Μια μεγάλη γιορτή για τη πόλη μας αποτελούν οι αγώνες σκυταλοδρομίας 2 Χ 4 χιλιομέτρων και 4 Χ 2 χιλιομέτρων που θα διεξαχθούν το πρωί της μεθεπόμενης Κυριακής 2 Νοεμβρίου στη παραλία του Βόλου. Οι πολίτες της Μαγνησίας θα έχουν την ευκαιρία να αθληθούν, να ανταγωνιστούν και να συναγωνιστούν, μέσα από τους πρωτότυπους αυτούς αγώνες που καλλιεργούν το ομαδικό πνεύμα. Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου, πάντα δίνοντας το παρόν σε όλα τα μεγάλα γεγονότα μετέχει υποστηρικτικά, οργανωτικά αλλά και με πάρα πολλές συμμετοχές μελών του στον αγώνα αυτό, που αξίζει να σημειωθεί ότι θα προσφέρει σημαντική ενίσχυση από τις εισπράξεις στο Ορφανοτροφείο Βόλου. Το αξιοσημείωτο είναι ότι αναμένονται πολλές συμμετοχές επίσης από αθλητές από όλες τις πόλεις της Θεσσαλίας και όχι μόνο, καθώς πάντα οι δρομείς του ΣΔΥΒ μετέχουν σε όλους τους αγώνες που διοργανώνουν και υποστηρίζουν οι φίλοι σύλλογοι των άλλων πόλεων στη περιοχή τους, ενώ και αυτοί πάντα μας υποστηρίζουν μετέχοντας στους δικούς μας αγώνες, δίνοντας όλοι το μήνυμα της συνεργασίας πόλεων και συλλόγων.

Οι γονείς ας έχουν υπόψη ότι μπορούν και αξίζει να βάλουν τα παιδιά τους να τρέξουν στους αγώνες, καθώς έχουν προγραμματιστεί και αγώνες για παιδιά 4 Χ 100 και 4 Χ 200 μέτρων. Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, για μικρούς και μεγάλους, στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης http://www.vikos.relays.gr/

Ακολουθεί το δελτίο τύπου που εξέδωσε η διοργάνωση:

Το σύνθημα στα Relays του Βόλου είναι ένα: Σκυτάλη στη φιλανθρωπία και τα παιδιά που φιλοξενούνται στο Ορφανοτροφείο Βόλου. Οι Βολιώτες και όλοι όσοι θα συμμετάσχουν στα Street Relays θα τρέξουν όχι μόνο για την διασκέδαση και την ψυχαγωγία τους, αλλά και να για να προσφέρουν βοήθεια υλική και όχι μόνο στα μικρά παιδιά του Ορφανοτροφείου.

Στόχος είναι μέσα από τα Volos Street Relays όχι μόνο να ενισχυθεί οικονομικά το Ορφανοτροφείο Βόλου (θα δοθεί το 50% των εσόδων) σε καιρούς πολύ δύσκολους, αλλά κυρίως να προβληθεί και να γίνει ευρέως γνωστό το έργο που συντελείται εκεί για τους συνανθρώπους μας, για μικρά παιδιά.

Η σειρά Βίκος Relays δίνει σκυτάλη στους Βολιώτες για το Ορφανοτροφείο Βόλου και η ανταπόκριση θα είναι τεράστια για ένα ίδρυμα που μετράει σχεδόν έναν αιώνα ζωής. “Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για όλους τους Βολιώτες να δείξουμε τον φιλανθρωπικό χαρακτήρα μας μέσα από μια αθλητική δραστηριότητα, ένα αθλητικό γεγονός που όμοιό του δεν θα έχει ξαναγίνει στην πόλη μας. Πραγματικά χαιρόμαστε ιδιαίτερα που μέσω των Street Relays θα στηριχθεί το Ορφανοτροφείο και θέλουμε μέσα από αυτόν τον πρωτότυπο αγώνα στην παραλία του Βόλου να διαδοθεί το έργο που γίνεται εκεί και ο καθημερινός αγώνας για να παρέχουμε στα παιδιά μας όλα όσα χρειάζονται σε όλα τα επίπεδα”, επεσήμανε η κα. Ελένη Κοπάνου, Πρόεδρος της Φιλόπτωχου Αδελφότητας Βόλου, που σκοπό έχει να στηρίζει με κάθε τρόπο το Ορφανοτροφείο Βόλου.

Στα Street Relays θα συμμετάσχουν και τα παιδιά του Ορφανοτροφείου όπως αποκάλυψε η κα. Κοπάνου. “Δίνεται μεγάλο ερέθισμα στα παιδιά και το περιμένουν πως και πως για να τρέξουν. Τους αρέσει ο αθλητισμός, προσελκύονται από τέτοιου είδους δραστηριότητες, αγαπούν να αθλούνται και θα το κάνουν με πολύ μεγάλη θέρμη και στις 2 Νοεμβρίου στην πολύ όμορφη διαδρομή στην παραλία του Βόλου”, τόνισε η Πρόεδρος και προέτρεψε τους Βολιώτες να κατακλύσουν την παραλία: “Θα είναι μεγάλη μας χαρά να δούμε όλους τους Βολιώτες να συμμετέχουν σε αυτόν τον αγώνα και ήδη εισπράττω την επιθυμία τους για να συνδυάσουν την άθληση με την φιλανθρωπία και αυτό είναι το πιο σημαντικό από όλα”.

Ορφανοτροφείο Βόλου, 100 χρόνια προσφοράς

 

Από το 1914 το Ορφανοτροφείο Βόλου είναι αναγνωρισμένο και δικαστικώς και λειτουργεί εδώ και 100 χρόνια προσφέροντας βοήθεια στον συνάνθρωπο, σε μικρά παιδιά. Ρόλος του Ορφανοτροφείου είναι η φιλοξενία παιδιών (αγόρια και κορίτσια) ηλικίας 6-18 ετών, ορφανά και από τους δύο γονείς ή μόνο από τον πατέρα ή μόνο από την μητέρα, εγκαταλειμμένα, άπορα, από χωρισμένους γονείς.

Το Ορφανοτροφείο Βόλου παρέχει, εντελώς δωρεάν, υπηρεσίες προς τα παιδιά που φιλοξενεί και έχει τη νόμιμη επιμέλειά τους. Ειδικότερα, τους παρέχει τις εξής υπηρεσίες:

– Στέγαση, τροφή, ένδυση και υπόδηση

– Ψυχοκοινωνική στήριξη

– Υποστήριξη στην αντιμετώπιση αναγκών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και ατομικής υγιεινής

– Υποστήριξη στην αντιμετώπιση εκπαιδευτικών αναγκών

– Υποστήριξη στην αντιμετώπιση αναγκών ψυχαγωγίας και αξιοποίησης ελεύθερου χρόνου

Το Ορφανοτροφείο στηρίζεται ως επί το πλείστον από την Φιλόπτωχο Αδελφότητα Βόλου. Σκοπός και αποστολή της είναι η παροχή κάθε βοηθείας προς το Ίδρυμα «Ορφανοτροφείο Βόλου», για την επίτευξη του κοινωνικού έργου που επιτελεί, το οποίο, ως σκοπό έχει την περίθαλψη, μόρφωση και επαγγελματική εκπαίδευση των παιδιών, που αποδεδειγμένα είναι απροστάτευτα και στερούνται οικογενειακής φροντίδας.