3 χλμ για τα παιδιά στην πανέμορφη ορεινή περιοχή του Αγραπιδοκάμπου, στο Αντίρριο Ναυπακτίας.

 

Ο αγώνας έχει Εκκίνηση και Τερματισμό το γραφικό κτίσμα του εκπολιτιστικού συλλόγου του Αγραπιδοκάμπου χαμένο μέσα στο καταπράσινο περιβάλλον.

 

Δικαίωμα συμμετοχής για τον αγώνα των 15,5 χλμ έχουν όλοι άνω των 18 ετών, με βασική προϋπόθεση να έχουν εξεταστεί το τελευταίο τρίμηνο από καρδιολόγο γιατρό.

Για τον αγώνα των 3 χλμ των παιδιών από 13-17 ετών θα προσκομισθεί ιατρική βεβαίωση κατά την παραλαβή του αθλητικού αριθμού συμμετοχής.

Ασθενοφόρο και ιατρική κάλυψη θα υπάρχει σε όλο το εύρος της διαδρομής.

 
‘’ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΡΕΧΟΥΝΕ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΥΘΥΝΗ’’
 

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται αποκλειστικά μέσω του site του αγώνα http://aristoteleiomonopati.lepantorunners.gr/

Για την καλύτερη λειτουργία του αγώνα οι αιτήσεις  θα γίνονται δεκτές έως την Παρασκευή 03 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 23:59 μμ.

Αθλητές που θα δηλωθούν τελευταία στιγμή, θα αγωνιστούν άνευ συναγωνισμού, θα έχουν μεν όλες τις απολαβές αλλά δεν θα συμπεριληφθούν στην έκδοση των αποτελεσμάτων.

 

ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΙΝΑΙ 5 Ευρώ’.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ.
 

Η κατάθεση των χρημάτων θα γίνεται ονομαστικά στον λογαριασμό της AlphaBank GR8601402210221002310003567 (δικαιούχος Γ. Πασχάλης).

 
 
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΘΛΗΤΩΝ

Παιδιά :       αγώνας    3    χλμ.   13-17 ετών.

Άντρες :       αγώνας 15,5 χλμ.   18-29 ετ.   30-39 ετ.   40-49 ετ.   50 ετ. και άνω.

Γυναίκες :   αγώνας 15,5 χλμ.    18-34 ετ.   και   35 ετ. και άνω.

 
 
ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Η Εταιρεία Αθλητικών παπουτσιών ‘’TECNICA’’ του Ν.& Α. Μπούμπα προσφέρει δύο ζευγάρια παπούτσια στους Νικητές άνδρα και γυναίκα του Αριστοτέλειου Μονοπάτι.

 

Όλοι οι τερματίσαντες :   Αναμνηστικό Μετάλλιο – Έπαινο – Μικρόγευμα – μπλουζάκι.

Παιδιά         Κύπελλα τα τρία πρώτα αγόρια και τα τρία πρώτα κορίτσια.

Ενήλικες :       Κύπελλα οι τρεις πρώτοι άντρες και τρεις πρώτες γυναίκες κάθε κατηγορίας.

Αναμνηστική πλακέτα  στους μεγαλύτερους ηλικιακά: Άντρα και Γυναίκα.
 
 
ΔΙΑΔΡΟΜΗ – ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΙ

Η διαδρομή του αγώνα ξεκινάει με μικρό ασφάλτινο κατηφορικό κομμάτι 2,6 χλμ και μπαίνουμε δεξιά στο πρώτο από τα έξι υπέροχα μονοπάτια στο σημείο των Λουτρών του Αγραπιδοκάμπου. Η σήμανση δεν θα σας αφήσει να νιώσετε σε κανένα σημείο ανασφάλεια. Η διαδρομή εναλλάσσεται από τα μονοπάτια με δασικούς καταπράσινους δρόμους. Πλησιάζοντας προς το τέλος μπαίνουμε στο πέμπτο και από τα ομορφότερα

Μονοπάτια, ‘’το μονοπάτι της Σπηλιάς’’ βγαίνοντας ακολουθούμε δασικό καταπράσινο κομμάτι και μπαίνουμε δεξιά στο τελευταίο και κατηφορικό ομώνυμο ‘’Αριστοτέλειο μονοπάτι’’ που θα μας οδηγήσει και στο σημείο του τερματισμού.

