Πρόσκληση Συμμετοχής | 5 Μαρτίου 2017

4ος Μαραθώνιος Ναυπλίου

Αγώνες: Μαραθωνίου & Ημιμαραθωνίου Δρόμου, 5 χλμ. και Αγώνας Δρόμου Κοινωνικής Προσφοράς 2,5 χλμ.

Ο Δήμος Ναυπλιέων, ο Δημοτικός Οργανισμός Αθλητισμού, Πολιτισμού, Τουρισμού και Περιβάλλοντος (ΔΟΠΠΑΤ) σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πελοποννήσου, το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου Harvard, και υπό την αιγίδα του EOT, της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ για την Ελλάδα, του ΣΕΓΑΣ και της AIMS, διοργανώνει και προσκαλεί στην 4η Αθλητική Διοργάνωση:

«Μαραθώνιος Ναυπλίου – Nafplio Marathon» την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017.

Οι αγώνες σε δημόσια οδό περιλαμβάνουν σε ΝΕΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ:
Μαραθώνιο και Ημιμαραθώνιο δρόμο, αγώνα 5χλμ. (δυναμικό βάδισμα και αγώνα για μαθητές Γυμνασίων–Λυκείων), αγώνα Κοινωνικής Προσφοράς 2,5χλμ. (δυναμικό βάδισμα και αγώνα για μαθητές Δημοτικών Σχολείων).

Η Διοργάνωση θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ: Κυριακή, 5 Μαρτίου 2017

ΑΦΕΤΗΡΙΑ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ
Οι διαδρομές του Μαραθωνίου και Ημιμαραθωνίου έχουν αφετηρία τον οριοθετημένο χώρο μπροστά στις Πλατείες Τριών Ναυάρχων (Δημαρχείου) και Καποδίστρια. Οι διαδρομές των 5 & των 2,5 χλμ. έχουν αφετηρία στην παραλιακή Λεωφόρο Μπουμπουλίνας μπροστά από την πλατεία Φιλελλήνων. Όλες οι διαδρομές έχουν τερματισμό στον οριοθετημένο χώρο μπροστά στις Πλατείες Τριών Ναυάρχων (Δημαρχείου) και Καποδίστρια.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΩΝ

Μαραθώνιος: Ώρα Εκκίνησης: 09:00

Εκκίνηση: από την οδό Ανδρέα Συγγρού και Αμαλίας.
Περιγραφή της ΝΕΑΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Η διαδρομή του Μαραθωνίου Δρόμου αποτελείται από δύο γύρους. Οι βασικοί άξονες της διαδρομής είναι: Εκκίνηση από την οδό Ανδρέα Συγγρού, παραλιακή οδός Μπουμπουλίνας – Μιαούλη, παραλιακή οδός Ναυπλίου – Ν. Κίου, αναστροφή πριν την συμβολή της οδού Εθν. Αντίστασης και της Παραλιακής Οδού Ναυπλίου Ν. Κίου, (πριν τον ποταμό Ίναχο, συνεχίζει η διαδρομή με πορεία προ το Ναύπλιο επί της παραλιακής οδού Ν. Κίου Ναυπλίου, οδός Βασ. Παύλου, Σιδηράς Μεραρχίας, η διαδρομή συνεχίζει στη Λεωφόρο Ασκληπιού στο ρεύμα καθόδου και μέχρι τον κόμβο Αγ. Ελεούσας – Τολού, αναστροφή στον κόμβο με πορεία προς το κέντρο του Ναυπλίου στο ρεύμα ανόδου της Λεωφόρου Ασκληπιού, οδός Κύπρου, 25ης Μαρτίου και μέσω της οδού Ανδρέα Συγγρού, συμπληρώνεται ο πρώτος γύρος της Διαδρομής…

Τερματισμός: Οι δρομείς συμπληρώνουν την πρώτη από τις δυο στροφές της Μαραθώνιας διαδρομής και συνεχίζουν για τη δεύτερη. Με την 2η επανάληψη της παραπάνω περιγραφόμενης διαδρομής και τη συμπλήρωση του 2ου γύρου (loop) και ενώ διατρέχουν την οδό Ανδρέα Συγγρού (για δεύτερη φορά) τερματίζουν μπροστά στις Πλατείες Τριών Ναυάρχων (Δημαρχείου) και Καποδίστρια.

