3ος Αγώνας δρόμου Δυτικής Μάνης

Στη Στούπα στο  γοητευτικό παραθαλάσσιο χωριό που βρίσκεται στη Μεσσηνιακή Μάνη,  σε μια εκπληκτική περιοχή στη στην νότια ακτή της Ελλάδας βρεθήκαμε το  Σάββατο 13/7 για  στον αγώνα 10κμ  με διοργανωτές τους Maniacs τον Δήμο Δυτικής Μάνης και τον ΣΔΥΜεσσηνίας  ,δίνοντας την ευκαιρία παράλληλα  για μίνι διακοπές που πολλοί προτίμησαν να κάνουν. Το σκηνικό της διαδρομής εντυπωσιακά θεατρικό, γεμάτο αντιθέσεις από κρυστάλλινα γαλάζια νερά, μεγαλόπρεπα κυπαρίσσια, άγριους ελαιώνες, απόκρημνα βράχια ,γραφικές παραλίες, λιμανάκια έδενε κάτω από τους πρόποδες του Ταϋγέτου που έχει κάνει την Στούπα ένα από τα ομορφότερα  χωριά που αγναντεύουν τις ήρεμες θάλασσες και τα θαυμάσια ηλιοβασιλέματα του Μεσσηνιακού κόλπου. Ένα μικρό, χαλαρό και όμως ζωντανό θέρετρο , που καμαρώνει για τις εντυπωσιακές άκτες του, με ένα γραφικό λιμανάκι και λιγα μέτρα πιο πέρα την διάσημη  παραλία της Καλογριάς. Στις 19’30 δόθηκε η εκκίνηση του αγώνα από Δήμαρχο κο Δημήτρη Γιαννιμάρα, με κατεύθυνση τον Άγιο Νικόλαο σ’ ένα καταπληκτικά οργανωμένο αγώνα  με απίστευτα πολλούς εθελοντές σε κάθε σημείο της διαδρομής με ότι είχε ανάγκη ο αγωνιζόμενος, άφθονο νερό, ισοτονικά και δροσιστικό ντους στην διαδρομή .   Με την ουσιαστική βοήθεια των εθελοντικών ομάδων της τοπικής ΓΑΙΑ (διασωστική ομάδα) το Σώμα Σαμαρειτών Ερυθρού Σταυρού  και τον Πήγασο Μάνης. Τον μεγάλο χορηγό του αγώνα την Υαλοτεχνική Βασιλόπουλος βοηθώντας υλικά και ουσιαστικά παρότι βρισκόμαστε σε δύσκολους οικονομικά καιρούς .Τους συλλόγους επαγγελματιών και καταλυματιών   παρόντες και αυτούς. 215  δρομείς έζησαν τον αγώνα που μετά το 1ο χλμ μπήκαν στο ποδηλατοδρόμο που ενώνει τα δύο χωριά Στούπα -΄Αγιο Νικόλαο με  ποικιλία  τοπίου μοναδική , με τους κατοίκους και τους ξένους τουρίστες να χειροκροτούν , φθάσαμε στην αναστροφή δίνοντας μας τη δυνατότητα να ξαναδούμε το ειδυλλιακό τοπίο ακόμα μια φορά.
Φθάνοντας στο τερματισμό κάτω από τους ήχους καλοκαιρινής μουσικής κα το χειροκρότημα των παρευρισκομένων και φίλων παίρνοντας αναμνηστικά μας πήραμε αμέσως πορεία για βουτιά στη θάλασσα που μας ανοιγόκλεινε το μάτι σ’ όλη την  διαδρομή.

Νικητές στους άνδρες Νικολόπουλος Ηλίας ,Στεφανος Σερεμέτης (ΣΔΥΜ) τερμάτισαν μαζί ενώ ακολούθησε ο Βασίλης Βασιλείου από την Αμαλιάδα. Στις Γυναίκες η Vilberg Siri 1η    ακολουθούμενη από την Γεωργία Πουλοπούλου 2η και την Ελένη Εξερτζόγλου 3η.
Η γιορτή είχε ξεκινήσει με τους αγώνες  των παιδιών 180 τον αριθμό  που αρκετά τα συνόδευαν οι γονείς, που αρκετοί εξ αυτών έκαναν και το ζέσταμά τους για τον αγώνα δίνοντας την ευκαιρία να τρέξουν, να χαρούν και να γελάσουν μαζί, μακριά από σκέψεις και προβληματισμούς που μας επηρεάζουν τον τελευταίο καιρό.

Ταβέρνες και καφέ μπαρ στην παραλία  μας κάλυψαν  γαστρονομικά για το υπόλοιπο της βραδιάς.
Καλό καλοκαίρι

ΣΔΥΜΕΣΣΗΝΙΑΣ