Γιαννιτσά, 16/08/10 – ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΑ  ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΔΕΝ  ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ  ΦΕΙΔΩΛΗ
Η ιστορία  στα Γιαννιτσά και της εγγύτερης  περιοχής, δεν είναι καθόλου φειδωλή. Πόλη χτισμένη δίπλα στην γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, πόλη που ο Ιστορικός της Κάμπος έζησε τον Μακεδονικό Αγώνα και την Θυσία του Αθηναίου Παύλου Μελά και των Μακεδόνων συναγωνιστών του, πόλη που η Μάχη των Γιαννιτσών έδωσε την σύγχρονη Θεσσαλονίκη, πόλη με τα αξιόλογα σύγχρονα μουσουλμανικά στοιχεία, πόλη μαρτυρική με την Θυσία των 120 αδικοχαμένων Γιαννιτσωτών στην Γερμανική Κατοχή.

11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2010 – ΔΡΟΜΟΣ ΘΥΣΙΑΣ  ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝΚάθε χρόνο το 2ο Σάββατο του Σεπτεμβρίου η πόλη των Γιαννιτσών σε μια κορυφαία ενωτική  αθλητική εκδήλωση, τιμά την Θυσία των 120 αδικοχαμένων Γιαννιτσωτών στην Γερμανική  κατοχή, διοργανώνοντας τον ΔΡΟΜΟΣ  ΘΥΣΙΑΣ  ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ. Η συγκεκριμένη αθλητική εκδήλωση με τις δύο διαδρομές της να διασχίζουν τον Ιστορικό Κάμπο των Γιαννιτσών, ενισχύει την ζεύξη φιλίας  και επικοινωνίας των δρομέων διαφόρων εθνικοτήτων, μέσω του λαϊκού – μαζικού αθλητισμού. Ο ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ 15.600 μ. με ώρα εκκίνησης την 18:00 μ.μ. από το  ΔΑΚ “ΠΛΑΤΑΝΟΤΟΠΟΣ” και η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ – ΒΑΔΗΝ 7.500 μ. με ώρα εκκίνησης την 17:30 μ.μ. από το  ΔΝΚ ΛΟΥΔΙΑ, υποδέχονται και φιλοξενούν δρομείς και περιπατητές από όλη την Ελλάδα. Πέρυσι τερμάτισαν επιτυχώς στις δύο διαδρομές, 200 συμμετέχοντες. Φέτος από τις πρώτες ημέρες που άνοιξαν οι εγγραφές (12 ΙΟΥΛΙΟΥ) εντύπωση προκαλεί η πολλαπλάσια έως σήμερα αποστολή αιτήσεων συμμετοχής από διάφορες
πόλεις της Ελλάδος.

Καλούμε τους συλλόγους της ΕΟΣΛΜΑ – Υ, του ΣΕΓΑΣ, του ΣΕΒΑΣ, τα Γυμναστήρια, τους πολιτιστικούς συλλόγους, αλλά και την μαθητική κοινότητα, να οργανώσουν ομάδες και να εγγραφούν εγκαίρως στην απόσταση που επιλέξουν, για την αρτιότερη εξυπηρέτηση τους.  Την ευθύνη διοργάνωσης του ΔΡΟΜΟΣ ΘΥΣΙΑΣ  έχει ο Δήμος Γιαννιτσών μέσω του  ΑΟΔηΓ και συμμετέχει η  Ο.Μ.Γ στα τεχνικά και οργανωτικά. Οι διαδρομές είναι απόλυτα ασφαλείς με ευθύνη της τροχαίας, αστυνομίας και δημοτικής αστυνομίας Γιαννιτσών, η ιατρική κάλυψη από ιατρούς και ασθενοφόρα, οι εθελοντές από αθλητές, κωπηλάτες, μαθητές, ελεύθερους επαγγελματίες και μέλη της  Ο.Μ.Γ, οι σκηνές φιλοξενίας – φύλαξης ρουχισμού από τον στρατό, η ηλεκτρονική χρονομέτρηση και τέλος οι δημοτικοί υπάλληλοι του Δήμου Γιαννιτσών, εγγυώνται ότι οι συμμετέχοντες δρομείς  και περιπατητές θα πετύχουν αξιόπιστα τον στόχο τους.

Τα ξενοδοχεία της πόλης των Γιαννιτσών είναι ενημερωμένα για τις αυξημένες ανάγκες φιλοξενίας των δρομέων για ήρεμη διαμονή, προσεγμένη διατροφή και χαμηλές τιμές. Το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας, το Μουσείο του Δίον, το Μουσείο της Βεργίνας, τα μνημεία της πόλης των Γιαννιτσών, οι φημισμένοι καταρράκτες της  Έδεσσας, αλλά και τα θαυματουργά ιαματικά λουτρά της Αριδαίας, είναι ιδανικοί τουριστικοί προορισμοί, για να συμπληρωθεί με χρονική άνεση το διήμερο διαμονής, με σημείο εξόρμησης τα Γιαννιτσά.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τον ΔΡΟΜΟ ΘΥΣΙΑΣ 2010 αλλά και για τις δυνατότητες των τοπικών τουριστικών προορισμών διεθνούς φήμης, στην www.omgclub.gr

Για φωτογραφίες από τον περσινό αγώνα, κάντε κλικ εδώ