3ημερη Εκδρομή ΣΔΥΑ

στην Τήνο

 

Tinos Running Experience 2016

Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

 

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αθηνών (ΣΔΥΑ) θα συμμετάσχει ομαδικά για τρίτη συνεχή χρονιά στους Αγώνες Δρόμου με την ονομασία ‘Tinos Running Experience 2016’ που θα γίνουν στην Τήνο στις 11 Ιουνίου 2016.

Οι αγώνες Δρόμου Τήνου διοργανώνονται από τον Εμποροεπαγγελματικό & Βιοτεχνικό Σύλλογο Τήνου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Για τα Μέλη του και για Φίλους Δρομείς που θέλουν να λάβουν μέρος στον αγώνα αυτό θα διοργανώσει 3ημερη εκδρομή.

Η αναχώρηση θα γίνει την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 το πρωί, ώρα 05.45 ακριβώς από την πλατεία Καραϊσκάκη, στάση Μετρό Μεταξουργείο, μπροστά στο ξενοδοχείο ΣΤΑΝΛΕΥ.

Σας γνωρίζουμε το συνολικό κόστος για κάθε Δρομέα είναι 95 ευρώ και περιλαμβάνει:

          Μετάβαση με πούλμαν

Παρασκευή 10/06 πρωί από Αθήνα στη Ραφήνα

& Κυριακή απόγευμα 12/06 από Ραφήνα στην Αθήνα

          Θαλάσσια μεταφορά με το ‘Super Ferry 2’ από Ραφήνα για Τήνο (4ώρες)_

Ώρα αναχώρησης 07.45πμ

Κυριακή 12/06 με το ‘Super Ferry 2’ από Τήνο για Ραφήνα

ώρα αναχώρησης 14.30μμ

          Διαμονή 2 διανυκτερεύσεις με πρωινό στα ξενοδοχεία ΑΣΤΕΡΙΑ και  ΒΥΖΑΝΤΙΟ.

          Εκδρομή Σαββάτου 11/06 (πρωινή -γύρος του νησιού)

          Το κόστος για την ομαδική εγγραφή στον Ημιμαραθώνιο και τους αγώνες των 10 χλμ και 5χλμ είναι 7 ευρώ.

Παρακαλούμε οι δηλώσεις συμμετοχής για την 3ημερη εκδρομή η οποία συμπεριλαμβάνει (εγγραφή στους Αγώνες, μεταφορά με Πούλμαν και Πλοίο, διαμονή στο ξενοδοχείο και την εκδρομή του Σαββάτου πρέπει να γίνουν το αργότερο μέχρι Πέμπτη 02 Ιουνίου με την καταβολή των χρημάτων, στα γραφεία του ΣΔΥΑ τα οποία είναι ανοικτά κάθε Δευτέρα και κάθε Πέμπτη απόγευμα από τις 5μμ μέχρι τις 8.30μμ, στην οδό Γραβιάς 9-13, 5ος όροφος (πάροδος της Θεμιστοκλέους) στάση Μετρό Ομόνοια ή Πανεπιστήμιο (στο ύψος της πλατείας Κάνιγγος τηλ. 2105245403.

Τις άλλες μέρες της εβδομάδας στο τηλέφωνο 2103625168 κα Ελένη Μπερτσάτου.

Σας παρακαλούμε για τον καλύτερο προγραμματισμό από μέρους του ΣΔΥΑ, να δηλώσετε έγκαιρα τη συμμετοχή σας στο τηλέφωνο 2103625168.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Σας παραθέτουμε ανακοίνωση και το πρόγραμμα της Διοργάνωσης το οποίο περιλαμβάνει:

«Σκοπός και στόχος του Εμποροεπαγγελματικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου είναι η διοργάνωση αυτή να γίνεται κάθε χρόνο και να καθιερωθεί ως ένα ετήσιο αθλητικό γεγονός για το νησί, προσελκύοντας αθλητές από όλη την Ελλάδα και από το εξωτερικό καθώς  και άτομα που ασχολούνται με τον αθλητισμό, αναπτύσσοντας με αυτό τον τρόπο ένα εξίσου σημαντικό είδος τουρισμού, τον αθλητικό τουρισμό. Δίνεται έτσι η ευκαιρία σε όσους συμμετέχουν να γνωρίσουν τα πανέμορφα, γραφικά χωριά και τα αμέτρητα μουσεία, τη φύση και τις παραλίες, τον πολιτισμό και την τέχνη της Τήνου.

