Δελτίο τύπου 15ου αγώνα δρόμου
«Διάσχιση του Καλλίδρομου» στην Μαρτυρική – Ιστορική Μενδενίτσα
Μέσα στην περιβαλλοντική τραγωδία που βιώνει η πατρίδα μας, ήταν πολλοί οι λόγοι που επέβαλλαν την πραγματοποίηση του αγώνα στην μαρτυρική Μενδενίτσα το Σάββατο 7 Αυγούστου.
Προτιμήθηκε η εναλλακτική διαδρομή των 4.250 μ . με 3 στροφές για να πραγματοποιηθεί ο αγώνας, παρά την αναβολή ή τη ματαίωση του, σαν ελάχιστη τιμή στους Μενδενιτσιώτες αγωνιστές του 1821 – 1829, 200 χρόνια μετά.
Και σαν μια φωτεινή στιγμή, ένα χαμόγελο ελπίδας μέσα στον ζοφό των ημερών.
Ευχαριστούμε, τους συντρέχτες που ήρθαν, έτρεξαν και τίμησαν τον αγώνα μας παρά τις δυσκολίες μετακίνησης και πρόσβασης. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους εθελοντές του αγώνα και τις κυρίες του χωριού που ζύμωσαν τις πίτες που πρόσφεραν στους συμμετέχοντες Ιωάννα Αλεξίου, Παναγιώτα Βλάχου-Καναβίτσα, Παναγιώτα Βλάχου, Ευάγγελος Βλάχος, Μαρία Τετριμίδα, Μαρία Σερκελίδη Ειρήνη Ιωάννου, Λούλα Καραγιάννη, Τζοβάνα Μωραίτη, Ελπίδα Σουλιώτη, Ντίνα Δαβη , Ζωή Αντεργιώτη και τον Ηλία Χαλδούπη για την γουρουνοπούλα που προσέφερε. Ευχαριστούμε και τους Αργύρη Φιλόπουλο,, Γιάννη Σάμιο, Χρήστο Τετριμίδα, Ηλία και Στάθη Αναγνώστου, και Σταύρο Τσιμακίδη.
Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Βίκος Α.Ε και την Dole Α.Ε για την χορηγία τους.
Νικητές του Αγώνα 12.750μ.
Άνδρες
1 ΜΟΡΤΕΖΑ ΑΛΙΜΙ 48,05
2 ΚΑΤΣΙΚΑΣ ΦΑΝΗΣ 55,38
3 ΔΡΟΥΤΣΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 56,11
Γυναίκες
1 ΜΠΙΣΚΑ ΕΛΕΝΗ 1,03,57
2 ΠΑΛΑΝΤΖΑ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ 1,09,34
3 ΜΩΡΑΙΤΗ ΕΛΕΝΗ 1,14,59