Με την συμμετοχή 87 δρομέων (75 Ελλήνων και 12 ξένων από 7 χώρες) που θα τρέξουν μέσα σε 40 ώρες στα βήματα του αρχαίου Προπάτορα Ημεροδρόμου, του Φειδιππίδη.

Η οργανωτική επιτροπή των 4 συλλόγων της ΕΟΣΛΜΑ-Υ υπό την αιγίδα της οποίας διεξάγεται ο αγώνας (AΠΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ, ΑΠΣ ΤΕΛΜΗΣΣΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΟΙ, ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΩΝ)  αισθάνεται βαθιά ευγνωμοσύνη για τους Αδελφούς Συλλόγους Δρομέων Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων, που θα βοηθήσουν και θα συνεργασθούν για την ολοκλήρωση του Αγώνα.

 1. Σύλλογο Δρομέων Νοτίων Προαστείων «ΕΥΚΛΗΣ»
 2. Σύλλογο Δρομέων ΝΙΚΑΙΑΣ – ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ – ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ
 3. Σύλλογο Δρομέων ΥΓΕΙΑΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
 4. Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Αργολίδας   
 5. Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Λάρισας
 6. Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Κρήτης
 7. Σύλλογο Δρομέων Υγείας Τρίπολης
 8. Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας
 9. Σύλλογο Αρκάδων Δρομέων
 10. Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μαραθωνοδρόμων Θήβας

επίσης τους Εθελοντές των Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων των περιοχών που διέρχεται ο Αγώνας και όχι μόνο,

 1. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
 2. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΡΧΑΙΩΝ ΚΛΕΩΝΩΝ
 3. Ορειβατικό Σύλλογο Σπάρτης
 4. Πολιτιστικό Σύλλογο Περιστερίου Λακωνίας
 5. ΑΣ ΚΑΡΥΑΤΙΣ
 6. ΠΑΝΤΕΓΕΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ
 7. ΑΕΚ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
 8. Α.Σ. ΚΡΟΚΕΩΝ
 9. Πολιτιστικό Σύλλογο Κρόκων
 10. Σύλλογο Επαναπατρισθέντων Ομογενών Λακωνίας

καθώς επίσης και δεκάδες Εθελοντών από τις εθελοντικές ομάδες από το Χαλάνδρι, το Περιστέρι Αττικής, το Λουτράκι, την Αργολίδα και τη Νεμέα, την Αρκαδία και τη Λακωνία.

Να εκφράσει δημόσια τις ευχαριστίες στον Υφυπουργό Υγείας Κο Λεωνίδα Γρηγοράκο για την αμέριστη βοήθεια στην διοργάνωση, την Διοίκηση της Ελληνικής Αστυνομίας, την Διεύθυνση Τροχαίας και όλες τις Υποδιευθύνσεις απ’ όπου περνάει ο Αγώνας, τις Διοικήσεις και το Ιατρικό προσωπικό των Περιφερειακών Νοσοκομείων της Κορίνθου, Τρίπολης, Σπάρτης και των Κέντρων Υγείας Μεγάρων, Νεμέας.  Προς τις νεοεκλεγείσες αλλά και τις απερχόμενες Διοικήσεις και Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων Αθήνας, Ελευσίνας, Μεγάρων, Λουτρακίου, Νεμέας, Τεγέας, Σπάρτης για την ουσιαστική και πολύτιμη συνεργασία και βοήθεια για τον Αγώνα.

Επίσης προς το ΕΚΑΒ, τους Διασώστες-Σαμαρείτες Λακωνίας, τους Ιατρούς του Αγώνα Κώστα Μπαξεβάνη, Βασίλη Πολυχρονίου, Γεώργιο Σγουρό και τον χορηγό επικοινωνίας Κο Αντώνη Φελούρη, το κανάλι του ΕΛΛΑΔΑ TV και τη NOVA SPORTS.

Τέλος να εκφράσει ευγνωμοσύνη στις Εταιρίες στις Ένωσεις που χορήγησαν υπηρεσίες – προϊόντα – χρήματα για τον Αγώνα και αυτές είναι:

 1. ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ
 2. MOTOR OIL A.E.
 3. ΜΥΛΟΙ ΠΑΠΑΦΙΛΗ Α.Ε.
 4. DOLE A.E.
 5. ΡΟΥΒΑΣ ΝΕΡΑ ΚΡΗΤΗΣ
 6. OSHEE – ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΠΟΤΑ
 7. GU – ΙΣΟΤΟΝΙΚΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΠΟΤΑ TZIS
 8. ΕΤΑΙΡΕΙΑ ASICS

Για όλους όσους δούλεψαν επί μήνες για να πραγματοποιηθεί ο Αγώνας αυτός, τους εκατοντάδες εθελοντές που για μια ακόμη φορά με ανιδιοτέλεια, αυτοθυσία και αλληλοβοήθεια πρόσφεραν τα μέγιστα και για κάθε έναν που ήρθε κοντά στην διαφορετική αυτή διοργάνωση, δημόσια εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας.

Να ευχηθούμε σε όλους όσους συμμετέχουν να τερματίσουν υγιείς σε ένα καθαρό αγώνα μέσα στα πλαίσια του ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ και της ΕΥΓΕΝΙΚΗΣ ΑΜΙΛΛΑΣ.
Και σαν προμήνυμα, από τα τέλη του Οκτώβρη θα λειτουργήσει η επίσημη Ιστοσελίδα της διοργάνωσης για τον 2ο ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΕΙΟ ΔΡΟΜΟ με εγγραφές που θα ξεκινήσουν στα τέλη του Οκτώβρη (με τη λειτουργία της ιστοσελίδας) και θα ολοκληρωθούν έως 31 Ιούλη 2015, ενώ θα  προχωρήσει η ίδρυση ενός Αμφικτυονικού Συλλόγου Φίλων του Φειδιππίδειου Δρόμου, μέσα στον οποίο θα εγγραφούν δρομείς, κριτές, επόπτες, εθελοντές, ιατροί, διασώστες και όλοι οι φίλαθλοι απ’ όλη την Ελλάδα και τους φορείς Συλλόγους απ’ όπου προέρχονται.

Στις επόμενες εβδομάδες μετά τον Φειδιππίδη θα γίνει η πρώτη συγκέντρωση και θα  ενημερωθούν όλοι οι φίλαθλοι Δρομείς νέοι μας, ενώ παράλληλα με την οργάνωση του Φειδιππίδιου Δρόμου κατ’ έτος θα ξεκινήσει (από το 2015) και η διοργάνωση του Δρόμου των «300» από Σπάρτη έως τις Θερμοπύλες.  Πληροφορίες μέχρι τα τέλη του Σεπτέμβρη.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ και περιμένουμε κάθε Έλληνα Δρομέα Φίλαθλο κοντά μας στην τιτάνια προσπάθεια – υπέρβαση Ελλήνων και ξένων συναδέλφων Δρομέων από την αφετηρία έως το άγαλμα του  Λεωνίδα στην Σπάρτη.