ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε κάτω από το σύνθημα «ΑΝΑτρέχω στην Αρκαδία» την Κυριακή 13 Μαϊου 2012 ο 3ος λαϊκός αγώνα δρόμου «ΘΕΟΔΩΡΑΚΕΙΑ 2012» προς τιμήν του μεγάλου μας μουσικοσυνθέτη και αγωνιστή της δημοκρατίας Μίκη Θεοδωράκη.
Την οργάνωση είχαν αναλάβει ο Δήμος Γορτυνίας με το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Αθήνας (ΣΔΥΑ) ενώ υποστήριξαν με έργα και την παρουσία τους πολλοί από τους τοπικούς φορείς όπως: Ο σύνδεσμος Ζατουνιτών, το Μουσείο Ζάτουνας «Μίκης Θεοδωράκης», το Πολιτιστικό Κέντρο Βαλτεσινίκου, ο σύλλογος νέων Βαλτεσινίκου «Η Αναγέννηση», τα δημοτικά συμβούλια των τοπικών δημοτικών διαμερισμάτων, κ.α. 
Οι δρομείς διέτρεξαν απόσταση 24,3 χιλιομέτρων, με αφετηρία τη Ζάτουνα και τερματισμό το Βαλτεσινίκο. Την τεχνική ευθύνη ολοκλήρωσης του αγώνα, είχε λόγω τεχνογνωσίας, ο εκ των συνδιοργανωτών, Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αθήνας και η αρτιότητα του υπήρξε μοναδική. 
Συμμετείχαν συνολικά 185 αθλητές, Μαραθωνοδρόμοι και μη, από όλη την Ελλάδα, και τερμάτισαν 147 καθώς και 15 περιπατητές.  
Πρώτος  έκοψε το νήμα ο Γεώργιος Κολαϊτης με χρόνο 1:47:49 του Απόλλωνα Δυτικής Αττικής 
Δεύτερος ο Δημήτρης Αδακτυλίδης  με χρόνο 1:48:27 του Γυμναστικού συλλόγου Καματερού  
Τρίτος ο Αθανάσιος Πρωϊος  των Ολυμπίων με χρόνο 1:50:06
Από τις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Μαρία Χαραλαμποπούλου του συλλόγου δρομέων υγείας Τρίπολης με χρόνο 2:07:59
Δεύτερη η Σοφία Κασίμη ανεξάρτητη με χρόνο 2:15:32 και 
τρίτη η Ελένη Εξερτζόγλου ανεξάρτητη με χρόνο 2:18:20 
Μεταξύ των αθλητών έλαβε μέρος και ένας τυφλός, παραολυμπιονίκης Μαραθωνοδρόμος συνοδεία οδηγού, ο Στέργιος Σιούτης, που συνόδευε ο Παύλος Διακουμάκος και τερμάτισαν με χρόνο 2:09:43 και δίδαξαν πολλά με το παράδειγμά τους.
Στους νικητές αποδόθηκαν οι πρέπουσες τιμές με μετάλλια και έπαθλα φιλοτεχνημένα αποκλειστικά για το συγκεκριμένο αγώνα, όλοι δε που έλαβαν μέρος αλλά δεν μπήκαν στα μετάλλια, παρέλαβαν ειδικό μπρούτζινο μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής.
Αξίζουν τα συγχαρητήρια μας σε όλους, του δρομείς που συμμετείχαν, στους εθελοντές που η προσφορά τους ήταν ανεκτίμητη, στα παιδιά των Δημοτικών σχολείων Βαλτεσινίκου Δημητσάνας και Βυτίνας που με τα μοναδικά θεματικά (για το Θεοδωράκη) έργα ζωγραφικής που έκαναν με την παρακίνηση των δασκάλων τους έδειξαν την ευαισθησία τους. Τέλος στην Ελληνική Αστυνομία και τα παραρτήματα των Λεβιδίου, Λαγκαδίων και Δημητσάνας, το Κέντρο Υγείας Δημητσάνας, την Interamerican οδικής βοήθειας Πατρών, τους Εθελοντές Διασώστες Σαμαρείτες του ΕΕΣ παράρτημα Τρίπολης, καθώς και την ιδιώτη αθλίατρο Μάϊρα Ματιάτου που με φιλότιμο και επαγγελματισμό προστάτευσαν  και υποστήριξαν τον αγώνα. Σημαντική και η προσφορά των χορηγών και δωροθετών που η αυθόρμητη συνεισφορά τους έκανε τις εκδηλώσεις πλήρεις και τις ελπίδες μας μεγαλύτερες. 
Θα ήταν φυσικά παράλειψη να μη αναφερθούμε στην υποδοχή και τον ενθουσιασμό των κατοίκων της περιοχής που βγήκαν στο δρόμο να προϋπαντήσουν και χειροκροτήσουν τους αθλητές δείχνοντας έτσι τη φιλοξενία το σεβασμό, και το θαυμασμό τους.
Άλλο ένα ευχαριστώ σε όλους ιδιαίτερα στο ΣΔΥΑ και την πρόεδρό του κυρία Ελένη Μπερτσάτου (εκ μητρός Μαγουλιανίτισας) που ήταν η «ψυχάρα», στον τεχνικό του αγώνα και  εμψυχωτή Παύλο Διακουμάκο (γαμβρό εκ Δήμητρας) μαζί με την υπόσχεση όλων του χρόνου να πάμε «ακόμα ψηλότερα».
Η οργανωτική επιτροπή.