Αναλυτικές πληροφορίες και χάρτη με τη διαδρομή μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site της Διοργάνωσης: www.nafpliomarathon.gr

Ημιμαραθώνιος Δρόμος: Ώρα Εκκίνησης: 09:05

Εκκίνηση: από την οδό Ανδρέα Συγγρού και Αμαλίας.
Περιγραφή της ΝΕΑΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Η διαδρομή του Ημιμαραθωνίου δρόμου αποτελείται από έναν γύρο (loop) της διαδρομής του Μαραθωνίου δρόμου. Οι βασικοί άξονες της διαδρομής είναι: Εκκίνηση από την οδό Ανδρέα Συγγρού, παραλιακή οδός Μπουμπουλίνας – Μιαούλη, παραλιακή οδός Ναυπλίου – Ν. Κίου, αναστροφή πριν την συμβολή της οδού Εθν. Αντίστασης και της Παραλιακής Οδού Ναυπλίου Ν. Κίου, (πριν τον ποταμό Ίναχο, συνεχίζει η διαδρομή με πορεία προ το Ναύπλιο επί της παραλιακής οδού Ν. Κίου Ναυπλίου, οδός Βασ. Παύλου, Σιδηράς Μεραρχίας, η διαδρομή συνεχίζει στη Λεωφόρο Ασκληπιού στο ρεύμα καθόδου και μέχρι τον κόμβο Αγ. Ελεούσας – Τολού, αναστροφή στον κόμβο με πορεία προς το κέντρο του Ναυπλίου στο ρεύμα ανόδου της Λεωφόρου Ασκληπιού, οδός Κύπρου, 25ης Μαρτίου και μέσω της οδού Ανδρέα Συγγρού, συμπληρώνεται η Ημιμαραθώνια Διαδρομή.

Τερματισμός: Οι δρομείς με την συμπλήρωση του 1ου γύρου (loop) και ενώ διατρέχουν την οδό Ανδρέα Συγγρού, τερματίζουν μπροστά στις Πλατείες Τριών Ναυάρχων (Δημαρχείου) και Καποδίστρια.

Αναλυτικές πληροφορίες και χάρτη με τη διαδρομή μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site της Διοργάνωσης: www.nafpliomarathon.gr

Αγώνας Δρόμου 5 χλμ.: Ώρα Εκκίνησης: 12:30

Εκκίνηση: από την παραλιακή οδό Μπουμπουλίνας – Μιαούλη (μπροστά από την πλατεία Φιλελλήνων).
Περιγραφή της διαδρομής: Η διαδρομή των 5 χλμ. περιλαμβάνει τις οδούς: (εκκίνηση μπροστά από την πλατεία Φιλελλήνων), παραλιακή οδός Μπουμπουλίνας – Μιαούλη, μέχρι τη συμβολή με την οδό Θεσσαλονίκης, οδό Σιδηράς Μεραρχίας, η διαδρομή συνεχίζει στη Λεωφόρο Ασκληπιού στο ρεύμα καθόδου, αναστροφή επί της Λεωφόρο Ασκληπιού μετά το Φουγάρο, με πορεία προς το κέντρο του Ναυπλίου στο ρεύμα ανόδου της Λεωφόρου Ασκληπιού, οδός Κύπρου, 25ης Μαρτίου και μέσω της οδού Ανδρέα Συγγρού, συμπληρώνεται η διαδρομή των 5χλμ., τερματισμός μπροστά στις Πλατείες Τριών Ναυάρχων (Δημαρχείου) και Καποδίστρια.

