ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΑΙΓΙΝΑΣ
Προκήρυξη
ΑΓΩΝΑΣ ΒΟΥΝΟΥ «4ο ΚΥΠΕΛΟ ΑΦΑΙΑ 2015»
ΑΙΓΙΝΑ 24 Mαϊου 2015
Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αίγινας υπό την αιγίδα του Δήμου Αίγινας σε συνεργασία με τους συλλόγους, ΟΑΚ Αίγινας, Ε.Π.Ο.Σ.Α ΑΝΑΒΑΣΗ , διοργανώνει τον αγώνα βουνού, με την επωνυμία «4ο ΚΥΠΕΛΟ ΑΦΑΙΑ 2015» στην περιοχή του αρχαίου ναού της Αφαίας στην περιοχή Αγίας Μαρίνας Αίγινας. Πρόκειται για έναν αγώνα με μέτριες και κατά σημεία υψηλές απαιτήσεις αλλά με συνεχή μεταβολή των εικόνων, που εναλλάσσουν το πράσινο με την θάλασσα και θα αφήσουν πολύ ικανοποιημένους τους δρομείς που θα συμμετάσχουν. Έχουν προγραμματισθεί οι εξής διαδρομές:
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ-ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ:
1. Αγώνας τρεξίματος 15χιλιομέτρων: ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 11.00.Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί μπροστά από τον αρχαίο ναό της Αφαίας και με κατεύθυνση προς την ζώνη πυροπροστασίας που βρίσκεται παράλληλα με τον ναό του Αγίου Μηνά, όπου διανύουμε τρία (3) χιλιόμετρα. Ακολουθεί είσοδος σε μονοπάτι με ανωφέρεια και κατωφέρεια στο εξωκλήσι του Αγ. Ιωάννη 500 μέτρων, ενώ ακολουθεί είσοδος σε αντιπυρική ζώνη και δεύτερο μονοπάτι που καταλήγει στην ασφαλτοστρωμένη κεντρική οδό Αγίας Μαρίνας- Αίγινας την οποία και διασχίζουμε κάθετα. (Έχει διανυθεί απόσταση 4,5 χιλιομέτρων περίπου). Εν συνεχεία είσοδος σε μονοπάτια με υψομετρικές εναλλαγές , που καταλήγουν δίπλα στην θάλασσα στην περιοχή Απόνησο, περίπου 1,5 χλμ. Ακολουθεί ανωφέρεια σε δασικό πευκόφυτο δρόμο δύο (2) περίπου χιλιομέτρων, με ακολουθούμενη κατηφοριά και μικρές κλίσεις περίπου τεσσάρων (4) χλμ. Το τελευταίο και με απαιτήσεις κομμάτι της διαδρομής συνολικής απόστασης 3 χιλιομέτρων περίπου, περιέχει πολύ δύσκολο ανηφορικό μονοπάτι, το οποίο καταλήγει στα πεντακόσια μέτρα παράλληλα με αυτά της εκκίνησης για να καταλήξει στο σημείο τερματισμού μπροστά στο ναό της Αφαίας. (βλ. χάρτη διαδρομής) .
2. Αγώνας τρεξίματος και περιπατητών πέντε (5) χιλιομέτρων. ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 11.10. Η διαδρομή για 3,5 χιλιόμετρα περίπου είναι κοινή με των 15 χλμ. Δηλαδή μέχρι το μονοπάτι του Αγίου Ιωάννη ενώ στην έξοδο από το αυτό μονοπάτι, κάνουμε αριστερά(θα υπάρχει σήμανση) είσοδο σε αντιπυρική ζώνη και κατεύθυνση στο σημείο τερματισμού μπροστά στον ναό της Αφαίας.
3. Μαθητικοί αγώνες 1000 μέτρων για αγόρια & κορίτσια δημοτικού με ώρα εκκίνησης 10:30πμ.
4. Όλοι οι αγώνες έχουν σημείο εκκίνησης και τερματισμού, τον χώρο έμπροσθεν του Ναού της Αφαίας.
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
1. Άνδρες και γυναίκες που θα συμμετάσχουν στις τρεις διαδρομές 15 και 5 χλμ, θα πρέπει να έχουν ηλικία 18 ετών και άνω, ενώ για τους ανήλικους δρομείς θα πρέπει να υπάρχει συγκατάθεση γονέα /κηδεμόνα.
2. Όλοι οι δρομείς συμμετέχουν με δικής τους ευθύνη.
3. Κόστος συμμετοχής(entry fee): Ορίζεται στα πέντε (5) ευρώ για τους αγώνες τρεξίματος και περιπάτου των 15 και 5 χλμ . Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής στους δρομείς κάτω των 18 ετών.
4. Για τους δρομείς εκτός Αίγινας που δεν έχουν δυνατότητα μετάβασης στον χώρο του Ναού δίδεται η δυνατότητα μετάβασης –επιστροφής από και προς τον χώρο αγώνων με πούλμαν δωρεάν. Η αίτηση θέσης πρέπει να δηλώνεται κατά την εγγραφή του αθλητή. Η αναχώρηση του πούλμαν θα γίνει από το λιμάνι της Αίγινας την 09.40 ώρα.
5. Για τους συμμετέχοντες που επιθυμούν αναμνηστικό μπλουζάκι του αγώνα υπάρχει δυνατότητα παραγγελίας στην φόρμα συμμετοχής με το αντίτιμο των( 5) ευρώ.
6. Προσοχή υπάρχει όριο συμμετοχών για τους αγώνες.
ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Ο Αγώνας εποπτεύεται από την ΕΛΛ.ΑΣ. και θα διεξαχθεί με την σύμφωνη γνώμη του Δασαρχείου Αίγινας. Επίσης θα υπάρχει ασθενοφόρο , ιατρός και μέλη διασωστικής ομάδας, ενώ για την περίπτωση που απαιτηθεί μεταφορά από σημείο της διαδρομής, θα υπάρχει συνδρομή από τον Αδειοδοτημένο Σύλλογο Ερασιτεχνών Αίγινας και εθελοντές.
ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ
1. Θα υπάρχουν σε επιλεγμένα σημεία τρία στοπ, για την διαδρομή των 15 χλμ με νερά .
2. Στον αγώνα πέντε χλμ θα υπάρχει ένα στοπ με διατιθέμενα νερά.

ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ
Η χρονομέτρηση είναι ηλεκτρονική, με σημεία ελέγχου στην εκκίνηση, στον τερματισμό (κοινό σημείο) καθώς και στο 7ο χιλιόμετρο.
ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ:
α)ΜΕΧΡΙ 29 ΕΤΩΝ, β) 30-39 ΕΤΩΝ, γ)40-49, και δ)50 ΚΑΙ ΑΝΩ. Απαραίτητη προϋπόθεση για την βράβευση, να υπάρχει συμμετοχή άνω των έξι αθλητών σε κάθε κατηγορία.

ΕΠΑΘΛΑ
Α.Σε όλους τους συμμετέχοντες 15 & 5 χλμ, θα απονεμηθούν μετάλλια και διπλώματα συμμετοχής.
Β. Επίσης στους νικητές και νικήτριες κάθε ηλικιακής κατηγορίας θα απονεμηθεί κύπελλο.
Γ. Ο πρώτος νικητής και πρώτη νικήτρια, θα λάβουν ειδικό κύπελλο του νικητή της Γενικής κατάταξης(όχι ηλικιακής κατηγορίας)
Δ.Οι δεύτεροι και οι τρίτοι νικητές όλων των κατηγοριών θα λάβουν ειδικό μετάλλιο.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την φόρμα συμμετοχής στο internet link https://results.chronolog.gr/registration.aspx?h=219fa9064f550df2246d152f0233c4b3
ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 20/05/2015 ΤΗΝ 12:00 ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ. Την πρωτότυπη απόδειξη θα πρέπει να την φέρουν μαζί με την ενυπόγραφη πρωτότυπη δήλωση συμμετοχής την Κυριακή πριν τον αγώνα για την παραλαβή του πακέτου συμμετοχής από την Γραμματεία αγώνων. Δηλώσεις συμμετοχής δεν θα γίνονται την ημέρα των αγώνων. Η εγγραφή πρέπει να συνοδεύεται από κατάθεση στο λογ/μό Πειραιώς του συλλόγου 5124075101600 με επωνυμία ΣΔΥΑίγινας.

ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ
Ο ΣΔΥ Αίγινας έχει εξασφαλίσει σημαντικές εκπτώσεις στην μετάβαση και επιστροφή κάθε δρομέα και ενός συνοδού, με δρομολόγια πλοίων που θα ανακοινωθούν όταν αυτά οριστούν από τις πλοιοκτήτριες εταιρίες. Οι εκπτώσεις από και προς Πειραιά φθάνουν το 40% επί του ισχύοντος εισιτηρίου με την προϋπόθεση να γίνει εγκαίρως η ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής μέχρι την Τετάρτη 20 Μαΐου 2015 και ώρα 12.00.

Επίσης ο ΣΔΥ Αίγινας εξασφάλισε για πρώτη φορά δωρεάν μετάβαση και επιστροφή στο χώρο του αγώνα στον Ναό της Αφαίας μόνο για τους δρομείς εκτός Αίγινας στους οποίους θα επιτρέπεται η επιβίβαση στα πούλμαν επιδεικνύοντας την απόδειξη της τράπεζας από την δήλωση συμμετοχής και το εισιτήριο του πλοίου με το οποίο προσήλθαν στην Αίγινα. Επιπρόσθετα οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει εγκαίρως να δηλώσουν την επιθυμία τους στην φόρμα συμμετοχής για την επιβίβασή τους στο πούλμαν ώστε να γίνει εγκαίρως η κράτηση των αναγκαίων θέσεων . Στα πούλμαν δεν θα επιτραπεί η είσοδος συνοδών οι οποίοι μπορούν να μεταβούν στο χώρο των αγώνων με δική τους ευθύνη και έξοδα, χρησιμοποιώντας λεωφορεία του ΚΤΕΛ Αίγινας και ταξί που έχουν ενημερωθεί. Η Ώρα αναχώρησης του πούλμαν από το λιμάνι της Αίγινας Κυριακή πρωί 24 Μαΐου 2015, ώρα 09.40 και επιστροφή με τις ίδιες προϋποθέσεις επιβίβασης, την 14.00 ώρα, από τον ναό της Αφαίας.

ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ
Ο ΣΔΥ Αίγινας έχει έρθει σε επαφή με την ένωση ξενοδόχων και ενοικιαζόμενων δωματίων Αίγινας και θα αναρτηθούν πακέτα διαμονής για όσους επιθυμούν να έρθουν νωρίτερα στο νησί, το συντομότερο δυνατόν.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Γενικές πληροφορίες και ερωτήματα θα πρέπει να αποσταλούν στο email:sdyaiginas@hotmail.gr και θα απατούνται άμεσα από τους υπεύθυνους της οργανωτικής επιτροπής:
ΓΚΡΟΖΑΣ Σταύρος, κιν:6973679096, email: stavgro@gmail.com
ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Τέλης, κιν: 6944730114, email: enkinisi@otenet.gr
ΓΚΑΡΗΣ Κυριάκος, κιν: 6971899974, email: coolgar@hotmail.gr