ΕΝΩΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΕΓΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Δ.Α.Κ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

ΤΗΛ – FAX 2710222093

Emailsegastri@otenet.gr

 Τρίπολη  10 -2-2014   

Αρ. Πρωτ :   10                                                                       ΠΡΟΣ:

1. Σ.Ε.Γ.Α.Σ.
2. ΣΩΜΑΤΕΙΑ Ε.Α.Σ.

Προκήρυξη  

Μαραθωνίου Δρόμου “Μεσσήνη 2014

 

       Η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Περιφέρειας Πελ/σου, με τον Δήμο Μεσσήνης και σε συνεργασία με τον Σ.Δ.Υ. Μεσσηνίας προκηρύσσουν τον 9o Αγώνα Μαραθωνίου Δρόμου, καθώς και δρόμων 10km  και  3km, εκτός σταδίου με την επωνυμία: 

 
ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ «ΜΕΣΣΗΝΗ 2014»
 

Ο αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

 
1. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Κυριακή 30.3.2014 ΩΡΑ 07:30 πμ.
2. ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Μεσσήνη – Ν. Μεσσηνίας.

    Εκκίνηση: Ώρα 07:30, Κεντρική πλατεία της Μεσσήνης

    Τερματισμός: Κεντρική πλατεία της Μεσσήνης

     Διαδρομή: 42.195 km στο Μεσσηνιακό κάμπο.

 3. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Στον αγώνα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή επίσημοι (εγγεγραμμένοι σε σύλλογο) και ανεπίσημοι (ανεξάρτητοι) αθλητές. Οι αγωνιζόμενοι στο μαραθώνιο δρόμο πρέπει να είναι γεννημένοι το 1995 ή νωρίτερα (≥19 ετών).

Για τους βετεράνους αθλητές (άνω των 30 ετών) οι κατηγορίες θα είναι ανά 10 έτη.

Στο δρόμο των 3km θα γίνει απονομή νικητών αγοριών/κοριτσιών γυμνασίου και δημοτικού καθώς και σε άνδρες γυναίκες >15 ετών χωριστά.

 
4. ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ

Όλοι οι αγωνιζόμενοι που έχουν δελτίο ΣΕΓΑΣ πρέπει τα δελτία τους να είναι θεωρημένα από Ιατρό όπως ο νόμος ορίζει. Για τους αθλητές-τριες ή μαθητές που δεν έχουν αθλητικό δελτίο μαζί με την δήλωση συμμετοχής υποβάλλουν υποχρεωτικά δήλωση του Ν 1599 η οποία και επισυνάπτεται στην προκήρυξη, όπου και θα υπογράφουν το κείμενου της υπεύθυνης δήλωσης.

Σε κάθε περίπτωση όμως, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου

5. ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ – ΕΠΑΘΛΑ:

Νικητές ανακηρύσσονται οι τρεις (3) πρώτοι αθλητές, ξεχωριστά άνδρες και γυναίκες, της Γενικής Κατάταξης.

-Στους πρώτους νικητές/τριες θα απονεμηθούν κύπελλα.

-Στους πρώτους, δεύτερους και τρίτους νικητές/τριες θα απονεμηθούν επίσης μετάλλια και διπλώματα.

-Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν, θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής, μετάλλιο του αγώνα και τεχνικό t-shirt του αγώνα.

6. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν είτε μέσω διαδικτύουwww.messinimarathon.com, είτε με email στην διεύθυνση gmarava@messini.gr ή fax (με το έντυπο που υπάρχει στην ιστοσελίδα, 2722023064) είτε ταχυδρομικά (Δήμος Μεσσήνης, Οργανωτική Επιτροπή Μαραθωνίου δρόμου, Παύλου Πτωχού, Μεσσήνη ΤΚ 24200), είτε τηλεφωνικά στα τηλέφωνα 2722360116, 2722360140 και 2722360140.

Η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής για το Μαραθώνιο δρόμο (και θα τηρηθεί αυστηρά για τον καλύτερο προγραμματισμό του αγώνα)λήγει στις 21 Μαρτίου 2014.

 Η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής για τα 10km και το δρόμο των 3km λήγει στις 21Μαρτίου 2014.