Αναλυτικές πληροφορίες και χάρτη με τη διαδρομή μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site της Διοργάνωσης: www.nafpliomarathon.gr

Αγώνας Δρόμου Κοινωνικής Προσφοράς 2,5 χλμ.: Ώρα Εκκίνησης: 13:30

Εκκίνηση: από την παραλιακή οδό Μπουμπουλίνας – Μιαούλη (μπροστά από την πλατεία Φιλελλήνων).
Περιγραφή της διαδρομής: Η διαδρομή των 2,5 χλμ. περιλαμβάνει τις οδούς: (εκκίνηση μπροστά και δεξιά από την πλατεία φιλελλήνων) παραλιακή οδός Μπουμπουλίνας – Μιαούλη, μέχρι τη συμβολή με την οδό Θεσσαλονίκης, οδός Σιδηράς Μεραρχίας, Κύπρου, 25ης Μαρτίου, Ανδρέα Συγγρού και τερματισμός μπροστά στις Πλατείες Τριών Ναυάρχων (Δημαρχείου) και Καποδίστρια.

Αναλυτικές πληροφορίες και χάρτη με τη διαδρομή μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site της Διοργάνωσης: www.nafpliomarathon.gr

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Για να συμμετάσχει κάποιος στον Μαραθώνιο ή στον Ημιμαραθώνιο δρόμο θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του, ενώ για να συμμετάσχει στον αγώνα δρόμου των 5χλμ. θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του. Στον αγώνα δρόμου Κοινωνικής Προσφοράς 2,5 χλμ. μπορούν να μετέχουν δρομείς όλων των ηλικιών.

 • Ανήλικοι συμμετέχοντες κάτω των δέκα ετών (10) θα πρέπει υποχρεωτικά να συνοδεύονται από τους γονείς ή τους κηδεμόνες τους κατά τη συμμετοχή τους.
 • Στον αγώνα των 5 χλμ. μετέχουν οργανωμένα και οι μαθητές των Γυμνασίων – Λυκείων.
 • Στον αγώνα Κοινωνικής Προσφοράς 2,5 χλμ. μετέχουν οργανωμένα και οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων (Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξη).

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ – ΕΠΑΘΛΑ

Διακρίσεις – Έπαθλα

Κύπελλο απονέμεται μόνο στον πρώτο αθλητή και την πρώτη αθλήτρια.
Έπαθλα (μετάλλιο και δίπλωμα) απονέμονται στους τρεις πρώτους νικητές της γενικής κατάταξης Ανδρών και Γυναικών του κάθε αγώνα δρόμου.
Αναμνηστικό μετάλλιο θα δοθεί σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν.

Το δίπλωμά τους θα έχουν την δυνατότητα να τυπώσουν όλοι οι συμμετέχοντες που θα τερματίσουν στον αγώνα δρόμου της επιλογής τους, μέσω ειδικής εφαρμογής της διαδικτυακής πύλης της  Διοργάνωσης: www.nafpliomarathon.gr.

Την φωτογραφία του τερματισμού τους θα έχουν την δυνατότητα να τυπώσουν όλοι οι συμμετέχοντες μέσω ειδικής εφαρμογής της διαδικτυακής πύλης της Διοργάνωσης www.nafpliomarathon.gr.

Ειδικές Βραβεύσεις

Με απόφασή της Ο.Ε. θα απονεμηθούν και ειδικές βραβεύσεις στις παρακάτω κατηγορίες:

 • ΑμεΑ
 • Special Olympics Hellas
 • Μαζικότερης συμμετοχής (πολυπληθέστερη ομαδική συμμετοχή)
 • Λύκεια / Γυμνάσια στα 5 χλμ.- Δημοτικά Σχολεία στα 2,5 χλμ.
 • Έπαθλα (μετάλλιο και δίπλωμα) απονέμονται στους τρεις πρώτους νικητές των αγώνων Σχολείων (Λυκείων, Γυμνασίων και Δημοτικών).
 • Κύπελλο απονέμεται μόνο στον πρώτο μαθητή και την πρώτη μαθήτρια.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΤΡΟΠΟΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ – ΕΙΔΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Δηλώσεις Συμμετοχής

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να πραγματοποιηθούν μέχρι και την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017.

