1OΣ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΠΑΡΝΩΝΑ «ΤΑ ΚΑΡΥΑΤΕΙΑ»

(ΑΚΡΙΒΗΣ ΜΕΤΡΗΣΗ 20.300 ΜΕΤΡΑ)

Στη μνήμη Γεωργίου Θ. Σκιούρη

Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 8/6/2013.

Τόπος διεξαγωγής : Καρυές Λακωνίας

Ώρα εκκίνησης : 18:00

Ο Αθλητικός Σύλλογος Καρυών Λακωνίας «ο ΚΑΡΥΑΤΗΣ» με την συμμετοχή του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ, του πολιτιστικού συλλόγου Καρυών, της πυρασφαλειας Καρυών, της τραπεζας αιματος Καρυών και του συλλογου γονεων και κηδεμονων Καρυών διοργανώνει και προκηρύσσει τον 1ο Ημιμαραθώνιο Πάρνωνα «ΤΑ ΚΑΡΥΑΤΕΙΑ». Τεχνικος συμβουλος του αγωνα ο Αθλητικός και Πολιτιστικός σύλλογος «ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ»

Ως ημερομηνία διεξαγωγής ορίζεται το Σάββατο 8 Ιουνίου 2013, με ώρα εκκίνηση 18:00
Παράλληλα με τον ημιμαραθώνιο διεξάγεται και παιδικός αγώνας 2 χλμ, με ώρα εκκίνηση 17:30

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΓΩΝΑ

Αφετηρία και τερματισμός ορίζεται η κεντρική πλατεία των Καρυών. Η εκκίνηση έχει υψόμετρο 916 μέτρα και ακολουθείται μια πανέμορφη και ασφαλτοστρωμένη σε όλο το μήκος της διαδρομή στις παρυφές του Πάρνωνα με καταπληκτική θέα του Ταυγέτου. Οι υψομετρικές διαφορές είναι 120 μέτρα. Για να δείτε το χάρτη της διαδρομής πατήστε εδώ http://connect.garmin.com/activity/244122372

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 18:00 . Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται έως και μία ώρα το αργότερο πριν την εκκίνηση στην αφετηρία για τη παραλαβή των αριθμών και των chip χρονομέτρησης. Λήξη παραλαβής αριθμών 17:30.

ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ

18-29

30-39

40-49

50-59

60-69

70+

Θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι της γενικής κατάταξης, αλλά και οι τρεις πρώτοι κάθε ηλικιακής κατηγορίας (άνδρες και γυναίκες).Οι τρείς πρώτοι στη γενική κατάταξη ανδρών και γυναικών δεν θα βραβευθούν στις επιμέρους κατηγορίες.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ 2 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ

Θα βραβευτούν τα τρία πρώτα κορίτσια και τα τρία πρώτα αγόρια αντίστοιχα

Θα δοθεί μετάλλιο και δίπλωμα σε όλους όσους θα τερματίσουν στους αγώνες.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Θα υπάρξει ηλεκτρονική χρονομέτρηση και ανάρτηση στη ιστοσελίδα www.karyes.gr και σε όλες τις δρομικές ιστοσελίδες.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Θα υπάρξει γιατρός και ασθενοφόρο

ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ

Σταθμοί νερού θα είναι εγκατεστημένοι, εκτός από την αφετηρία-τερματισμό και στο 3,5χλμ, 7ο χλμ, (διπλοί σταθμοί). όπως και στην αναστροφή (10,2 χλμ),

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από ιατρό πρόσφατα. Η συμμετοχή στον αγώνα αθλητών κάτω των 18 ετών ΔΕΝ θα επιτραπεί.

Η συμμετοχή, είναι ΔΩΡΕΑΝ.

ΑΛΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ο αγώνας θα διεξαχθεί κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες (πλην ακραίων καιρικών φαινομένων). Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα, σε περίπτωση αναβολής θα ανακοινωθεί έγκαιρα μέσω του τύπου.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Αίτηση (φόρμα) συμμετοχής επισυνάπτεται. Μπορείτε επίσης να την κατεβάσετε από την ιστοσελίδα www.karyes.gr και από άλλες δρομικές ιστοσελίδες

Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής λήγει την 3 Ιουνίου 2013. Για λόγους καλής οργάνωσης του αγώνα, οι συμμετέχοντες παρακαλούνται για την έγκαιρη αποστολή των δηλώσεων συμμετοχής. Οι σύλλογοι δρομέων ενθαρρύνονται να στείλουν ομαδικά τις συμμετοχές τους.

