Ο Απόλλων Δυτικής Αττικής δίνει το σύνθημα έναρξης για το 2023…

Ο Απόλλων Δυτικής Αττικής καλωσορίζει τους δρομείς με ενθουσιασμό τη νέα χρονιά του 2023 με τον 24ο Αγώνα Δρόμου στο Άλσος Δαφνίου. Στις 8 Ιανουαρίου ο σύλλογος θα υποδεχτεί με μεγάλη χαρά τους δρομείς στο Άλσος Δαφνίου και θα πατήσει τη σκανδάλη για την εκκίνηση των δρομικών γεγονότων για το 2023.Η διοργάνωση αποτελείται από τις διαδρομές των 10 χλμ για τρέξιμο και των 10 χλμ για πεζοπορία. Στις διαδρομές μπορούν να συμμετέχουν δρομείς όλων των επιπέδων και ηλικιών. Απευθύνεται σε αυτούς που επιθυμούν να τρέξουν αλλά και σε αυτούς που θέλουν απλά να περιηγηθούν και να απολαύσουν τη διαδρομή στα πλαίσια ενός εναλλακτικού τρόπου άθλησης που έχει ως σκοπό την ψυχαγωγία και τη διασκέδαση.
Ο Απόλλων Δυτικής Αττικής προσπαθεί μέσα από τις διοργανώσεις τους να κρατήσει ζωντανή τη φλόγα της ιστορίας και της ελληνικής παραράδοσης. Οι δρομείς θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μέσω των διαδρομών το πανέμορφο φυσικό τοπίο της Αττικής αλλά και να θαυμάσουν σημεία ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Ένα ταξίδι από το σήμερα στο χθες. Μια περιήγηση στα μονοπάτια της αρχαιότητας,  όπου βρίσκονταν η είσοδος της πόλης των Αθηνών. Από το σημείο που διεξάγεται ο Αγώνας περνούσε τμήμα της Ιεράς Οδού και στο σημείο αναστροφής της διαδρομής (περίπου στα 3800 μ.) υπάρχει ο αρχαίος χώρος των Ρειτών που κατά την αρχαία παράδοση παρέδιδαν οι Ιεροφάντες των Ελευσινίων Μυστηρίων τα Άχραντα στους Άρχοντες των Αθηνών και την πομπή των Παναθηναίων.
Κατά τη διάρκεια της διαδρομής οι συμμετέχοντες θα συναντήσουν και τον γνωστό ο Ναό του Δαφναίου Απόλλωνα στο Δαφνί και το Ναό της Αφροδίτης στην περιοχή Αφαία (Σκαραμαγκά).Το πανέμορφο φυσικό τοπίο και τα ιστορικά σημεία αποτελούν σημεία κατατεθέν της διοργάνωσης, η οποία αποτελεί ιδανική ευκαιρία για δρομείς που θέλουν να απολαύσουν όμορφες διαδρομές και συνάμα να πάρουν μια γεύση από την αρχαιοελληνική ιστορία.

Μια διοργάνωση του Απόλλων Δυτικής Αττικής. Ο Απόλλων Δυτικής Αττικής είναι ένας αθλητικός σύλλογος που έχει γράψει τη δική του ιστορία στο δρομικό χώρο μέσα από τις αναρίθμητες δρομικές διοργανώσεις και μέσα από τις εκατοντάδες συμμετοχές των μελών σε αγώνες εντός και εκτός Ελλάδας. Ο σκοπός του Απόλλωνα εδώ και 25 χρόνια είναι να μεταδώσει το μήνυμα της δια βίου άσκησης και της υγείας, μυώντας ολοένα και περισσότερους ανθρώπους στο δρομικό κίνημα.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://event.athletopia.com/agonasalsosdafniou?step=1

Για δηλώσεις συμμετοχής: https://event.athletopia.com/agonasdromoupsatha?step=1