Δελτίο Τύπου (1)

 

Λάβετε θέσεις στον αγώνα… ενημέρωσης και ευαισθητοποίσης για την Ενδομητρίωση.  

Το κίνημα ΕNDOMARCH WORLWIDE, το οποίο ξεκίνησε από τις ΗΠΑ και τρέχει σε 58 πόλεις έχει καταφέρει να κάνει γνωστή την άγνωστη χρόνια πάθηση από την οποία υποφέρουν εκατομμύρια γυναίκες. 

Τι είναι η ενδομητρίωση; Πρόκειται για μια παθολογική κατάσταση η οποία δημιουργείται όταν τμήματα του ενδομητρίου αναπτύσσονται εκτός μήτρας προκαλώντας δυνατούς πόνους, αιμορραγία και προβλήματα υπογονιμότητας. Απειλεί 1 στις 10 γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας και η σωστή και έγκαιρη διάγνωσή της ακόμα και σήμερα γίνεται δύσκολα. 

Η Ελλάδα συμμετέχει φέτος για πρώτη φορά στο παγκόσμιο αυτό κίνημα με μια σειρά δράσεων  που διοργανώνει η Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ‘’AWARE και οι οποίες κορυφώνονται με το ENDOMARCHGreece RUN&WALK.

Πρόκειται για έναν Αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων ο οποίος θα διεξαχθεί παράλληλα με έναν Περίπατο 2,5 χιλιομέτρων στους δρόμους του δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού Αττικής.

Την Κυριακή 3 Απριλίου 2016 λάβετε θέση, τρέξτε, περπατήστε, ενημερωθείτε,  ενημερώστε για να τερματίσουμε… μαζί την Ενδομητρίωση.

Δηλώστε Συμμετοχή στο www.endomarch.gr

Email: info@endomarch.gr

Facebook: Endomarch Greece

Instagram: endomarch_greece

 

 

[Την Δράση υπογράφει ο Επικεφαλής του ENDOMARCHGreece & Δημιουργός της AμΚΕ «ΑWARE»: κ. Γεώργιος Χείλαρης – Χειρουργός, Γυναικολόγος – Ογκολόγος – M.D., FΑCOG, www.hilaris.org]