ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 3ου ΑΓΩΝΑ  ΔΡΟΜΟΥ 8 χλμ «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ  2014»

ΑΙΓΙΝΑ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014

               Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αίγινας σε συνεργασία με τον Όμιλο Αθλοπαιδιών Κούρος Αίγινας, υπό την αιγίδα του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Αίγινας, διοργανώνει τον 3ο αγώνα  με την επωνυμία «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ 2014» στην περιοχή της  Αίγινας.

            Ο Ιωάννη Καποδίστριας , πρώτος κυβερνήτης της νεότερης Ελλάδας, ίσως είναι η σημαντικότερη προσωπικότητα της νεότερης ιστορίας του Έθνους μας. Η Αίγινα στην οποία αφίχθη με την ανάληψη των καθηκόντων του, την οποία και όρισε πρώτη Πρωτεύουσα της νεότερης Ελλάδας, οφείλει να τιμά την μνήμη και την προσφορά του. Στα πλαίσια εορτασμού του νησιού μας για τον Κυβερνήτη Ι. Καποδίστρια, διοργανώνουμε αγώνα δρόμου που θα λάβει χώρα στα σημαντικότερα Καποδιστριακά μνημεία της Αίγινας. Η βασική διαδρομή των οκτώ χιλιομέτρων θα έχει αφετηρία το άγαλμα του Ι. Καποδίστρια επί της Λ. Δημοκρατίας, στο ύψος του ιερού ναού της Παναγίτσας, με κατεύθυνση προς τον Αγ. Βασίλειο, (Σκάλα Καραπάνου, όπου αποβιβάσθηκε πρώτη φορά ο κυβερνήτης μας). Θα ακολουθήσει αριστερή στροφή στην οδό Ι. Καποδίστρια, προκειμένου να συναντήσουμε το Καποδιστριακό ορφανοτροφείο (φυλακές). Μετά από απόσταση 350 μ. περίπου συναντούμε την οδό Αφαίας όπου στρέφουμε αριστερά, και ακολούθως στην οδό Μητροπόλεως δεξιά, όπου συναντούμε την Μητρόπολη Αίγινας όπου ορκίσθηκε ως κυβερνήτης  και ακολουθεί το  Κυβερνείο. Στο ύψος οδού Θωμαϊδου στρέφουμε αριστερά και συναντώντας την οδό Ιουλία Κάτσα, οδηγούμαστε στην παραλιακή οδό Λ. Δημοκρατίας όπου στρέφουμε αριστερά για να τερματίσουμε και πάλι στον χώρο εκκίνησης στο άγαλμα του Ιωάννη Καποδίστρια.  Η διαδρομή αυτή θα γίνει για δρομείς αλλά και περιπατητές. Επίσης θα διεξαχθούν αγώνες δρόμου μικρών αποστάσεων για μαθητές του Δημοτικού. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

1.     Αγώνας δρόμου 300μ για μαθητές της 1ης και 2ης  τάξης Δημοτικών σχολείων : Ώρα έναρξης: 10.00.

2.     Αγώνας δρόμου 700μ για μαθητές της 3ης και 4ης  τάξης Δημοτικών σχολείων : Ώρα έναρξης: 10.15.

3.     Αγώνας δρόμου 1000μ για μαθητές της 5ης και 6ης  τάξης Δημοτικών σχολείων : Ώρα έναρξης: 10.30.

4.     Αγώνας δρόμου για δρομείς και περιπατητές 8 χλμ, σύμφωνα με την ανωτέρω διαδρομή .Ώρα έναρξης: 10.35.

 

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

1.     Άνδρες και γυναίκες περιπατητές και δρομείς που θα συμμετάσχουν στην διαδρομή 8 χλμ , θα πρέπει  να έχουν ηλικία 18 ετών και άνω, ενώ  τα παιδιά, όπως προαναφέρθηκε, θα συμμετέχουν με την ευθύνη των γονέων/κηδεμόνων  τους. Ανήλικοι κάτω των 18 ετών που επιθυμούν να συμμετέχουν στον αγώνα των 8 χλμ, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή με την έγκριση των γονέων τους.

2.     Όλοι οι δρομείς συμμετέχουν με δικής τους ευθύνη.

