Αθήνα, 9 Φεβρουαρίου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

3ος Αγώνας Δρόμου «Σπύρος Λούης» την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου στο Μαρούσι
Οι Αγώνες Δρόμου «Σπύρος Λούης», που διοργανώνονται προς τιμήν του Χρυσού Ολυμπιονίκη του Μαραθωνίου Δρόμου Σπύρου Λούη, επιστρέφουν για τρίτη συνεχή χρονιά την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016.
Το πρόγραμμα της διοργάνωσης περιλαμβάνει και φέτος Αγώνες Δρόμου απόστασης 10 χλμ. και 5 χλμ. και αγώνα απόστασης 1 χλμ. για παιδιά μέχρι 12 ετών. Η εκκίνηση θα δοθεί στο Δημαρχείο Αμαρουσίου που βρίσκεται επί της Βασιλίσσης Σοφίας, με τους συμμετέχοντες να ακολουθούν μία διαδρομή αυξημένων απαιτήσεων στην «καρδιά» των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, η οποία διέρχεται από το γήπεδο Ο.Α.Κ.Α «Σπύρος Λούης» και το κέντρο του Δήμου Αμαρουσίου.
Το κόστος συμμετοχής για κάθε αθλητή ανέρχεται στα 6 ευρώ, ενώ τα παιδιά θα τρέξουν με ελεύθερη συμμετοχή. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την στήριξη του Ταμείου Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου.

Λίγα λόγια για την διοργάνωση
Οι Αγώνες Δρόμου «Σπύρος Λούης» ξεκίνησαν πριν τρία χρόνια με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε, Γιώργου Πατούλη, και έκτοτε έχουν βρει θερμή ανταπόκριση από χιλιάδες δρομείς και φίλους του αθλήματος. Σκοπός της διοργάνωσης είναι να δώσει τη δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν σε έναν αγώνα δρόμου μαζικής συμμετοχής, τιμώντας τον Χρυσό Ολυμπιονίκη του Μαραθωνίου, Σπύρο Λούη. Επιπλέον, στοχεύει να παρακινήσει τους νέους να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και ειδικότερα με το τρέξιμο, ενισχύοντας παράλληλα το Ταμείο Αλληλεγγύης του Δήμου. Για την ομαλή διεξαγωγή όλων των αγώνων θα βρίσκονται επί ποδός εθελοντές του Δήμου Αμαρουσίου. Κλείστε τώρα τη συμμετοχή σας!
Τον σχεδιασμό και την επιμέλεια του αγώνα έχει αναλάβει από την 1η διεξαγωγή του η εταιρεία ALL ABOUT RUNNING. Χορηγοί των Αγώνων Δρόμου «Σπύρος Λούης» 2016 είναι η WIND και το Kinder +SPORT.

Εγγραφές & περισσότερες πληροφορίες: www.spiroslouisrun.gr & www.runnermagazine.gr 

Image
info
Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016
Σημείο εκκίνησης – τερματισμού: Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας) – Άγαλμα Σπύρου Λούη
Έπαθλα-Ηλικιακές κατηγορίες: Στους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα, μετάλλιο και αναμνηστικό T-shirt. Θα βραβευθούν οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες και οι τρεις (3) πρώτες γυναίκες σε κάθε αγώνα.
Χρονομέτρηση – αποτελέσματα: Σε όλους τους αγώνες θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονική χρονομέτρηση.
Όριο Συμμετεχόντων: Το ανώτατο όριο συμμετοχών είναι στα 600 άτομα για τα 5 και 10 χλμ.. Στον παιδικό αγώνα δεν θα υπάρχει όριο συμμετοχής. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία εγγραφής και πληρωμής.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης
Σάββατο 20 Φεβρουαρίου
11:00 π.μ.- 19:00 μ.μ. Παραλαβή πακέτων συμμετοχής από το κατάστημα Runner Store (Λεωφ. Κηφισίας 37Α Golden Hall)
Κυριακή 21 Φεβρουαρίου
08:00 π.μ. Παραλαβή πακέτου συμμετοχής από το Δημαρχείο Αμαρουσίου
10:00 π.μ. Εκκίνηση αγώνα 10 χλμ.
10:10 π.μ. Εκκίνηση αγώνα 1 χλμ. για παιδιά
11:20 π.μ. Εκκίνηση 5 χλμ.
12:30 π.μ. Απονομές