Η αποστολή των δηλώσεων συμμετοχής γίνεται ηλεκτρονικά στις διευθύνσεις 1) vrettakeia2012@gmail.com 2)teomentis@yahoo.gr 3) thanassis.tsopelas@otenet.gr

Με fax στο 2155408840

Την ημέρα του αγώνα ενδέχεται να δοθούν μέχρι 50 αριθμοί, για την εξυπηρέτηση ντόπιων αναγκών.

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 2 ΧΛΜ

Σημείο εκκίνησης και τερματισμού είναι κεντρική πλατεία Καρυών. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν παιδιά δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου. Σε όλα τα παιδιά θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια και κύπελλα στους τρείς πρώτους.

Παιδικός Αγώνας Δημοτικού Γυμνασίου και Λυκείου ώρα έναρξης 17:30

Για τη συμμετοχή των παιδιών απαιτείται η υπεύθυνη δήλωση του γονέα που επιτρέπει την συμμετοχή τους στον αγώνα.

Διαμονή

Για διαμονή προτείνονται τα ξενοδοχεία και ξενώνες όπως εμφανίζονται στο www.karyes.gr

Οι τιμές είναι για δίκλινο 30, τρίκλινο 35 και τετράκλινο 40 Ευρώ, για τους ξενώνες που είναι στο χωριο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για πληροφορίες που αφορούν στον αγώνα μπορείτε να απευθύνεστε στους:

Α) Μεντής Θόδωρος email: teomentis@yahoo.gr τηλ 6974487967

B) Τσόπελας Θανάσης email:thanassis.tsopelas@otenet.gr τηλ. 6972094229

B) Γορανίτης Παυλος email: vrettakeia2012@gmail.com τηλ 6909389162

Δ) Διαμαντής Γιώργος email:diamantisgio@gmail.com τηλ.6977360245

Επίσης, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του χωριού μας ( www.karyes.gr ).

ΙΣΤΟΡΙΚΑ

Η τοποθεσία του αρχαίου οικισμού των Καρυών εικάζεται ότι βρίσκεται στην είσοδο του σημερινού οικισμού δίπλα στο ποτάμι Δειρός.

Το όνομα της αρχαίας πολίχνης ήταν Καρύαι(1), Κάρυαι(2) ή Καρυά(3) και ο κάτοικός της ονομαζόταν Καρυάτης (θυλ. Καρυάτις), Καρυαίος και Καρυεύς. Το όνομα της οφείλεται στις πολλές καρυδιές που υπήρχαν από τότε στην περιοχή.

Ο ακριβής καθορισμός της τοποθεσίας του οικισμού δεν είναι εφικτός, λόγω της έλλειψης κάποιου λειψάνου ή ναού και των αναγκαίων ανασκαφών. Ωστόσο, κατά τη καλλιέργεια των εδαφών και την εκσκαφή θεμελίων σπιτιών, έχουν ανακαλυφθεί νομίσματα, θραύσματα αγγείων, αγγεία ολόκληρα, οστά και ταφικά μνημεία τα οποία μαρτυρούν την εκεί παρουσία του αρχαίου οικισμού.

Τα όρια του «δήμου» των Καρυών προσδιορίζονται από την φύση του εδάφους. Βορειοανατολικά ήταν η κορυφογραμμή του Πάρνωνα, περιοχή που ονομάζεται σήμερα «Ζυγός» και ακολουθεί βόρεια ο διαχωρισμός από το Βουρβουριώτικο ποτάμι. Βόρεια προς βορειοδυτικά ακολουθεί την βουνοκορφή Έλατος και Τσιούκα και δυτικά την αρχή του σημερινού κάμπου των Καρυών. Νότια ακολουθείται ο σημερινός διαχωρισμός με την Σελλασία και τέλος ανατολικά και νοτιοανατολικά δεν υπάρχει σαφείς διαχωρισμός, λόγω του γεγονότος ότι ο εκεί τόπος δεν ήταν κατοικημένος τους αρχαίους χρόνους.