Ημερομηνία, 16/04/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η τρομοκρατία έδειξε το πιο αποκρουστικό της πρόσωπο. Σοκαρισμένη η αθλητική κοινότητα έμαθε με θλίψη και αποτροπιασμό, ότι έγινε χτύπημα στον ιστορικότερο μαραθώνιο του κόσμου.

Για την ιστορία μετά την αναβίωση των ολυμπιακών αγώνων και τον μαραθώνιο της Αθηνάς το 1896 ο μαραθώνιος της Βοστώνης ξεκίνησε το 1897 και διεξάγεται συνεχώς για 117η χρονιά. Γίνεται σε ημέρα αργίας (ημέρα του πατριώτη) και κάθε χρόνο είναι έξω σχεδόν ένα εκατομμύριο κάτοικοι της Βοστώνης και χιλιάδες τουρίστες.

Το χτύπημα έγινε κοντά στο σημείο τερματισμού την ώρα που τερμάτιζε ο μεγαλύτερος όγκος  των δρομέων είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία 3 ατόμων, ανάμεσα τους ένα μικρό παιδί και τον τραυματισμό και μάλιστα αρκετά σοβαρό, πάρα πολλών αθώων ανθρώπων, ανάμεσα τους μικρά παιδιά.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμου και Υπεραποστάσεων συγκλονισμένο από την ενέργεια εκφράζει τον αποτροπιασμό του για ένα χτύπημα εναντίον αθώων ανθρώπων, για το χτύπημα στον αθλητισμό και μάλιστα σε ένα αθλητικό γεγονός που θεωρείται το πλέον ιστορικό.

Σαν όαση μέσα στην θλίψη οι πληροφορίες, από τον μαραθωνοδρόμο και κάτοχο του πανελληνίου ρεκόρ Νίκο Πολιά, που συμμετείχε στον αγώνα, ότι όλα τα μέλη της Ελληνικής αποστολής είναι καλά, αλλά και ότι στην μέχρι στιγμής ταυτοποίηση, δεν υπάρχει ελληνικό όνομα.

Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτήν την αποτρόπαια ενέργεια, όποιο και αν αποδειχτεί ότι είναι το κίνητρο της.

Εκφράζουμε την βαθειά λύπη μας και την αμέριστη συμπαράσταση μας, στα αθώα θύματα της βομβιστικής επίθεσης.

Επειδή ο αθλητισμός ενώνει, εκφράζουμε την ευχή, οι γιορτές του αθλητισμου να παραμείνουν γιορτές.

 

 

 

Για το Διοικητικό συμβούλιο

 

 

               Ο Πρόεδρος                                        Ο Γενικός Γραμματέας                                                                  

             Νίκος Γούλας                                                       Γεώργιος Διαμαντής