O Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αίγινας, σεβόμενος πάντα την διοργάνωση αγώνων από άλλους συλλόγους, αποφάσισε όπως αναβάλει την διεξαγωγή του αγώνα  βουνού “ΚΥΠΕΛΟ ΑΦΑΙΑ 2013” που είχε προγραμματισθεί για τις 28 Απριλίου 2013. Την ημέρα αυτή έχει προγραμματισθεί αγώνας από τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΡΟΜΕΩΝ ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ και θεωρούμε την αναβολή του αγώνα επιβεβλημένη, καθώς τα μέλη του ΑΠΟΛΛΩΝΑ μας στηρίζουν στους αγώνες μας και οφείλουμε εκτός της αναβολής, να δώσουμε και το παρόν μας. Η νέα ημερομηνία σύμφωνα με απόφαση της οργανωτικής μας επιτροπής ορίσθηκε για τις 02 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013.
 
 
Προκήρυξη
ΑΓΩΝΑΣ ΒΟΥΝΟΥ «2ο ΚΥΠΕΛΟ ΑΦΑΙΑ 2013»
ΑΙΓΙΝΑ 02 Ιουνίου 2013
Ο Σύλλογος δρομέων Υγείας Αίγινας σε συνεργασία με τον Όμιλο Αθλοπαιδιών Κούρος Αίγινας, υπό την αιγίδα του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Αίγινας, και την υποστήριξη του συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών Αίγινας, διοργανώνει τον  αγώνα βουνού, με την επωνυμία «2ο ΚΥΠΕΛΟ ΑΦΑΙΑ 2013» στην περιοχή του αρχαίου ναού της Αφαίας στην περιοχή Αγίας Μαρίνας Αίγινας. Πρόκειται για έναν αγώνα με μέτριες και κατά σημεία υψηλές  απαιτήσεις αλλά με συνεχή μεταβολή των εικόνων, που εναλλάσσουν το πράσινο με την θάλασσα και θα αφήσουν πολύ ικανοποιημένους τους δρομείς που θα συμμετάσχουν. Έχουν προγραμματισθεί οι εξής διαδρομές:
1.      Αγώνας τρεξίματος 15χιλιομέτρων: ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 11.00.Η εκκίνηση του αγώνα  θα δοθεί μπροστά από τον αρχαίο ναό της Αφαίας και με κατεύθυνση προς  την ζώνη πυροπροστασίας που βρίσκεται παράλληλα με τον ναό του Αγίου Μηνά, όπου διανύουμε τρία (3) χιλιόμετρα. Ακολουθεί είσοδος σε μονοπάτι με ανωφέρεια και κατωφέρεια στο εξωκλήσι του Αγ. Ιωάννη 500 μέτρων, ενώ ακολουθεί είσοδος σε αντιπυρική ζώνη και  δεύτερο μονοπάτι που καταλήγει στην ασφαλτοστρωμένη κεντρική οδό Αγίας Μαρίνας-  Αίγινας την οποία και  διασχίζουμε κάθετα. (Έχει διανυθεί απόσταση 4,5 χιλιομέτρων περίπου). Εν συνεχεία είσοδος σε μονοπάτια με υψομετρικές εναλλαγές , που καταλήγουν δίπλα στην θάλασσα στην περιοχή Απόνησο, περίπου 1,5 χλμ. Ακολουθεί ανωφέρεια σε δασικό πευκόφυτο δρόμο δύο (2) περίπου χιλιομέτρων, με ακολουθούμενη κατηφοριά και μικρές κλίσεις   περίπου τεσσάρων (4) χλμ. Το τελευταίο και με απαιτήσεις κομμάτι της διαδρομής συνολικής απόστασης 3 χιλιομέτρων περίπου, περιέχει πολύ δύσκολο ανηφορικό μονοπάτι, το οποίο καταλήγει στα πεντακόσια μέτρα παράλληλα με αυτά της εκκίνησης για να καταλήξει στο σημείο τερματισμού μπροστά στο ναό της Αφαίας. (βλ. χάρτη διαδρομής) .

2.      Αγώνας τρεξίματος και περιπατητών πέντε (5) χιλιομέτρων. ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 11.10. Η διαδρομή για 3,5 χιλιόμετρα περίπου είναι κοινή με των 15 χλμ.  Δηλαδή μέχρι το μονοπάτι του Αγίου Ιωάννη ενώ  στην έξοδο από το αυτό μονοπάτι, κάνουμε αριστερά(θα υπάρχει σήμανση) είσοδο σε αντιπυρική ζώνη και κατεύθυνση στο σημείο τερματισμού μπροστά στον ναό της Αφαίας.

3.      Αγώνας τρεξίματος 1000 μέτρων  για παιδιά  γεννηθέντα το 2000 και μικρότεροι. ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 10.30. Η διαδρομή θα είναι περιμετρικά του ναού της Αφαίας.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
1.      Άνδρες και γυναίκες που θα συμμετάσχουν στις τρεις διαδρομές 15 και 5 χλμ, θα πρέπει  να έχουν ηλικία 18 ετών και άνω, ενώ για τα παιδιά, όπως προαναφέρθηκε να έχουν γεννηθεί μετά το 2000 και θα συμμετέχουν με την ευθύνη των γονέων/κηδεμόνων  τους.

2.      Όλοι οι δρομείς συμμετέχουν με δικής τους ευθύνη.