Γενικά υπάρχουν κάποιοι μικροί συντελεστές δυσκολίας (αναβάσεις) αλλά ουσιαστικά είναι μια γρήγορη και πανέμορφη διαδρομή.

 

Ο αγώνας εμπεριέχει άσφαλτο 2,6 χλμ,  δασικό δρόμο  7,140 χλμ,   μονοπάτια 5,71 χλμ  (ανοδικά μονοπάτια 1730 μ, 450μ, 430μ, 980μ και καθοδικά μονοπάτια 660μ, 1460μ)

 

Οι ανεφοδιασμοί είναι τακτικοί και πλήρης προϊόντων (νερό – ισοτονικό – αλμυρά – γλυκά) ώστε να μην χρειαστεί κανένας αθλητής να μεταφέρει αθλητική εξάρτηση:

 1ος ανεφοδιασμός στο 2,87 χλμ,   2ος στο 5,15 χλμ,   3ος στο 6,33 χλμ,    4ος στο  9 χλμ,   5ος στο 12,74 χλμ.

 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΣ
08:00 –  09:30  παραλαβή αθλητικού νούμερου.

09:30 – 10:00 ενημέρωση και αγωνιστική προετοιμασία.

10:00     εκκίνηση αγώνα 15,5 χλμ ενηλίκων

10:05     εκκίνηση αγώνα 3 χλμ παιδιών.

13:00     απονομές  –  βραβεύσεις παιδιών και ενηλίκων.

 

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΠΡΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΡΑΠΙΔΟΚΑΚΑΜΠΟ

Ερχόμενος κάποιος από τις προβλήτες του Αντιρρίου στα δύο χιλιόμετρα στον Σηματοδότη περνάει απέναντι με κατεύθυνση την Ναύπακτο, στα 100 μέτρα υπάρχει αριστερά ταμπέλα Μολύκρειο, στα 3 χιλιόμετρα ασφάλτινου δρόμου και ενώ μπαίνουμε στο γραφικό χωριό του Μολυκρείου, υπάρχει ταμπέλα με δεξιά κατεύθυνση Αγραπιδόκαμπος και Λουτρά  Αγραπιδοκάμπου.  Μετά από επτά (7) χιλιόμετρα ασφάλτινου, ήσυχου, καταπράσινου δρόμου (προσεχτικά στις στροφούλες) φτάνουμε  σε μία διχάλα, μπροστά μας κοιτάμε τον καταπράσινο Αγραπιδόκαμπο. Παίρνουμε το δεξιό μέρος της διχάλας το οποίο στο ένα χιλιόμετρο θα μας οδηγήσει στον Πολιτιστικό και ομώνυμο Σύλλογο του χωριού – σημείο της Εκκίνησης και Τερματισμού του αγώνα.

Φίλοι μας που θα έρθουνε από την πλευρά της Ναυπάκτου η διασταύρωση για το Μολύκρειο βρίσκεται στα 10 χιλιόμετρα ακριβώς στην δεξιά τους πλευρά και ενώ έχουν πάρει την κατεύθυνση προς το Αντίρριο, οπότε μετά ακολουθούνε την παραπάνω αναγραφόμενη πορεία.

Επίσης οι φίλοι μας που θα έρθουνε από δυτική Ελλάδα φτάνοντας στον Σηματοδότη που οδηγεί στην γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, κάνουνε αριστερά και στα 100 μέτρα συναντάνε την διασταύρωση του Μολύκρειου και συνεχίζουνε όπως έχουμε προαναφέρει (δεξιά ο Σηματοδότης οδηγεί στις προβλήτες των καραβιών και ευθεία στην Γέφυρα προς Αθήνα).

ΧΟΡΗΓΟΙ

Θα θέλαμε με σεβασμό και εκτίμηση να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στους Χορηγούς μας, που στην τόσο δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε βρίσκουν την δύναμη και την θέληση να στηρίξουνε την προσπάθεια μας.

Η Οργανωτική επιτροπή του αγώνα.