7.ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Τεχνικοί υπεύθυνοι του αγώνα είναι οι κ. Ζαχαρόγιαννης Ηλίας καθηγητής ΤΕΕΦΑ και Σπύρος Τριανταφυλλόπουλος Τεχνικός Σύμβουλος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ

7. ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ:

α) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:

·      Στους αγώνες θα ισχύσουν οι επίσημοι κανονισμοί του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

·      Ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη θα ρυθμίζεται από και τους Τεχνικούς υπευθύνους των αγώνων και τον Αλυτάρχη των αγώνων.

·      Η χρονομέτρηση των αγώνων θα γίνει ηλεκτρονικά με RFID chip (Dag Timing System).

·      Η διαδρομή είναι κυκλική, με αφετηρία και τερματισμό την κεντρική πλατεία της πόλης (ο χάρτης της διαδρομής είναι προσβάσιμος στην ιστοσελίδα www.messinimarathon.com).

·      Η διαδρομή έχει μετρηθεί από επίσημο μετρητή της AIMS. Επισυνάπτεται βεβαίωση του μετρητή.

·      Την ιατρική κάλυψη του αγώνα θα αναλάβουν το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, το Κέντρο Υγείας Μεσσήνης, καθώς και 20μελής ομάδα εθελοντών ιατρών της περιοχής.

·      Για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων θα μεριμνήσει η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας.

·      Σε όλη τη διαδρομή του αγώνα θα υπάρχουν σταθμοί τροφοδοσίας των αθλητών (μετά το 5ο km και ανά 2,5km).

·      Για την άρτια διεξαγωγή του αγώνα θα χρησιμοποιηθούν επίσης 100 εθελοντές, τόσο στους σταθμούς τροφοδοσίας όσο και στην εκκίνηση/τερματισμό.

·      Η χρονομέτρηση θα γίνει με ηλεκτρονική ταυτότητα δρομέα (chip-timing).

·      Οικονομικά: Μετά από συνεννόηση με την οργανωτική επιτροπή. Κόστος συμμετοχής, για τον μαραθώνιο, για ατομική εγγραφή έως και 14/3 20,00 € από 15/3 έως και 20/3 30,00 €, για ομαδική εγγραφή (ανά των 10 ατόμων) 15€ για ομαδική εγγραφή μέσω συλλόγων που ανήκουν στην ΕΟΣΛΜΑ-Υ 10€, ενώ για τον δρόμο των 10km το κόστος συμμετοχής ορίστηκε 5 € έως 14/03 και 10 € από 15/03 έως και 20/3. Η συμμετοχή στο δρόμο των 3km είναι δωρεάν.

 
 
 Τρόποι πληρωμής
Ονομαστική κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό ALPHA BANK 897002002001260
Δικαιούχοι λογαριασμού (Σ.Δ.Υ. Μεσσηνίας )
Σε περίπτωση που δεν γίνει ονομαστική κατάθεση δεν είναι δυνατή η επιβεβαίωση της συμμετοχής σας.
Θα πρέπει να αναφέρεται το όνομα του δρομέα σε περίπτωση που αυτός δεν είναι ο καταθέτης ενώ σε ομαδική πληρωμή θα πρέπει να αναγράφονται τα ονόματα όλων των δρομέων.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Πρόγραμμα αγώνων

 
 
Σάββατο 29-3-2014
 

09:00-16:00                 Παραλαβή αριθμών από Κεντρική Πλατεία Μεσσήνης

17:00 -18:00                Τεχνική παρουσίαση αγώνων Δημαρχείο Μεσσήνης

19:00-21:00                 Pasta Party

 
Κυριακή 30-03-2014
 

7:30                             Εκκίνηση Μαραθωνίου δρόμου

9:00                             Εκκίνηση αγώνα 10km

10:00                            Εκκίνηση αγώνα 3km

12:00                           Απονομές
14:00                           Λήξη εκδηλώσεων
 
 
 
 
 
                                                                       
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ

(www.messinimarathon.com)

Παρακαλώ, συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα για την εγγραφή σας στον Μαραθώνιο Μεσσήνης. Σημειώστε ότι όλα τα πεδία είναι απαραίτητα. Αν δεν ανήκετε σε κάποιο σύλλογο συμπληρώστε “Ανεξάρτητος” στο αντίστοιχο πεδίο.

