Πειραιάς 04 Ιουλίου 2014
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ‘240χλμ για τον Αιγιαλό’ συμμετοχή & στήριξη από τον Σ.Δ.Υ. Πειραιά

 
 

Ο Μαραθωνοδρόμος και ηθοποιός Άγης Εμμανουήλ αποφάσισε να διανύσει απόσταση 240 χλμ, με αφετηρία το ιστορικό λιμάνι των Αρχαίων Κεχριών, διέλευση από τα παράλια της Αττικής και τερματισμό τον Μαραθώνα. Ενδιάμεσοι σταθμοί της διαδρομής θα είναι στις 8 Ιουλίου 2014 η πόλη της Ελευσίνας, στις 9 Ιουλίου ο Άγιος Κοσμάς, στις 10 Ιουλίου το Λαύριο και στις 11 Ιουλίου η Αρτέμιδα (Λούτσα) ενώ η προσπάθεια θα ολοκληρωθεί στις 12 Ιουλίου.

 

Ο αγώνας γίνεται με αφορμή την ψήφιση από τη Βουλή του νομοσχεδίου που θα επιτρέπει την εκποίηση του αιγιαλού και των παραλιών σε ιδιώτες, και αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση των πολιτών για τις συνέπειες που θα προκαλέσει η πλήρης εμπορευματοποίηση δημόσιων αγαθών!

 

Η συμμετοχή του συλλόγου μας στο εγχείρημά αυτό συζητείται από την πρώτη μέρα που η είδηση γνωστοποιήθηκε. Αρκετά μέλη και φίλοι μας μας έχουν εκφράσει ενθουσιασμό στο να τρέξουν πλάϊ του τόσο στο κομμάτι Ελευσίνας-Φλοίσβου (ανατολή ηλίου της Τετάρτης 9 Ιουλίου) και Φλοίσβου-Αγ.Κοσμά (απόγευμα Τετάρτης 9 Ιουλίου), όσο και στον τερματισμό στον Μαραθώνα/Σχοινιά.

 

Να σημειωθεί ότι σε κάθε έναν από τους σταθμούς διανυκτέρευσης και ξεκούρασης [Ελευσίνα, Ελληνικό, Σούνιο, Λιμανάκια Αρτέμιδας (Λούτσα) και Μαραθώνας – Σχινιάς] διοργανώνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις (από μουσικούς, ηθοποιούς, εικαστικούς καλλιτέχνες, djs γκραφιτάδες, ιστιοπλόους) που αποβλέπουν στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των δημοτών.

 

Στοχεύουμε σε μια ομαδική συμμετοχή μελών & φίλων του συλλόγου μας, γι’ αυτό παρακαλούμε όλους όσους θέλουν να λάβουν μέρος σε μια διαδρομή 5, 10 ή παραπάνω χιλιόμετρα, να επικοινωνήσουν μαζί μας τηλεφωνικά ή να στείλουν email στο info@sdyp.gr.

 

Το Δ. Σ. και τα μέλη του συλλόγου μας ευχόμαστε καλή επιτυχία στο μακρύ δρόμο του Άγη. Καλή δύναμη!

 

To Δ.Σ. του Σ.Δ.Υ. Πειραιά

 

/