3.     Κόστος συμμετοχής(entry fee): Ορίζεται στα πέντε (5) ευρώ για τον αγώνα δρόμου των 8 χλμ. Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής για τα παιδιά. Το ποσό συμμετοχής που θα συγκεντρωθεί μετά την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων του αγώνα, θα διατεθεί σε φιλανθρωπικού χαρακτήρα δράσεις.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Ο Αγώνας εποπτεύεται από την ΕΛΛ.ΑΣ . Επίσης θα υπάρχει ασθενοφόρο με ιατρό.

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ

Θα υπάρχει σε επιλεγμένο σημείο της διαδρομής των 8 χλμ σημείο εφοδιασμού με νερό.

ΕΠΑΘΛΑ – ΑΠΟΝΟΜΕΣ

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ:

Α. ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ 8 ΧΛΜ:

Κύπελλο για 1ο    Νικητή και 1η νικήτρια γενικής κατάταξης αγώνα δρόμου των 8 χλμ.

Μετάλλιο για 2ο  και 3ο  νικητή και νικήτρια γενικής κατάταξης αγώνα δρόμου 8 χλμ.

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα απονεμηθούν μετάλλια και διπλώματα συμμετοχής.

Β. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΕΣ 8 ΧΛΜ: Θα απονεμηθούν έπαινοι.

Γ.ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ : Θα απονεμηθούν έπαινοι, ενώ στον 1ο    Νικητή και 1η νικήτρια, κάθε κατηγορίας μετάλλιο.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την φόρμα συμμετοχής και να την αποστείλουν μαζί με την απόδειξη της τράπεζας (EUROBANK EFG No. 0026-0371-37-0100274362, Δικαιούχοι ΓΚΡΟΖΑΣ Σταύρος- ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Στυλιανός) για το entry fee, με ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνση sdyaiginas@hotmail.gr ή ιδιοχείρως στο γραφείο των Συλλόγων μας, κάθε απόγευμα 6-8 μ.μ. στο χώρο του Δημοτικού Σταδίου(χώρος παλαιών αποδυτηρίων). ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014. Η φόρμα συμμετοχής βρίσκεται επισυναπτόμενη στην παρούσα προκήρυξη, στην σελίδα μας στο facebook: sdyaiginas και στο  site: aeginaportal.gr καθώς και στο sdy-aiginas.blogspot.gr

Ομαδικές δηλώσεις συμμετοχών από σχολεία – συλλόγους  προτείνονται και γίνονται δεκτές

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: α) για δηλώσεις καθώς και για την διαδρομή των 8 χλμ: ΓΚΡΟΖΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΙΝ: 6973 679096, ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Τέλης: 6944 730114 ΓΚΑΡΗΣ Κυρ: 6975706390 & )Για τους μαθητικούς αγώνες κος ΖΑΜΠΕΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ:6979449303.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ-ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Ο Σύλλογός  μας, έχει εξασφαλίσει ειδική έκπτωση  για μετάβαση και επιστροφή με το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο ΦΟΙΒΟΣ με προβλεπόμενη ώρα αναχώρησης από τον Πειραιά τη Κυριακή 26/01/2014 την 07,30 ώρα. Επίσης υπάρχουν δύο δρομολόγια το απόγευμα της ίδιας ημέρας για επιστροφή στον Πειραιά,  τα οποία οι δρομείς θα πρέπει να επιλέξουν κατά την αγορά του εισιτηρίου στο πρακτορείο του Πειραιά. Η έκπτωση ισχύει και για δρομείς που θα ταξιδέψουν και τις προηγούμενες ημέρες με την επίδειξη αντιγράφου δήλωσης συμμετοχής, ή την απόδειξη κατάθεσης entry fee. Για την έγκαιρη ενημέρωση οι δρομείς θα πρέπει να πληροφορηθούν για τυχόν τροποποιήσεις των δρομολογίων στο τηλ: 22970 24200 και στο site: novaferries.gr