Επώνυμο:
Όνομα:
Εθνικότητα:
Διεύθυνση:
Πόλη:
Tαχ. Κωδ.:
Τηλέφωνο:
E-mail:
Σύλλογος:
Φύλλο:

Άνδρας

Γυναίκα

Ημ.Γέννησης:
 

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ: Συμμετέχω στο Μαραθώνιο της Μεσσήνης με την απόλυτη προσωπική μου ευθύνη έχοντας προβεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις που βεβαιώνουν ότι είμαι ικανός για αθλητική αγωνιστική δραστηριότητα, παραιτούμαι από κάθε απαίτηση εναντίον του διοργανωτή για τυχόν ζημία από οποιαδήποτε αιτία και συναινώ στην ελεύθερη χρήση του ονόματος και φωτογραφικού μου υλικού σχετικού με τον αγώνα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Δέχομαι τους όρους συμμετοχής

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 9ου Μαραθωνίου Μεσσήνης

Α. ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Στη Κεντρική Πλατεία Μεσσήνης και κατά τη διάρκεια της παραλαβής του αριθμού συμμετοχής (Σάββατο 29 Μαρτίου 2014) θα υπάρχουν ντόπιοι επιχειρηματίες, παραγωγοί και τυποποιητές, από τους οποίους θα μπορέσετε να δοκιμάσετε τοπικές γεύσεις. Ιδιαίτερα τοπικά τυριά, όπως η Σφέλα Μεσσηνίας, το γνωστό για την ποιότητά του Μεσσηνιακό Ελαιόλαδο, τα υψηλής διατροφικής αξίας σύκα, τα τοπικά λαλάγγια, μαρμελάδες και άλλα πολλά σας περιμένουν για να τα δοκιμάσετε! Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Β. ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

Επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014 στις 2 το μεσημέρι, με σημείο αναχώρησης τη Κεντρική Πλατεία Μεσσήνης. Η ΜΕΣΣΗΝΗ ήταν φημισμένη για την μουσική και τους αγώνες στίβου. Εκεί θα θαυμάσετε το καλύτερα διατηρημένο αρχαίο στάδιο. Ένα στάδιο που αξίζει όλοι να το δείτε. Η επίσκεψη στον ιδιαίτερης σημασίας και ομορφιάς Αρχαιολογικό Χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, διαρκεί περίπου μιάμιση ώρα ενώ ακριβώς δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο υπάρχει το χωριό «Αρχαία Μεσσήνη» με παραδοσιακές ταβέρνες.

Η Οργανωτική Επιτροπή προσφέρει δωρεάν την μετάβαση και επιστροφή στον αρχαιολογικό χώρο, αλλά οι συμμετέχοντες θα πρέπει να καλύψουν ατομικά το κόστος εισόδου στον Αρχαιολογικό Χώρο, όπως αυτό έχει οριοθετηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού (Ολόκληρο: €4, Μειωμένο: €2), καθώς και τυχόν προσωπικά τους έξοδα. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν παρακαλούνται να καλέσουν έως και το πρωί του Σάββατου 29 Μαρτίου 2014 στα τηλέφωνα2722360180, 2722360179 και 2722360121 προκειμένου να κλείσουν θέση.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Περισσότερες λεπτομέρειες για τον αρχαιολογικό χώρο, μπορείτε να βρείτε:

·       http://odysseus.culture.gr/h/3/gh355.jsp?obj_id=2561 (πληροφορίες επισκέπτη)

·       http://www.ancientmessene.gr/site/ (πληροφορίες για τον αρχαιολογικό χώρο και την ανασκαφή)

Υπεύθυνος εκδρομής Εύη Ντρέ.

Γ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΟΛΥΛΙΜΝΙΟ

Για τους φυσιολάτρες της παρέας, το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014 και ώρα 2 το μεσημέρι έχει προγραμματισθεί εξόρμηση στο Πολυλίμνιο Μεσσηνίας.

