ΒΡΕΤΤΑΚΕΙΑ 2013

ΣΤΗΝ ΓΗ ΤΟΥ ΚΡΟΚΕΑΤΗ ΛΙΘΟΥ

(Αφιερωμένα στην Μνήμη του Πύραρχου Κων/νου Καστρή)

ΚΡΟΚΕΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ,     03/08/2013

Μετά την περσινή μεγάλη επιτυχία των ΒΡΕΤΤΑΚΕΙΩΝ 2012-Στην Σκιά του Ταϋγέτου, με αίσθημα ευθύνης και τιμής απέναντι στους δρομείς ανά την Ελλάδα, ο Αθλητικός Όμιλος Κροκεών(Κροκεατικός), τα Κροκεάτικα νέα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κροκεών, το www.krokeai.gr,  ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Κροκεών, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φάρου «Δρυάδες», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λάγιου, και  ο Α.Π.Σ. Απόλλων Δυτ.Αττικής ως τεχνικός σύμβουλος του αγώνα προκηρύσσουν τον 2ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου, που θα πραγματοποιηθεί στις Κροκεές του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας το Σάββατο στις 3 Αυγούστου, με την επωνυμία:

ΒΡΕΤΤΑΚΕΙΑ 2013-ΣΤΗΝ ΓΗ ΤΟΥ ΚΡΟΚΕΑΤΗ ΛΙΘΟΥ (Αφιερωμένα στην μνήμη του Πύραρχου Κων/νου Καστρή)*

KATHΓΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΩΝ

Μεγάλα Βρεττάκεια: Λαϊκός Αγώνας Δρόμου, συνολικής απόστασης 18.500 μέτρων που θα διανύσει την διαδρομή Κροκεές-Λάγιο-Κροκεές, για δρομείς και περιπατητές. Ώρα έναρξης 18.00.

Μικρά Βρεττάκεια: Πλήρης Ιστορικός Γύρος Κροκεών μήκους 1χλμ. για παιδιά Δημοτικού.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Απαντώντας  σε ερωτήματα φίλων συναθλητών, για την αποφυγή παρεξηγήσεων,  κρένουμε σκόπιμο να επισημάνουμε ότι ο αγώνας 5 χλμ που υπήρχε στην πρώτη ανακοίνωση δεν θα διεξαχθεί.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Ø  17.30:Εκκίνηση περιπατητών

Ø  17.45:Τελετουργικό και κατάθεση στεφάνου στην προτομή του Νικηφόρου Βρεττάκου, και απαγγελία ποιήματος από την κα Σοφία Μανωλάκου ηθοποιός και εγγονή του μεγάλου μας ποιητή.

Ø  18.00:Εκκίνηση του βασικού αγώνα των Μεγάλων Βρεττακείων για δρομείς.

Ø  18.15:Εκκίνηση του αγώνα των Μικρών Βρεττακείων για παιδιά Δημοτικού.

Ø  20.30:Απονομές στους νικητές και ειδικές βραβεύσεις.

Ø  21.00:Λήξη του χρονικού ορίου των 3 ωρών του αγώνα

Ø  21.30:Λαϊκή βραδιά με μουσική

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

 

 

Εκκίνηση-Τερματισμός: Και οι 2 αγώνες, θα ξεκινήσουν από την προτομή του Νικηφόρου Βρεττάκου, που βρίσκεται έξω από το Πνευματικό Κέντρο των Κροκεών, δίπλα στην εκκλησία της Αγ.Παρασκευής. Ο τερματισμός θα γίνει ακριβώς πάνω στην Κεντρική Πλατεία των Κροκεών.

 

Έπαθλα-Δώρα: Σε όλους τους συμμετέχοντες καθώς και στους περιπατητές του βασικού αγώνα, θα δοθούν μετάλλια, διπλώματα, χυμοί, αναψυκτικά, καθώς και μία σακούλα με αναμνηστικά δώρα που παραπέμπουν στα σπάνια και μοναδικά προϊόντα της Λακωνικής Γης.

Στον αγώνα των Μικρών Βρεττακείων θα δοθούν σε όλα τα παιδιά αναμνηστικά μετάλλια. Κύπελλα στα παιδιά δεν θα δοθούν.

Κύπελλα θα δοθούν στους 3 πρώτους άνδρες και στις 3 πρώτες γυναίκες της γενικής κατηγορίας, ενώ θα δοθούν έπαθλα στους 3 πρώτους και στις 3 πρώτες των ηλικιακών κατηγοριών. Οι κατηγορίες που θα βραβευτούν στους άντρες είναι:

-Μέχρι 29 ετών

-30-39 ετών

-40-49 ετών

-50-59 ετών

-60 & άνω

Ενώ στις γυναίκες οι κατηγορίες που θα βραβευτούν θα είναι:

Mέχρι 39 ετών

-40 ετών και άνω

Οι δρομείς που θα βραβευτούν στην γενική κατηγορία, ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥΣ.

Επίσης κύπελλο θα δοθεί στον πρώτο Κροκεάτη δρομέα και στην πρώτη Κροκεάτισσα, ενώ θα βραβευτούν ο πρεσβύτερος δρομέας και η πρεσβυτέρα δρομέας που θα λάβουν μέρος. Τέλος θα τιμηθεί με ειδική πλακέτα εξ’ονόματος  των Κροκεών η οικογένεια του άτυχου εκλιπόντος Πυροσβέστη του Κων/νου Καστρή, στον οποίο είναι φέτος, αφιερωμένος ο αγώνας.

