Ήταν πραγματικά μια μοναδική διοργάνωση, που θα μπορούσε κάλλιστα να ονομαστεί η “ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΠΕΡΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ”, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των 187 συνολικά συμμετασχόντων (102 στα 50 χλμ. και 85 στα 100 χλμ.), ήσαν νέοι και νέες δρομείς, οι οποίοι και έδωσαν το δικό τους στίγμα στη φετινή διοργάνωση.
Κάτι πολύ σημαντικό στον χώρο των Υπεραποστάσεων, οι οποίες χρειάζονται νέο αίμα. Και σίγουρα, η φετινή διοργάνωση έφερε αυτή την εκπληκτική συμμετοχή νέων δρομέων στον χώρο, καθιστώντας τον φετινό αγώνα, σαν αφετηρία – τομή στην ανανέωση και εμπλουτισμό του χώρου των Υπεραποστάσεων στην πατρίδα μας.
Ο Α.Π.Σ. “ΑΠΟΛΛΩΝ” ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ υπό την αιγίδα της ΕΟΣΛΜΑ-Υ και με τις βοήθειες δεκάδων εθελοντών, φίλων – συναδέλφων δρομέων, προσπάθησε και προσπαθεί να πετύχει ακριβώς αυτό: Να αναπτύξει τον Μαζικό – Λαϊκό χαρακτήρα των δρόμων, και φυσικά, και στις Υπεραποστάσεις, και το κατάφερε με τον καλύτερο εμφαντικό τρόπο και φέτος…
Στα στατιστικά του αγώνα τώρα: Με τη συμμετοχή 187 δρομέων, όπως προαναφέραμε, επί συνόλου 210 τελικά εγγραφέντων, διεξήχθησαν και οι δύο αγώνες, στους οποίους τερμάτισαν τελικά 57 στα 100 χλμ. (εντός χρονικού ορίου, ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ!!!), ενώ στα 50 χλμ. είχαμε 93 τερματισμούς με 89 εντός χρονικού ορίου, και 4 εκτός (6 ώρες χρονικό όριο τερματισμού).
Στον αγώνα μας φέτος, είχαμε την ευτυχία να υπάρξουν πολλές και πολλοί συνάδελφοι, που τερμάτισαν και πήραν την πρόκριση για το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, αλλά και να έχουμε νέους δρομείς που νίκησαν και πέτυχαν αξιόλογες επιδόσεις και στα 50 και 100 χλμ., όπως άλλωστε το έδειξαν τα αποτελέσματα.
Ο ΑΠ.Σ. “ΑΠΟΛΛΩΝ” ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ, θέλει να ευχαριστήσει όλους τους συμμετέχοντες και συμμετέχουσες για την άψογη συνεργασία, το ήθος και την απαράμιλλη αγωνιστικότητα που επέδειξαν, και να ζητήσει ταπεινά συγνώμη για τις όποιες (ελάχιστες) ελλείψεις ή παραλείψεις του, για τις οποίες να ‘στε σίγουροι όλοι ότι θα φροντίσει να μην ξαναεπαναληφθούν στις επόμενες διοργανώσεις.
Θα ήθελε επίσης να ευχαριστήσει όλους τους εθελοντές του Αγώνα που στάθηκαν επί 12-30 και πλέον ώρες όρθιοι από νωρίς τα χαράματα του Σαββάτου 20 Φλεβάρη έως τη λήξη του Αγώνα, και με τα χαμόγελα και το ζεστό τους χειροκρότημα σε καθένα και καθεμιά από τους συμμετέχοντες, τους βοήθησαν σε κάθε στιγμή του Αγώνα.
Να ευχαριστήσει επίσης, εκτός από τα μέλη, και ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ, ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ που συνέδραμαν στην προσπάθειά του αυτή, και ήσαν τόσοι πολλοί, όπως ο Γιάννης Παπαμιχαήλ, οι Εθελοντές του Χαλανδρίου, υπό την καθοδήγηση του Δασκάλου Παναγιώτη Σκουλή και της συντρόφου του κας Τιτίκας Σκουλή, τα μέλη της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών του Δήμου Αιγάλεω, που στάθηκαν αρωγοί (χωρίς ευτυχώς κανένα σοβαρό περιστατικό), και τα Αστυνομικά Τμήματα Μεγάρων και Μάνδρας – Ειδυλλίας για τις αόκνες προσπάθειες και τη συμπαράσταση σε όλο τον Αγώνα μας και κάθε φορά στις διοργανώσεις μας.