Το Πολυλίμνιο βρίσκεται στην Χαραυγή Βουφράδος και αποτελεί έναν χώρο απίστευτης περιβαλλοντικής ομορφιάς και ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα από πολλές λίμνες, οι οποίες λόγω του ανώμαλου εδάφους δημιουργούν και καταρράκτες. Οι λίμνες Μαύρη Λίμνα με το Κεφαλόβρυσο, και μετά ο καταρράκτης Κάδης που δεσπόζει ανάμεσα στα μεγάλα και κοφτερά βράχια του φαραγγιού, με τα νερά του να σκάνε πάνω στην επιφάνεια της λίμνης από ύψος 25 μέτρων. Το πλήθος των λιμνών δίνει την δυνατότητα στους επισκέπτες να δουν όλα τα αξιόλογα μέρη, χωρίς να κουραστούν ιδιαίτερα καθώς το μονοπάτι τους βγάζει δίπλα από τις λίμνες, όπως του Κάδη αριστερά, του Ιταλού, και της Σταθούλας και στα δεξιά η Μαυρολίμνα. Η Οργανωτική Επιτροπή προσφέρει δωρεάν την μετάβαση και επιστροφή στον χώρο. Δεν υπάρχει κάποιο κόστος συμμετοχής. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν παρακαλούνται να καλέσουν έως και το πρωί του Σαββάτου 29 Μαρτίου 2014 στα τηλέφωνα: 2722360180, 2722360179 και 2722360121 προκειμένου να κλείσουν θέση.  Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Περισσότερες λεπτομέρειες για τον χώρο, μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.messinia-guide.gr/?id=175. Υπεύθυνος εκδρομής Νίκος Ρούτσης.

 

Δ. ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Όσο οι μεγάλοι προπονούνται ή ξεκουράζονται, οι μικροί μας φίλοι μπορούν να γνωρίσουν τα αυτοκίνητα και να μάθουν βασικούς κανόνες κυκλοφορίας στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής που λειτουργεί στο Δήμο Μεσσήνης. Το Πάρκο, ειδικά για το Σάββατο 29 Μαρτίου, θα είναι ανοικτό από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Η είσοδος για τα παιδιά των συμμετεχόντων στον Μαραθώνιο Μεσσήνης είναι δωρεάν, προσφορά του Δήμου Μεσσήνης.

Τα Δελτία Ελεύθερης Εισόδου μπορείτε να τα παραλαμβάνετε από τη Κεντρική Πλατεία Μεσσήνης. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέστε τον Δήμο Μεσσήνης στα τηλέφωνα: 2722360179, 2722360180, 2722360121.  

 

 

 

Ε. «Ο μπαμπάς τρέχει, εγώ παίζω τέννις»

Με πρωτοβουλία του Ομίλου Αντισφαίρισης Μεσσήνης και του Προέδρου Σωκράτη Ζερβάκου, το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014 θα παραμείνουν ανοικτά για τους συμμετέχοντες του Μαραθωνίου και τα μέλη των οικογενειών τους τα γήπεδα αντισφαίρισης στο Αθλητικό Κέντρο Αγίου Νικολάου «Λαζαρίνα». Ο Σύλλογος θα προσφέρει σε όσους το επιθυμούν να παίξουν τον απαραίτητο εξοπλισμό (ρακέτες, μπαλάκια) και εάν υπάρξει ενδιαφέρον θα διοργανώσει και Μίνι Τουρνουά.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέστε είτε τον Δήμο Μεσσήνης στα τηλέφωνα 2722360179, 2722360180, 2722360121, είτε το Σύλλογο Αντισφαίρισης Μεσσήνης κ. Σωκράτη Ζερβάκο, στο τηλέφωνο 6973095668.

Άλλες Δραστηριότητες

Στο νομό Μεσσηνίας υπάρχουν πολλά αξιοθέατα να δεις και πολλές δραστηριότητες που σε περιμένουν, τις οποίες ο καθένας μπορεί να αναζητήσει και να ζήσει…  Για οτιδήποτε επιπλέον θέλετε να ζήσετε, είμαστε εδώ να σας βοηθήσουμε να το πραγματοποιήσετε!!!

 

Οργανωτική Επιτροπή Μαραθωνίου Μεσσήνης