ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ

Μετά από την πρώτη επιτυχημένη διοργάνωση ο Σύλλογος Δρομέων Οδοιπόρων Εορδαίας σε συνεργασία με το Δήμο Εορδαίας, με τοπικούς, πολιτιστικούς, αθλητικούς και άλλους φορείς, διοργανώνει την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013 τον 2ο Εορδαικό ημιμαραθώνιο δρόμο, καθώς επίσης και μαζικό λαϊκό δρόμο 8.000 μέτρων «ΓΚΕΚΑΣ ΤΡΥΦΩΝ» εις μνήμη του αγαπημένου μας συναθλητή. Σκοπός του συλλόγου είναι η καθιέρωση της εκδήλωσης ως πανελλήνιο αθλητικό γεγονός και ευρύτερα ως κίνητρο για την άθληση των συμπολιτών μας δίνοντας επίσης τη δυνατότητα στους αθλητές και επισκέπτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας να γνωρίσουν τις όμορφες διαδρομές στους πρόποδες του καταπράσινου ορεινού όγκου του Μουρικίου Εορδαίας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ:

Η εκκίνηση του ημιμαραθωνίου θα δοθεί στις 10.30 πμ από την τοπική κοινότητα Φούφα και η διαδρομή θα διέρχεται από τις Τ.Κ. Μηλοχωρίου, Εμπορίου, Αναρράχης, Κρυόβρυσης, Άρδασσας και θα τερματίζει στη κεντρική πλατειά Πτολεμαΐδας.
Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί σε Δημόσιο ασφαλτοστρωμένο δρόμο.
Στο 7ο χιλιόμετρο υπάρχει ανηφόρα για 1χλμ και η υπόλοιπη διαδρομή είναι κατηφορική και επίπεδη.
Η εκκίνηση των 8000μ θα δοθεί στις 10.30 πμ από την τοπική κοινότητα Άρδασσας και θα τερματίζει στην κεντρική πλατεία Πτολεμαϊδας .
Δικαίωμα συμμετοχής για τους αγώνες έχουν οι αθλητές που συμπληρώσαν το 18ο έτος .
Όσοι ανήλικοι αθλητές επιθυμούν να λάβουν μέρος, πρέπει να προσκομίσουν υπεύθυνη δήλωση συγκατάθεσης από τον κηδεμόνα.
Απαραίτητος κρίνεται ο προληπτικός ιατρικός έλεγχος για όλους.

Τονίζεται δε ότι όλοι οι συμμετέχοντες τρέχουν με δίκη τους ευθύνη.
ΠΑΡΟΧΕΣ ΑΓΩΝΑ:

Στη διαδρομή θα υπάρχουν ενδείξεις ανά χιλιόμετρο.
.Θα υπάρχουν έξι (6) σταθμοί τροφοδοσίας. Πέντε (5) με νερό και ένας με ισοτονικά. Εκατό μέτρα μετά από κάθε σταθμό θα υπάρχουν χώροι απορρίψεις απορριμμάτων.
Ηλεκτρονική χρονομέτρηση.
Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα υπάρχει κινητή ιατρική μονάδα παρακολούθησης των αθλητών, σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας Πτολ/δας τον Μοτοσυκλετιστικό όμιλο.Πτολεμαίδας, τη Διασωστική Ομάδα Πτολεμαΐδας και την ποδηλατική ομάδα θα εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη και ασφαλής κίνηση των αθλητών σε όλη τη διαδρομή.
Η μεταφορά των αθλητών στις αφετηρίες θα γίνει με ευθύνη των διοργανωτών στις 09.00πμ από το Δημαρχείο Πτολεμαΐδας με λεωφορεία και για τον αγώνα των 21.1 χλ και για τον αγώνα των 8 χλ, και τα προσωπικά αντικείμενα των αθλητών θα μεταφερθούν στο χώρο τερματισμού με ευθύνη των διοργανωτών . Οι σάκοι αποθήκευσης προσωπικών αντικειμένων να ασφαλίζουν καλά και να φέρουν ευδιάκριτο αριθμό αναγνώρισης.
(τονίζεται ότι καλό είναι οι αθλητές να μη φέρουν αντικείμενα αξίας, χρήματα και άλλα τιμαλφή , γιατί σε περίπτωση απώλειας οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη).
Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια, δίπλωμα συμμετοχής ,τεχνικό T-SHIRT και μικρογεύματα.

Οι κατηγορίες των αθλητών έχουν ως εξής:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΝΔΡΩΝ

Γενική κατηγορία. Συμμετέχουν αθλητές ανεξαρτήτου ηλικίας.
Υπόλοιπες ηλικιακές κατηγορίες.
Έως 30
31 – 40
41 – 50
51 – 60
61 +
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Γενική κατηγορία. Συμμετέχουν αθλήτριες ανεξαρτήτου ηλικίας.
Υπόλοιπες ηλικιακές κατηγορίες.
Έως 40
41 και άνω
Οι κατηγορίες ισχύουν μόνο αν δηλώσουν συμμετοχή τουλάχιστον πέντε (5) αθλητές σε κάθε μια από αυτές.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ:

Στον πρώτο νικητή κάθε κατηγορίας θα δοθεί κύπελλο και μετάλλια στον δεύτερο και τον τρίτο. Οι τρεις πρώτοι της γενικής θα εξαιρεθούν από τις ηλικιακές κατηγορίες.
Ο τερματισμός και οι απονομές θα γίνουν στην κεντρική Πλατεία της Πτολεμαΐδας.
Οι απονομές θα ξεκινήσουν στις 12.30

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ & ΚΟΣΤΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ.

Το ποσό συμμετοχής ορίζετε στα πέντε (5) ευρώ και για τους δύο (2) αγώνες

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν το ποσό στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Αριθ. λογαρ. 00089675373 – 5 ή την ημέρα παραλαβής των αριθμών.
Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δέκτες ηλεκτρονικά στο mail του συλλόγου sdoeor@gmail.com έως την Τέταρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013. Επίσης θα γίνονται δεκτές και στο φαξ 2463350138 του Δήμου Εορδαίας οπού θα δέχεται και την απόδειξη καταβολής του ποσού συμμετοχής.
Θα μπορεί να δηλωθεί συμμετοχή και την ημέρα του αγώνα έως τις 9.00 πμ στο χώρο του Δημαρχείου της Πτολεμαίδας όπου θα παραλαμβάνονται και οι αριθμοί συμμετοχής.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ Ε-MAIL : sdoeor@gmail.com

ΤΟΝΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΡΙΟ 350 (ΤΡΙΑΚΟΣΙΩΝ ΠΕΝΗΝΤΑ) ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΓΩΝΕΣ .ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ(T-SHIRT, ΜΕΤΑΛΛΙΟ, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ)

Τηλ. επικ. με την οργανωτική επιτροπή

Σ.Δ.Ο.Εορδαίας

Στογιάννης Αθανάσιος 6977500531
Τσιγγένης Αθανάσιος 6974212451
Τσακίρης Κων/νος 6977602505
Μπιλιούσης Σωτήρης 6945373301
Μελανοφρύδης Γιώργος 6939039848

alt