Προσοχή: Δεν θα πραγματοποιούνται εγγραφές (ηλεκτρονικές – online& έντυπες) την ημέρα του αγώνα. Εγγραφές θα πραγματοποιούνται, εφόσον υπάρχουν διαθέσιμές, αποκλειστικά τις ημέρες λειτουργίας του Κέντρου Εγγραφών.

Τρόποι Εγγραφής

Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε:
α. Με οn-line εγγραφή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.nafpliomarathon.gr
β. Αυτοπροσώπως στον Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. Δήμου Ναυπλιέων, οδός Νέας Κίου 1 (κολυμβητήριο) Τηλ. 2752099085.

Είδη Εγγραφής

Οι εγγραφές διακρίνονται σε:
α. Ατομικές, οι οποίες γίνονται από μεμονωμένα άτομα και
β. Ομαδικές, από 6 άτομα και πάνω τα οποία συμμετέχουν στο ίδιο αγώνισμα.
Εγγραφή μιας ομάδας με συμμετοχή των μελών της ομάδας σε διαφορετική ενότητα αγωνισμάτων (π.χ στον Ημιμαραθώνιο και στα 2,5 χλμ) δεν θα γίνεται δεκτή και δεν θα μπορεί να καταχωρηθεί στο σύστημα των εγγραφών.

Οι ομαδικές εγγραφές απευθύνονται σε αθλητικούς συλλόγους, συλλόγους δρομέων, γυμναστήρια, εταιρείες, σχολεία, ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς, ταξιδιωτικά γραφεία, αλλά και απλές παρέες ανθρώπων που επιθυμούν να συμμετάσχουν ως ομάδα. Κατά την ομαδική εγγραφή ορίζεται ως Αρχηγός της Ομάδας, αυτός/τη, ο οποίος/α δημιουργεί την Ομάδα και την Δηλώνει ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της Διοργάνωσης και μπορεί να συμμετάσχει ο ίδιος ως δρομέας, μέλος της ομάδας. Σε κάθε περίπτωση ο Αρχηγός της Ομάδας εκπροσωπεί την ομάδα για διάφορα θέματα επικοινωνίας με τους διοργανωτές.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΟΜΑΔΑΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΥ – ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΩΝ

 • Επιλέξτε από το αναπτυσσόμενο μενού τον αγώνα της επιλογής σας.
 • Επιλέξτε από το είδος Εγγραφής την αντίστοιχη επιλογή που σας αφορά. ΟΜΑΔΙΚΗ ή ΣΥΛΛΟΓΟΙ
 • Επιλέξτε από το πεδίο ΟΜΑΔΑ / ΣΥΛΛΟΓΟΙ * την επιλογή ΝΕΑ ή ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ. Στην περίπτωση δήλωσης ΝΕΑΣ ΟΜΑΔΑΣ, καταχωρήστε το όνομα της ομάδας σας και κρατήστε τον κωδικό που δίνεται / αναγράφεται από κάτω.
 • Καταχωρήστε τα στοιχεία σας και υποβάλλεται την δήλωση συμμετοχής.
 • Κρατήστε τα στοιχεία της σελίδας επιβεβαίωσης της υποβολής της αίτηση σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑ / ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΣ.

 • Αποστείλετε το όνομα της ομάδας που καταχωρήσατε καθώς και τον 8ψήφιο κωδικό Ομάδας που σας δόθηκε αυτόματα από το σύστημα ηλεκτρονικών εγγραφών στα υπόλοιπα μέλη της ομάδα σας ή του Συλλόγου σας.
 • Όλα τα μέλη της Ομάδας ή του Συλλόγου κατά την εγγραφή τους, θα πρέπει να επιλέξουν ως είδος εγγραφής ΟΜΑΔΙΚΗ ή ΣΥΛΛΟΓΟΙ
 • Στο πεδίο ΟΜΑΔΑ / ΣΥΛΛΟΓΟΙ* θα πρέπει να επιλέξουν την επιλογή ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ και να καταχωρήσουν τον 8ψήφιο κωδικό Ομάδας.
 • Θα καταχωρήσουν τα στοιχεία που απαιτούνται από την on-line αίτηση εγγραφής και θα την υποβάλλουν.
 • Θα λάβουν αμέσως επιβεβαίωση υποβολής αίτησης συμμετοχής ως μέλη της Ομάδας ή του Συλλόγου που αντιστοιχεί στον συγκεκριμένο κωδικό που δήλωσαν

Για πληροφορίες σχετικά με τις ομαδικές εγγραφές μπορείτε να επικοινωνείτε με το γραφείο Μαραθωνίου στο τηλέφωνο 2752099085.