Να ευχαριστήσει δημόσια εκτός από όλα τα μέλη του Δ.Σ. (τακτικά – αναπληρωματικά), τα μέλη του, Χάρη Ζαρκινό (που τερμάτισε στα 100 χλμ.), τον Παύλο Μπασδέκη, τον Θεόδωρο Ακακτσέ, τον Θέμο Καρακυριάκο, τον Ρένο Γιαννίση, τον Στέλιο Γαστεράτο, τη Σοφία Αρσενοπούλου από τον Α.Π.Σ. Τελμησσό, και τον εξαίρετο φωτογράφο του Αγώνα Γιώργο Σπύρο και τον συνεργάτη του που στάθηκαν αρωγοί σε κάθε φάση των αγώνων από την προετοιμασία τους μέχρι το τελευταίο λεπτό τους.
Και φυσικά, την εταιρία SPEΕD TIME και την OLYMPUS για τα άψογα αποτελέσματα – μετάλλια – διπλώματα που ετοίμασε.
Να εκφράσει δημόσια τις ευχαριστίες για τις εταιρίες DΟLE AE για τις μπανάνες που διέθεσε, Third Wind με την προσφορά Gel Gu, και τον ιδιοκτήτη και το προσωπικό του PARADISE CAFE της Ψάθας, για τη φιλοξενία του και την αμέριστη συμπαράστασή του στους αγώνες μας.
Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους εκατοντάδες φίλους συνοδούς, που ήλθαν από παντού, και συμπαραστάθηκαν στους αθλητές – αθλήτριες, και εμψύχωσαν και αυτούς, αλλά και όλους εμάς που δώσαμε τα πάντα για να πετύχουν οι αγώνες στο ακέραιο…
Ραντεβού λοιπόν στον 13ο αγώνα 100 χλμ. και στον 7ο αγώνα 50 χλμ. στην Ψάθα – Αλεποχώρι, του χρόνου, το Σάββατο 19 Φλεβάρη 2017.
Αλλά πιο πριν, στις 18 Σεπτέμβρη 2016, θα προηγηθεί ο νέος μεγάλος αγώνας του Α.Π.Σ. “ΑΠΟΛΛΩΝ” ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ στην ίδια περιοχή, απόστασης 30 χλμ., «Ο Δρόμος των Αλκυόνων», με αφετηρία την Ψάθα (PARADISE CAFE) – Αλεποχώρι (ΠΑΓΟΙ) – Σχίνος (15 χλμ. και επιστροφή).
Και βέβαια, όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι το επόμενο καλοκαίρι (6-10 Ιούλη) θα διεξαχθεί ο μεγάλος ιστορικός αγώνας “Στα βήματα των 300”, από τη Σπάρτη έως τις Θερμοπύλες, απόστασης 377 χλμ., σε 5 ημερήσια κομμάτια (ΕΤΑΠ).
Ενώ βέβαια, έχουν ήδη ανακοινωθεί οι αγώνες: Αγώνας Βουνού στον Κιθαιρώνα την Κυριακή 27 Νοέμβρη και ο Αγώνας 6, 12, και για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια, ξανά αγώνας 24 ωρών εντός σταδίου, την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Δεκέμβρη 2016.
Σας περιμένουμε όλους μαζί και κοντά μας, όλοι εμείς που αποτελούμε τη Μεγάλη Οικογένεια του Α.Π.Σ. “ΑΠΟΛΛΩΝ” ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ. Σας ευχαριστούμε, και του χρόνου ακόμα περισσότεροι, να είμαστε γεροί και υγιείς να χαρούμε στην επόμενη διοργάνωση.
Το Δ.Σ. του Α.Π.Σ. “Απόλλων” Δυτ. Αττικής