3.      Κόστος συμμετοχής(entry fee): Ορίζεται στα πέντε (5) ευρώ για τους αγώνες τρεξίματος και περιπάτου των 15 και 5 χλμ. Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής για τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στον δρόμο 1000 μέτρων αλλά και στους δρομείς κάτω των 18 ετών.

4.      Οι ενδιαφερόμενοι δρομείς, μπορούν να καταβάλλουν τρία ευρώ επιπλέον ,προκειμένου να έχουν την δυνατότητα μετάβασης -επιστροφής από και προς τον χώρο αγώνων με πούλμαν. Η αναχώρηση του πούλμαν θα γίνει από το λιμάνι της Αίγινας την 09.10 ώρα. Επίσης οι ενδιαφερόμενοι δρομείς μπορούν να εφοδιασθούν με αναμνηστικό μπλουζάκι της διοργάνωσης με το κόστος των 5ευρώ του οποίου το σχέδιο θα αναρτηθεί στην σελίδα του συλλόγου στο facebook.

ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ
Υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση (race timer). Αποτελέσματα σε excel.
ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Ο Αγώνας εποπτεύεται από την ΕΛΛ.ΑΣ.  και  θα διεξαχθεί με την σύμφωνη γνώμη του Δασαρχείου Αίγινας. Επίσης θα υπάρχει ασθενοφόρο , ιατρός και μέλη διασωστικής ομάδας, ενώ για την περίπτωση που απαιτηθεί μεταφορά από σημείο της διαδρομής, θα υπάρχει συνδρομή από τον Αδειοδοτημένο Σύλλογο Ερασιτεχνών Αίγινας και τον μηχανοκίνητο σύλλογο «ΑΛΜΑ».
ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ
1.      Θα υπάρχουν σε επιλεγμένα σημεία τρία στοπ, για την διαδρομή των 15 χλμ με νερά .

2.      Στον αγώνα πέντε χλμ θα υπάρχει ένα στοπ με διατιθέμενα νερά.

3.      Στον τερματισμό θα υπάρχει σταντ με μπανάνες

 
ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ  ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ:
α)ΜΕΧΡΙ 29 ΕΤΩΝ, β) 30-44 ΕΤΩΝ, γ)45-59, και δ)60 ΚΑΙ ΑΝΩ. Απαραίτητη προϋπόθεση για την βράβευση, να υπάρχει συμμετοχή άνω των έξι αθλητών σε κάθε κατηγορία.
Α.Σε όλους τους συμμετέχοντες 15 & 5 χλμ, θα απονεμηθούν μετάλλια και διπλώματα συμμετοχής.
Επίσης στους νικητές και νικήτριες κάθε ηλικιακής  κατηγορίας θα απονεμηθεί κύπελλο. Ο πρώτος νικητής  θα λάβει ειδικό κύπελλο του νικητή της Γενικής κατάταξης(όχι ηλικιακής κατηγορίας)
Οι δεύτεροι και οι τρίτοι νικητές όλων των κατηγοριών θα λάβουν ειδικό μετάλλιο.
B.ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ : Θα απονεμηθούν στους τρεις πρώτους νικητές και νικήτριες μετάλλιο και έπαινος .Στα υπόλοιπα παιδιά έπαινοι.
Γ.Ο αθλητής και η αθλήτρια που θα καταφέρουν να κάνουν ρεκόρ διαδρομής 15χλμ θα λάβουν ως
δώρο ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια new balance !
Χρόνοι 1ου Αφαία
Παναγιώτης           Βλάχος            ΣΔΥ Αίγινας   1:18:04
Βασιλική               Τζίμα               ΟΑΚ Αίγινας 1:43:29
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την φόρμα συμμετοχής στην οποία να αναγράφουν τον αριθμό απόδειξης  της τράπεζας για το entry fee, και να την αποστείλουν με ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνση sdyaiginas@hotmail.gr   ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ  ΤΕΤΑΡΤΗ 29 Μαίου 2013. Την πρωτότυπη απόδειξη θα πρέπει να την φέρουν μαζί με την ενυπόγραφη πρωτότυπη δήλωση συμμετοχής την Κυριακή πριν τον αγώνα για την παραλαβή του πακέτου συμμετοχής από την Γραμματεία αγώνων. Δηλώσεις συμμετοχής δεν θα γίνονται την ημέρα των αγώνων
ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ
Εκτός της ειδικής τιμής στο πούλμαν για μετάβαση και επιστροφή με το ποσό των τριών (3)   ευρώ για κάθε αθλητή, ο ΣΔΥ Αίγινας εξασφάλισε έκπτωση στην μετάβαση και επιστροφή με το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο ΦΟΙΒΟΣ ΑΠΌΚΑΙ προς Πειραιά ποσό εισιτηρίου (11,5) έντεκα ευρώ & πενήντα λεπτά. Ώρα αναχώρησης από το λιμάνι Πειραιά 07.45 (άφιξη στην Αίγινα 09.00 – αναχώρηση πούλμαν 09.10) . Ώρες αναχώρησης από την Αίγινα την Κυριακή το απόγευμα 15.45 και 19.00.  
 
ΦΟΡΜΑ ΔΗΛΩΣΕΩΝ : http://sdy-aiginas.blogspot.gr/
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ : sdyaiginas@hotmail.gr
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΤΕΛΗΣ: 6944730114.