1.ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ 5.000μ
2.ΠΑΙΔΙΚΟΣ 1.000μ.
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ!!
11ος Κνώσειος Ημιμαραθώνιος δρόμος &3ος οικογενειακός δρόμος τρέξιμο-πεζοπορίας 5χλμ.& επίσης δρόμος 500μ για αγόρια κορίτσια Δημοτικών σχολείων.
ελάτε όλοι να τρέξουμε και να περπατήσουμε από την Κνωσό στο Ηράκλειο
Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 5 Μαρτίου 2017 Μαρτίου Ώρα έναρξης 09:30

Κνώσειος δρόμος Ημιμαραθώνιος και ο 3ος οικογενειακός δρόμος στην Κρήτη (τρέξιμο και περπάτημα) 5.000 μέτρων για όλες τις ηλικίες διοργανώνουν Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης & Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Μαζικού Αθλητισμού-Υπεραπόστασης (ΕΟΣΛΜΑ-Υ)
1.Ο Ημιμαραθώνιος θα γίνει κανονικά με ηλεκτρονική χρονομέτρηση και με ηλικιακές κατηγορίες
2.Ο οικογενειακός αγώνας δίχως ανταγωνιστικό χαρακτήρα που δίνει την δυνατότητα σε όλες τις οικογένειες της πόλης μας αλλά και σε μεμονωμένους αθλητές να λάβουν μέρος, στον αγώνα μπορούν να λάβουν μέρος εκτός από τις οικογένειες με μαζική συμμετοχή σχολεία και φορείς από το Ηράκλειο και την Κρήτη (α έσοδα του αγώνα των 5χλμ θα διατεθούν σε φιλανθρωπικό ίδρυμα του Ηρακλείου)
Αθλητές ανήλικοι μπορούν να λάβουν μέρος με την συνοδεία των γονέων τους η του γυμναστή απο το σχολείο που ανήκει.
Διοργανωτές: Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης & Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Μαζικού Αθλητισμού-Υπεραπόστασης (ΕΟΣΛΜΑ-Υ)
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΠΑΘΛΑ:
Κατηγορίες για τον Ημιμαραθώνιο και έπαθλα : θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι νικητές και νικήτριες και ηλικιακες κατηγορίες για άνδρες-γυναίκες εφήβων-νεανίδων ως 19 ως ετών 20-29,30-39 ,40-49 , 50-59 & 60+ οι πρώτοι τρεις νικητές-τριες θα λάβουν κύπελλο και μετάλλιο και ο πρώτος – πρώτη ανά κατηγορία κύπελλο- μετάλλιο δεύτερος-δεύτερη, τρίτος-τρίτη μετάλλιο και σε όσους τερματίσουν αναμνηστικό μετάλλιο και δίπλωμα..
Οικογενειακός αγώνας: σε όσους τερματίσουν αναμνηστικό δίπλωμα εδω δεν θα υπάρξουν κατηγορίες-έπαθλα και βραβεύσεις.
Για τα 500μ θα βραβευθούν με κύπελλο & μετάλλιο τα τρία πρώτα αγόρια και κορίτσια
Έπαθλα: θα βραβευθούν ενδεικτικά οι τρείς πρώτοι άνδρες & γυναίκες της γενικής κατάταξης με κύπελλο και μετάλλιο, όλοι οι τερματίσαντες θα λάβουν αναμνηστικό δίπλωμα.

Κόστος Συμμετοχής
⦁ Ημιμαραθωνιος 12 ευρώ ως τις 19 Φεβρουαρίου
15 ευρώ από 12-17/2 που κλείνουν οι εγγραφες
⦁ 5 χλμ 6 ευρώ
⦁ 500 2 ευρω
η κατάθεση μπορεί να γίνει στην τράπεζα Πειραιώς με αριθμό λογαριασμού 6370-010836-496 IVAN GR74 0171 3700 0063 7001 0836 496 και με την υπόδειξη της κατάθεσης θα παραλαμβάνετε τον αριθμό συμμετοχής σας με το τσιπάκι.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δηλώσεις συμμετοχής: Μπορείτε να δηλώνετε μέσω του sait fecebook Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης στα τηλέφωνα 6972016000 -2810344774 Καμπαξής Σπυρίδων & 6945251883 Πολλάκης Ευάγγελος (υπεύθυνοι διοργάνωσης).
Παραλαβή αριθμών για τον αγώνα: Παρακαλούνται τα σχολεία της πόλης μας και οι οικογένειες να αποστέλλουν την συμμετοχή τους στην Δ/νση s.kampaxis@hotmail.com Επίσης την τελευταία εβδομάδα πριν τον αγώνα από 27/2 έως 4/3 μπορούν να παραλαμβάνουν τον αριθμό και το αναμνηστικό δίπλωμα α) από την Πύλη Ιησού οδός Έβανς και Πλαστήρα γωνία (έκθεση Νίκου Καζαντζάκη του Δήμου Ηρακλείου) και β) από το γραφείο ενοικιάσεων αυτοκινήτων interoand οδός 25ης Αυγούστου αρ.26.

