12ος Αγώνας Δρόμου μνήμης-Θυσίας στην Άνω Κερασιά
 
Ο
  Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Κερασιωτών Πηλίου σε συνεργασία με τον Δήμο Ρήγα Φεραίου και το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου διοργανώνουν την Κυριακή 12 Μαΐου  και ώρα 11.00’π.μ. στην Άνω Κερασιά αγώνα δρόμου Μνήμης-Θυσίας.

Οι δρομείς θα καλύψουν  απόσταση 8 χιλιομέτρων σε υψόμετρο 800 μέτρων, και θα περιλαμβάνει τη χωμάτινη διαδρομή από την Άνω Κερασιά προς την Ιερά Μονή Φλαμουρίου και επιστροφή. Σε μία από τις πιο όμορφες περιοχές του Βορείου Πηλίου, που μαγνητίζει με το φυσικό κάλλος της, όσοι επιλέξουν να τρέξουν στον 12ο αγώνα δρόμου Μνήμης-Θυσίας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις ομορφιές του  τόπου.

Πριν τον αγώνα θα πραγματοποιηθεί εκκλησιασμός στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου, την εκκλησία που πυρπολήθηκε από τους Γερμανούς το 1944, που είχαν κάψει τότε  και τους οικισμούς της Άνω και Κάτω Κερασιάς. 

Ο αγώνας πραγματοποιείται για δωδέκατη συνεχή χρονιά και δρομείς από κάθε γωνιά της χώρας θα βρεθούν στην αφετηρία του αγώνα που έχει γίνει πλέον θεσμός. Έτσι, συνδυάζοντας το αθλητικό πνεύμα με την απόδοση τιμής  σε όσους θυσιάστηκαν και έζησαν στον ιστορικό  τόπο, καλούμε τους αθλητές να παρευρεθούν και να συμμετάσχουν σ’ αυτή τη διοργάνωση. Με τον τρόπο αυτό θα απολαύσουμε μαζί το ξεχασμένο Βόρειο Πήλιο με τη μοναδική φυσική του ομορφιά και θα περάσουμε μια ευχάριστη μέρα στο βουνό. Όσοι συμμετέχουν στον αγώνα θα πρέπει να έχουν εξετασθεί πρόσφατα από γιατρό και να τρέξουν με δική τους ευθύνη.

Επίσης για μικρές κατηγορίες έως 13 ετών, θα γίνει και μία  διαδρομή 1.000 μέτρων. Στους νικητές θα απονεμηθούν κύπελλα, ενώ στους συμμετέχοντες θα  δοθούν μετάλλια και διπλώματα.

Οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε ηλικιακές κατηγορίες ως εξής:
Μέχρι 19 ετών,
από 20 έως 29 ετών,
από 30 έως 39 ετών,
από 40 έως 49 ετών,
από 50 έως 59 ετών
από 60 έως 69 ετών
και από 70 ετών και άνω.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και να ζητήσουν πληροφορίες  στο  τηλέφωνο και fax: 24210/71.770 κ. Κ. Κυριαζής.

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι τη Τετάρτη 8 Μαΐου
      
Από την Οργανωτική Επιτροπή