Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ ΕΝ ΠΛΩ» ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014
ΤΟΝ ΥΠΕΡΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΑΓΩΝΑ 100 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ
ANTIPAROS ULTRA 100
ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Για πρώτη φορά το 2014 ο Σύλλογος «Αντίπαρος Εν Πλω», διοργανώνει τον διεθνή υπερμαραθώνιο αγώνα 100 χιλιομέτρων, που διατρέχει κυκλικά το νησί.
Ο αγώνας έχει την ιδιομορφία να είναι υβριδικός κατά το έδαφος, καθώς είναι 40% άσφαλτος και 60% αγώνας βουνού. Μετά από μια στροφή 11.8 χλμ. όλο άσφαλτο Θα κάνουμε τρείς γύρους του νησιού περιφερειακά. Η συνολική υψομετρική διαφορά είναι περίπου 2,000 μέτρα. Φιλοδοξία μας είναι οι δρομείς που θα συμμετέχουν να ζήσουν μία αξέχαστη εμπειρία, που θα σφραγιστεί τόσο από την ομορφιά της διαδρομής όσο και από την άψογη διοργάνωση.
Τον ιστότοπο http://antiparosultra.gr θα βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τη συμμετοχή σας στον αγώνα.
 
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΑ
 
Ημερομηνία διεξαγωγής:
 
23 Μαρτίου 2014
 
Σημείο εκκίνησης-τερματισμού:
 
Αντίπαρος
 
Ώρα εκκίνησης:
 
07:30 π.μ.
 
Απόσταση αγώνα:
 
100 χλμ.
 
Τροφοδοσία:
 
Στη διαδρομή θα υπάρχουν σταθμοί τροφοδοσίας ανά 4 χλμ περίπου
 
Δικαίωμα συμμετοχής:
 
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό.
 
Χρονικό όριο αγώνα:
 
Οι δρομείς θα πρέπει να ολοκληρώσουν τον αγώνα σε 13ωρες και 15 λεπτά
 
Έπαθλα-Ηλικιακές κατηγορίες:
 
Θα βραβευθούν οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες και οι τρεις (3) πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης
Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα και μετάλλιο.
 
 
Κόστος Συμμετοχής Αγώνα 100 χλμ.:
€ 150 – κόστος συμμετοχή με πλήρη ξενοδοχειακή κάλυψη (τρεις διανυκτερεύσεις στην Αντίπαρο) η καταβολή των χρημάτων θα πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι την Τρίτη 4 Μαρτίου, πληρωτέα στον Σύλλογο Αντίπαρος Εν Πλω 455/401419-70, μετά την «Αποδοχή Συμμετοχής», με κατάθεση στο λογ/σμό της Εθνικής Τράπεζας : IBAN : IBAN GR25 0110 4550 0000 0141 970
 
Οι αιτήσεις συμμετοχής των δρομέων υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του αγώνα. H αποδοχή των αθλητών γίνεται από την οργανωτική επιτροπή του αγώνα και εφόσον έχουν πραγματοποιήσει τα αντίστοιχα όρια συμμετοχής και έχουν δηλώσει εμπρόθεσμα. Οι δηλώσεις συμμετοχής θεωρούνται εμπρόθεσμες έως και την 28η Φεβρουαρίου 2014 ή μέχρι την συμπλήρωση των 100 πρώτων αιτήσεων. Εάν ολοκληρωθούν 100 έγκυρες αιτήσεις τότε οι συμμετοχές θα κλείσουν και ενδεχόμενα πριν από την 28η Φεβρουαρίου 2014.
1. Προϋποθέσεις Συμμετοχής
Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα  έχουν οι Δρομείς/Αθλητές που πληρούν μία τουλάχιστον από τις παρακάτω προϋποθέσεις:
α. Να έχουν τερματίσει σε Μαραθώνιο τουλάχιστον και σε χρόνο όχι μεγαλύτερο των 3:30′ ωρών.
β .Να έχουν τερματίσει σε αγώνα δρόμου 100 χιλιομέτρων τουλάχιστον και σε χρόνο όχι μεγαλύτερο των 11:00′ ωρών.
γ. Να έχουν συμμετάσχει στον αγώνα “ΣΠAPTAΘΛON” και να έχουν τερματίσει ή τουλάχιστον να έχουν περάσει τον Άσσο Κορινθίας (100,5 χλμ.) σε χρόνο μικρότερο των 12:00 ωρών.
δ. Nα έχουν συμμετάσχει και τερματίσει, σε αγώνα δρόμου άνω των 100χλμ. ή σε αγώνα 12 ή 24 ωρών και να έχουν καλύψει αντίστοιχα αποστάσεις 110 και 170 χλμ. τουλάχιστον ή σε αγώνα 48 ωρών και να έχουν καλύψει 250χλμ τουλάχιστον.
ε. Να έχουν τερματίσει εγκαίρως στον Ευχίδειο ή τον Αέθλιο αγώνα.
Οι ανωτέρω προϋποθέσεις ισχύουν εφόσον τα αναγραφόμενα σε αυτές έχουν πραγματοποιηθεί στο χρονικό διάστημα των τεσσάρων (4) τελευταίων ετών, συμπεριλαμβανομένου και του έτους διεξαγωγής του αγώνα 100 χιλιομέτρων της Αντιπάρου που επιθυμεί να συμμετάσχει ο αιτών.
2. Αποδεικτικά στοιχεία
– Οι ενδιαφερόμενοι αθλητές θα πρέπει να αποστείλουν αποδεικτικό Πιστοποιητικό από τον οργανωτή του αγώνα ή από το Αθλητικό Σωματείο στο οποίο ανήκουν και στο οποίο θα αναγράφεται :
– Για την (α) ) προϋπόθεση, αποτελέσματα του Μαραθωνίου.
– Για την (β) ) προϋπόθεση, αποτελέσματα του αγώνα 100 χιλιομέτρων.
– Για την (γ) προϋπόθεση, ο χρόνος τερματισμού ή των 100 πρώτων χιλιομέτρων.
– Για τις (δ & ε) προϋποθέσεις, τουλάχιστον μία από τις ζητούμενες