γ. Εγγραφές για τον Αγώνα Δρόμου Κοινωνικής Προσφοράς 2,5 χλμ. Η εγγραφή για τον αγώνα Δρόμου Κοινωνικής Προσφοράς 2,5 χλμ. είναι απαραίτητη ακόμη και στην περίπτωση που είναι δωρεάν (μαθητές).

Για τους μαθητές η εγγραφή τους είναι δωρεάν εφόσον γίνει ομαδικά μέσα από τη δήλωση της Σχολικής τους Μονάδας.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το κόστος συμμετοχής για την εγγραφή του κάθε συμμετέχοντα ανά αγώνα, καθώς επίσης και οι παροχές προς τους συμμετέχοντες ανάλογα με το αγώνισμα και το κόστος συμμετοχής παρουσιάζονται στον παρακάτω πίνακα:

Τρόποι Πληρωμής

α. On-line πληρωμή με πιστωτική κάρτα μέσω της ιστοσελίδας: www.nafpliomarathon.gr
β. Με κατάθεση(on-lineκαι αυτοπροσώπως) ολόκληρου του ποσού συμμετοχής στον τραπεζικό λογαριασμό της Οργανωτικής Επιτροπής – πληροφορίες www.nafpliomarathon.gr

Για να θεωρηθεί έγκυρη η εγγραφή ενός συμμετέχοντα θα πρέπει:
α) Να καταβληθεί το ακριβές ποσό της συμμετοχής για τον αγώνα της επιλογής του το αργότερο 3 ημέρες μετά την υποβολή της αίτησης εγγραφής-συμμετοχής.
β) Να αναγράφεται στην αιτιολογία της απόδειξης κατάθεσης το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντα και ο αγώνας της επιλογής του.
γ) Μετά την καταβολή των χρημάτων θα πρέπει απαραίτητα να αποσταλεί στα γραφεία της Ο.Ε. η απόδειξη κατάθεσης με e-mail στο registrations@nafpliomarathon.gr.

Τις επόμενες ημέρες από την ολοκλήρωση των παραπάνω ενεργειών θα αποσταλεί e-mail επιβεβαίωσης εγγραφής.
Αν δεν λάβετε στο προκαθορισμένο χρονικό διάστημα επιβεβαίωση εγγραφής στο e-mail που έχετε δηλώσει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Επιπρόσθετες χρεώσεις & έξοδα τραπέζης, είτε στην πληρωμή με χρεωστική – πιστωτική κάρτα είτε στην κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό της Διοργάνωσης ΒΑΡΥΝΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑΤΟΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑ. Εγγραφή στην οποία αντιστοιχεί καταβολή μικρότερου ποσού συμμετοχής από το προκαθορισμένο θα ακυρώνεται.
Ακυρώσεις συμμετοχών δεν γίνονται δεκτές.

γ. Με μετρητά, ταυτόχρονα με την αυτοπρόσωπη εγγραφή σας στο γραφείο Μαραθωνίου καθημερινά Δευτέρα ως Παρασκευή 09:00 – 15:00 και Σάββατο από ώρα 10:00 έως 14:00. Από 1 Φεβρουαρίου 2017 το γραφείο Μαραθωνίου θα λειτουργεί και Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή 17:00 – 19:30. και κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του Κέντρου Εγγραφών εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις. Το Κέντρο Εγγραφών θα λειτουργήσει Παρασκευή 03/03/17 και Σάββατο 04/03/17 στο ΦΟΥΓΑΡΟ (οδός Ασκληπιού 98 Ναύπλιο, τηλ. 27520 47347).