Η Μετακκίνηση όλων των αθλητών από Ηράκλειο σε Κνωσό θα γίνει δωρεάν με λεωφορεία του ΚΤΕΛ Ηρακλείου.
ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ:
1.Η διαδρομή του αγώνα του ημιμαραθωνιου: : Εκκίνηση έξω από τις αρχαιότητες της Κνωσού, Λεωφόρος Κνωσού- Αγ.Ιωάννης, Μπεντεβή , περνάμε πάνω από την γέφυρα, Λεωφόρος Δημοκρατίας- πλατεία Ελευθερίας-Δικαιοσύνης -Καλοκαιρινού-62 Μαρτυρων -Γιόφυρος παραλιακή Λεοφώρος προς Αλικαρνασσό-επιστροφή- 25ης Αυγούστου- Λ.Δικαιοσύνης Καλοκαιρινού-Χανιόπορτα-Πλαστήρα -ΟΑΣΗ-Γεωργιάδη-Δημοκρατίας τερματισμός πλατεία Ελευθερίας.
2. Η διαδρομή του αγώνα των 5 χλμ. Εκκίνηση έξω από τις αρχαιότητες της Κνωσού, Λεωφόρος Κνωσού- Αγ.Ιωάννης, Μπεντεβή , περνάμε πάνω από την γέφυρα, Λεωφόρος Δημοκρατίας- τερματισμός πλατεία Ελευθερίας.
3. Η διαδρομή των 500μ. Από το ύψος του Εργατικού κέντρου . Λ. Δημοκρατίας.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ:
για τον οικογενειακό αγώνα: Σταθμός ανεφοδιασμού με νερό στο μέσον περίπου της διαδρομής, στην περιοχή Άγιος Ιωάννης Καθώς επίσης και στον τερματισμό του αγώνα.
Για τον Ημιμαραθώνιο: στην πλατεία Ελευθερίας- 8χλμ-12-χλμ-16χλμ 20 χλμ.

Χρονικό περιθώριο του ημιμαραθωνίου αγώνα: 2 ώρες και 30. και οικογενειακού αγώνα 50 λεπτά.

Μουσικά δρώμενα σε εκκίνηση και τερματισμό: Με την υπόκρουση μουσικής θα συνοδεύσει τους αθλητές στην εκκίνηση και το τερματισμό του αγώνα.

Η ιατρική κάλυψη του αγώνα θα γίνει από τον Ασκληπιό Κρήτης, Όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους ευθύνη

Κύριοι:
Για την εκδήλωση αυτή παρακαλούμε όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ενημερώσετε για συμμετοχή στον αγώνα όλα τα σχολεία της δυναμής σας..
Για τα Δημοτικά σχολεία υπάρχουν οι κάτωθι αγώνες:
1. ο παιδικός αγώνας των 500 μέτρων με εκκίνηση από το Εργατικό κέντρο Ηρακλείου στις 10:00 με τερματισμό την πλατεία Ελευθερίας..(οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται στις 9:15 έξω από το Εργατικό κέντρο για παραλαβή των αριθμων τους).
2. Οικογενειακός αγώνας 5000μ (τρέξιμο-περπάτημα)με την συνοδεία των γονιών τους με εκκίνηση την Κνωσό και τερματισμό την πλατεία Ελευθερίας.
Επίσης σας στέλννουμε και την αφίσα του αγώνα και παρακαλούμε όπως αναρτηθεί σε όλα τα σχολεία.
για πληροφορίες τηλ: 6972016000 -2810344774 Καμπαξής Σπυρίδων (υπεύθυνος διοργάνωσης)