Ο σκοπός και στόχος επετεύχθη καθώς οι αγώνες δρόμου  TINOS RUNNING EXPERIENCE έχουν γίνει θεσμός και έχουν καθιερωθεί ως ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός, όχι μόνο για την Τήνο.

Οι διαδρομές του TINOS RUNNING EXPERIENCE είναι :

TINOS RUNNING EXPERIENCE: Ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου

TINOS FUN RUN: Αγώνας δρόμου 10 χλμ.

TINOS FUN RUN: Αγώνας δρόμου 5 χλμ.

TINOS KIDS RUN: Αγώνας δρόμου 1 χλμ. για παιδιά  Χώρα Τήνου

TINOS SPECIAL RUN: Αγώνας δρόμου 100 μ. για άτομα με ειδικές ανάγκες

Ο κύριος αγώνας του προγράμματος είναι ο Ημιμαραθώνιος. Η εκκίνηση θα γίνει από το υπαίθριο θεατράκι του πανέμορφου χωριού Βώλακα. Χωριό που το χαρακτηρίζει το μοναδικό τοπίο παγκόσμιας φυσικής ομορφιάς που σαγηνεύει με την ιδιομορφία του.

Η διαδρομή διασχίζει τα χωριά Σκαλάδος, Κρόκος, Κώμη και Καλλονή με τερματισμό τη Χώρα τηςΤήνου. Παράλληλα με τον ημιμαραθώνιο θα πραγματοποιηθούν στην χώρα της Τήνου αγώνες 10 χλμ, 5 χλμ. και 1χλμ. και 100μ. με στόχο να δώσουν την ευκαιρία σε όλους τους κατοίκους του νησιού και τους επισκέπτες καθώς και σε άτομα με ειδικές ανάγκες, ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο και την φυσική τους κατάσταση, να πάρουν μέρος στην μεγάλη αυτή αθλητική γιορτή.Στο τέλος όλων των αγώνων πραγματοποιείται η απονομή των επάθλων και η τελετή λήξης των αγώνων με παρουσίαση παραδοσιακών χορών από το χορευτικό του Συλλόγου μας ‘’Σπονδή Τηνίων’’ και ρίξη βεγγαλικών.

Το βράδυ της παραμονής των αγώνων, ημέρα Παρασκευή, διοργανώνεται το Pasta Party για τους αθλητές που θα αγωνιστούν στους αγώνες δρόμου του ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ και των ΤINOS FUN RUN   10 χλμ. &  5 χλμ. Το Pasta Party κάθε χρόνο γίνεται και σε ένα διαφορετικό χωριό της Τήνου. Το 2014 έγινε στο χωριό Στενή, το 2015 στο χωριό Αγάπη και το 2016 θα γίνει στο χωριό Κώμη. Οι εκπολιτιστικοί σύλλογοι των χωριών με την πολύτιμη βοήθεια των κατοίκων και ιδιαίτερα των γυναικών μαγειρεύουν με τηνιακά προϊόντα παραδοσιακές συνταγές, προσαρμοσμένες στις ανάγκες των αθλητών, προσφέρουν άφθονο ντόπιο κρασί και ρακί και ζωντανή νησιώτικη μουσική, δίνοντας τη δυνατότητα στους αθλητές και στους συνοδούς τους να γνωρίσουν τα χωριά, τη γαστρονομία, το κέφι και τη φιλοξενία της Τήνου και των κατοίκων της.

Την επόμενη των αγώνων, ημέρα Κυριακή, θα υπάρχει για τους αθλητές και τους συνοδούς τους μία προαιρετική δράση: να περπατήσουν σε ένα από τα πολλά αναγνωρισμένα μονοπάτια του νησιού, γνωρίζοντας και απολαμβάνοντας τη φύση του μέσα από ένα άλλο είδος τουρισμού που αναπτύσσεται  στην Τήνο, τον περιπατητικό τουρισμό. Ο Εμποροεπαγγελματικός & Βιοτεχνικός Σύλλογος Τήνου παρέχει στους αθλητές που θα πάρουν μέρος στους αγώνες και στους συνοδούς τους ειδικές τιμές σε εισιτήρια πλοίων, διαμονή, σίτιση, διασκέδαση, ενοικιαζόμενα οχήματα κ.α. Η μεταφορά των αθλητών μέσα στο νησί θα είναι δωρεάν.

Για το Δ/Σ του ΣΔΥΑ

Η Πρόεδρος                                      Η Γεν. Γραμματέας

 

Ελένη Μπερτσάτου                           Σπυριδούλα Μπούκα