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

Κατά τη διάρκεια του αγώνα προσωπικό Ιατρικών Υπηρεσιών, Διασωστικών Ομάδων, και Πρώτων Βοηθειών θα βρίσκεται στην περιοχή εκκίνησης-τερματισμού αλλά και σε επιλεγμένα σημεία της διαδρομής για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε επείγοντος ιατρικού περιστατικού με την παροχή πρώτων βοηθειών.

Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί στους συμμετέχοντες όλων των αγώνων δρόμου της Διοργάνωσης σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ κατά τη διάρκεια του αγώνα τα οποία οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.

Συστήνεται σε όλους τους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση και ειδικότερα σε όσους είναι άνω των 35 ετών σε καρδιολογικό έλεγχο.

Από τους διοργανωτές δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για τον κάθε συμμετέχοντα διότι όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους υπογράφοντας τη σχετική Υπεύθυνη Δήλωση η οποία συμπεριλαμβάνεται στην έντυπη ή ηλεκτρονική Δήλωση Εγγραφής για τον κάθε ένα αγώνα της Διοργάνωσης.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

 • Κατά μήκος της Μαραθώνιας διαδρομής υπάρχουν σταθμοί υποστήριξης των δρομέων, αρχής γενομένης από το 5ο χλμ.
 • Εμφιαλωμένο νερό διατίθεται στους συμμετέχοντες στην εκκίνηση, τον τερματισμό καθώς και ανά 2,5χλμ. μετά το 5ο χλμ.
 • Επιπλέον, διατίθενται ισοτονικά ποτά στους συμμετέχοντες στην εκκίνηση, τον τερματισμό καθώς και ανά 5χλμ. μετά το 10ο χλμ.
 • Στη διαδρομή και από το 5ο χλμ. και μετά – και ανά 5χλμ. – υπάρχει δυνατότητα παροχής προσωπικών ποτών και συμπληρωμάτων από συνοδευτικά των συμμετεχόντων πρόσωπα.

ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ

Ανά δύο χιλιόμετρα των αγωνιστικών διαδρομών του Μαραθωνίου και Ημιμαραθωνίου θα υπάρχει ένδειξη χιλιομετρικής απόστασης. Σε κάθε χιλιόμετρο του αγώνα των 5 χλμ. θα υπάρχει ένδειξη χιλιομετρικής απόστασης.

ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ

Το χρονικό όριο τερματισμού για τον Μαραθώνιο δρόμο είναι οι 6 ώρες από την προγραμματισμένη ώρα Εκκίνησης, 09:00 (οι δρομείς θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τον Μαραθώνιο μέχρι τις 15:00). Προσοχή: Οι αγωνιζόμενοι στον Μαραθώνιο θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει την πρώτη στροφή του αγώνα στις 3 ώρες ( 12:00).
Για τον Ημιμαραθώνιο δρόμο, χρονικό όριο είναι οι 3 ώρες από την προγραμματισμένη ώρα Εκκίνησης, 09:05 (οι δρομείς θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τον Ημιμαραθώνιο μέχρι τις 12:05).
Για τον αγώνα δρόμου τον 5 χλμ. το χρονικό όριο είναι η 1 ώρα (οι δρομείς θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τον αγώνα των 5 χλμ. μέχρι τη 13:30).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση

Την ηλεκτρονική χρονομέτρηση όλων των αγώνων της Διοργάνωσης (εκτός του αγώνα των 2,5 χλμ. Κοινωνικής Προσφοράς) καθώς και την έκδοση των αποτελεσμάτων έχει αναλάβει επίσημη εταιρεία χρονομέτρησης. Για τον λόγο αυτό, όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς στον Μαραθώνιο και Ημιμαραθώνιο δρόμο καθώς και των 5 χλμ. θα πρέπει να φέρουν το chip χρονομέτρησης που παραλαμβάνουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους από το Κέντρο Εγγραφών.
Τάπητες ηλεκτρονικού ελέγχου και χρονομέτρησης για την καταγραφή των ενδιάμεσων χρόνων θα υπάρχουν:

 • Για τον Μαραθώνιο δρόμο: στην εκκίνηση και στον τερματισμό. Επίσης, οι δρομείς θα έχουν ενδιάμεσους χρόνους και σημεία ελέγχου κατά μήκος της διαδρομής και στα ακραία σημεία της.
 • Για τον Ημιμαραθώνιο δρόμο: στην εκκίνηση και στον τερματισμό. Επίσης, οι δρομείς θα έχουν ενδιάμεσους χρόνους και σημεία ελέγχου κατά μήκος της διαδρομής και στα ακραία σημεία της.
 • Για τα 5χλμ.: στην εκκίνηση, στον τερματισμό και σε ενδιάμεσα.

Αποτελέσματα

Τα ανεπίσημα αποτελέσματα ανακοινώνονται στο διαδίκτυο μετά τη λήξη των αγώνων. Τυχόν ενστάσεις μπορούν να υποβληθούν εντός πέντε ημερολογιακών ημερών από την ημέρα ανάρτησης των ανεπίσημων αποτελεσμάτων στο Website της Διοργάνωσης.
Τα επίσημα αποτελέσματα ανακοινώνονται εντός δέκα εργάσιμων ημερών από την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα.
Στα 5 χλμ. και στα 2,5 χλμ. θα υπάρχουν αποτελέσματα για τους τρείς πρώτους νικητές και τις τρείς πρώτες νικήτριες της Γενικής Κατάταξης καθώς και για τις κατηγορίες των σχολείων.

Όλοι οι συμμετέχοντες στα 2,5 χλμ. θα καταγράφουν αλφαβητικά και θα πάρουν ηλεκτρονικά το δίπλωμα τους.

ΦΥΛΑΞΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ

Για τους συμμετέχοντες δρομείς του Μαραθωνίου, Ημιμαραθωνίου & των 5 χλμ. θα υπάρχει ειδικός χώρος φύλαξης των στεγνών τους ρούχων. Οι δρομείς θα αποθέσουν στον διαμορφωμένο χώρο φύλαξης τα προσωπικά τους αντικείμενα εντός τσάντας η οποία θα πρέπει να φέρει το αυτοκόλλητο με το Bib number τους, το οποίο θα παραλάβουν από το Κέντρο Εγγραφών.

ΚΕΝΤΡΟ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Τόπος: Ναύπλιο – ΦΟΥΓΑΡΟ ( οδός Ασκληπιού 98 Ναύπλιο, τηλ. 27520 47347).
Ημέρες και Ώρες Λειτουργίας: Πέμπτη 02 Μαρτίου 2017, 17:00 – 19:00, αποκλειστικά για την παραλαβή του υλικού συμμετοχής από τους Υπευθύνους Συμμετοχής Σχολικών Μονάδων.
Παρασκευή 03 Μαρτίου 2017, 10:00 – 20:00.
Σάββατο 04 Μαρτίου 2017, 10:00 – 20:00.
Οι συμμετέχοντες οφείλουν να παραλάβουν αποκλειστικά από το Κέντρο Εγγραφών τον αριθμό συμμετοχής τους, το Bib Tag χρονομέτρησης (μόνο για τους αγώνες Μαραθωνίου –Ημιμαραθωνίου και 5 χλμ.) και το υπόλοιπο υλικό της Διοργάνωσης.
Την ημέρα του Αγώνα, Κυριακή 5 Μαρτίου 2017, από τις 07:45 μέχρι 12:30, θα λειτουργεί η Γραμματεία της Διοργάνωσης για την παραλαβή των αριθμών συμμετοχής και του υλικού της Διοργάνωσης, για όσους συμμετέχοντες μετακινηθούν αυθημερόν, μία ώρα πριν την διεξαγωγή του κάθε αγωνίσματος.

Για την Οργανωτική Επιτροπή,
Ο Πρόεδρος,
Δημήτριος Ι. Κωστούρος, Δήμαρχος Ναυπλιέων

4ος Μαραθώνιος Ναυπλίου

Κάντε κλικ παρακάτω για να δηλώσετε σημμετοχή.