 

Φύλαξη πραγμάτων: Tα πράγματα των αθλητών θα φυλλάσονται στο Πνευματικό Κέντρο των Κροκεών, από όπου θα μπορούν να τα πάρουν μετά το τέλος του αγώνα.

 

 

Πληροφοριές Διαδρομής: O αγώνας των Μεγάλων Βρεττακείων, Κροκεές- Λάγιο-Κροκεές, μήκους 18.500 μέτρων που θα διεξαχθεί με την μέθοδο του πήγαινε-έλα, θα γίνει όλος επί ασφαλτοστρωμένου δρόμου ήπιας κυκλοφορίας, όπου θα υπάρχει φύλαξη σε όλο το μήκος της διαδρομής. Στο Λάγιο όπου θα γίνει η αναστροφή των δρομέων θα υπάρχει σημείο ελέγχου περάσματος των αθλητών. Όσοι αθλητές δεν επισημανθούν κατά τον έλεγχο στο Λάγιο, θα αποκλειστούν από τα αποτελέσματα. Στην διαδρομή θα υπάρχει εξειδικευμένος γιατρός, ασθενοφόρο, καθώς και περιπολικό που θα συνοδεύει τους δρομείς, ενώ μπροστά από τον πρώτο δρομέα θα υπάρχει μηχανή όπου θα δείχνει τον δρόμο στον προπορευόμενο δρομέα. Χιλιομέτρηση θα υπάρχει σε κάθε χιλιόμετρο του αγώνα.

Οι σταθμοί ανεδοδιασμού θα είναι στα κάτωθι σημεία:

-στο 2ο χλμ (σταθμός Φάρου) με νερό

-στο 5ο χλμ (διχάλα Λάγιου-Στεφανιάς) με νερό-ισοτονικό

-στο 7,5 χλμ.(ελαιοτριβείο Πολυμενάκου) με νερό-ισοτονικό

-στο 9,5 χλμ.(Λάγιο), με νερό, ισοτονικό & Coca Cola

ενώ κατά την επιστροφή, θα υπάρχουν οι ίδιοι σταθμοί στο  11,5χλμ., στο 14ο χλμ., στο 16ο χλμ. και στον τερματισμό θα υπάρχει νερό, ισοτονικό, χυμοί και Coca Cola.

 

Χρονομέτρηση του αγώνα: Την χρονομέτρηση του αγώνα, έχουν αναλάβει έμπειροι κριτές, με την επίσημη πιστοποίηση του ΣΕΓΑΣ, και με εξειδικευμένο χρονόμετρο.

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για συμμετοχές μπορείτε να επισκεφτείτε τον διαδικτυακό μας τόπο www.vrettakeia.gr και να δηλώσετε από εκεί συμμετοχή ή στείλτε email στο vrettakeia2012@gmail.com και δηλώστε για ποιον αγώνα επιθυμείτε να συμμετάσχετε (Μεγάλα Βρεττάκεια ή Μικρά Βρεττάκεια), ονοματεπώνυμο, έτος γέννησης και αν ανήκετε σε κάποιον σύλλογο ή τηλεφωνήστε στα τηλ.:6909389162(Γορανίτης Παύλος) ή 6988013287(Βενολιάς Γεώργιος).

 

Παρακαλείστε να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι τις 31 Ιουλίου προκειμένου να διευκολυνθεί ο καλύτερος προγραμματισμός μας. Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα του αγώνα θα γίνουν για περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων και μέχρι πριν μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα. Όλοι οι δρομείς τρέχουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και πρέπει να έχουν πρόσφατα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις.

 

θα χαρούμε να σας δούμε και φέτος στο όμορφο χωριό μας για να απολαύσετε την μοναδική και σπάνια διαδρομή, καθώς και την φιλοξενία των Κροκεατών.

Για να κατεβάσετε την αίτηση συμμετοχής σας πατήστε εδώ:

 

ΛΑΪΚΟ ΓΛΕΝΤΙ

 

Μετά τον αγώνα, στους συμμετέχοντες αθλητές θα προσφερθεί, από τους διοργανωτές, ελαφρύ γεύμα, σε μπουφέ στην πλατεία των Κροκεών, που θα  περιλαμβάνει παραδοσιακά εδέσματα της περιοχής,

 

Θα ακολουθήσει λαϊκή βραδιά με ορχήστρα, μιας και το ίδιο βράδυ είναι ο χορός του ντόπιου αθλητικού συλλόγου, του Αθλητικού Ομίλου Κροκεών, που είναι και ο βασικός διοργανωτής του αγώνα. Οι δρομείς θα μπορούν να κάτσουν σε όποιο μαγαζί της πλατείας επιθυμούν και να απολαύσουν, σε πολύ οικονομικές τιμές, τα εδέσματα που θα τους παρέχουν τα ντόπια μαγαζιά.

 

Η Οργανωτική Επιτροπή «ΒΡΕΤΤΑΚΕΙΑ 2013-Στην Γη του Κροκεάτη Λίθου»,

 

 

*Πύραρχος Κων/νος Καστρής(1962 – 2011): Γεννήθηκε το 1962, κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα το 1985, ενώ το 1991 αποφοίτησε από την Πυροσβεστική Ακαδημία με το βαθμό του Ανθυποπυραγού. Ο άτυχος Αξιωματικός έχασε τη ζωή του , στις 22 Αυγούστου 2011, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή Βαθύ του Δήμου Ανατολικής Μάνης στη Λακωνία. Ήταν έγγαμος και από το 1999 υπηρετούσε στην Π.Υ. Γυθείου, ως διοικητής της εν λόγω υπηρεσίας.