ΔΙΑΜΟΝΗ

Προτεινόμενα ξενοδοχεία μπορούν να επιλεγούν μέσα από το site: aiginaportal.gr 

                                   ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:  aiginaportal.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Μετά από απόφαση της οργανωτικής επιτροπής, σε συνεργασία με το ΑΤ ΑΙΓΙΝΑΣ και προκειμένου να βελτιώσουμε τις συνθήκες της διαδρομής, ο αγώνας “ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ 2014” θα έχει νέα όδευση. Η εκκίνηση θα γίνει όπως πάντα στο άγαλμα του Ιωάννη Καποδίστρια, επί της Λ.Δημοκρατίας στο λιμάνι Αίγινας και θα ακολουθήσει πορεία προς Λ. Νίκου Καζαντζάκη προς την περιοχή του αρχαιολογικού χώρου, Κολώνα. Ακολούθως στα 1,2 χλμ θα γίνει στροφή δεξιά με κατεύθυνση την οδό Στρ. Πετρίτη, την οποία θα ακολουθήσουμε μέχρι την οδό Ιουλίας Κάτσα, στην οποία θα εισέλθουμε βγαίνοντας για δεύτερη φορά στο Λιμάνι. Ακολουθώντας αριστερά  την Λ. Δημοκρατίας και Ακτή Τότη Χατζή, θα εισέλθουμε στο ύψος του Δημοτικού Σταδίου, στην οδό Φανερωμένης (είσοδος γηπέδου ποδοσφαίρου) με κατεύθυνση το Καποδιστριακό Ορφανοτροφείιο (φυλακές). Στο τέλος της οδού Φανερωμένης και μπροστά στις φυλακές, στρίβουμε δεξιά στην οδό Καποδιστρίου με την οποία καταλήγουμε στην ακτή Αγ. Βασιλείου, όπου αποβιβάσθηκε για πρώτη φορά ο Ιωάννης Καποδίστριας. Εκεί στρίβουμε δεξιά ακολουθώντας την παραλιακή οδό για τρία χιλιόμετρα μέχρι τον τερματισμό, μπροστά και πάλι στο άγαλμα του Ιωάννη Καποδίστρια.  Η συνολική απόσταση, είναι 8,2 χλμ. Επίσης οι περιπατητές θα διασχίσουν μόνο το κομάτι της διαδρομής από το άγαλμα του Ιωάννη Καποδίστρια προς Δημοτικό Στάδιο Αίγινας, Λ.Φανερωμένης, Λ.Καποδιστρίου , κατεύθυνση Αγιος βασίλης και παραλιακά προς τον τερματισμό.  Ο αγώνας θα εποπτέυεται από την ΕΛ.ΑΣ καθώς και από ομάδα εθελοντών με και χωρίς μηχανοκίνητα μέσα, καθώς επίσης και από την μηχανοκίνητη Ομάδα Ραδιοερασιτεχνών Αίγινας. Σύντομα θα αναρτηθεί χάρτης της διαδρομής στις συνεργαζόμενες ηλεκτρονικές σελίδες.

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

1η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 ΜΕΓΑΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014 ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ.
ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ Η ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΑ 20 ΧΛΜ ΒΑΔΗΝ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΤΣΟΥΜΕΛΕΚΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΑΣ. ΕΠΙΣΗΣ Η ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΟΠΗ ΑΣΤΡΟΠΕΚΑΚΗ, ΚΑΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΡΕΚΟΡ ΣΤΑ 5.000 ΜΕΤΡΑ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.

2η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014.
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΑΠΟ ΕΓΚΥΡΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΟΙ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΠΡΩΙ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014 ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΗΣ:
1)ΩΡΑ 02.00 ΑΝΕΜΟΙ ΝΟΤΙΟΙ 4 BF. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ 12 ΒΑΘΜΟΙ ΜΕ ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΕΦΙΑ.
2)ΩΡΑ 08.00 ΑΝΕΜΟΙ ΒΔ 2 BF. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ 9 ΒΑΘΜΟΙ ΜΕ ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ.
3)ΩΡΑ 14.00 ΑΝΕΜΟΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 2 BF, ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ 11 ΒΑΘΜΟΙ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ.
ΒΡΟΧΗ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ.ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΡΕΞΙΜΟ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΕΦΘΕΙ.(site:meteo.gr/ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΣ/ΑΙΓΙΝΑ

3η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΔΡΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ “ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ” ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014. ΜΕΤΑ ΒΙΑΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΑΡΙΘΜΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ.ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΙΣ 210, ΟΙ ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΕΣ ΤΟΥ 100, ΕΝΩ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΕΦΘΕΙ 150 ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ. ΜΕ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΔΩΜΑΤΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ, ΚΑΘΩΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΩΝ ΤΩΝ ΔΡΟΜΕΩΝ . ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ

4η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ, ΤΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014
ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ 09.30 ΜΕ 13.00. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΗ Η ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΚΑΘΕ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΛΟΓΩ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΑΓΑΛΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ(ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ), ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ  ΑΓΩΝΩΝ (ΑΨΙΔΑ ΚΛΠ). ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 10.00 ΜΕ 12.00 ΠΕΡΙΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΑ ΟΔΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΕΣ.


>   <u><span lang=