2η ΑΘΑΜΑΝΙΟΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗ (ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΑΘΑΜΑ)
O Δήμος Αθαμανίας του Νομού Άρτας και η Ένωση Συλλόγων και Αδελφοτήτων του δήμου διοργανώνουν τον 2ο αγώνα δρόμου «Αθαμάνιος Διαδρομή». Ο Δήμος Αθαμανίας εκτείνεται στους πρόποδες των σημερινών Τζουμέρκων τα οποία πήραν το όνομα Αθαμανικά Όρη από τον μυθικό βασιλιά Αθάμα. Ολόκληρη η διαδρομή είναι ασφαλτοστρωμένη. Η θέα σε πολλά σημεία της διαδρομής είναι υπέροχη και το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής εκτείνεται σε δάσος από έλατα.
Ημερομηνία Αγώνα: Σάββατο  8 Αυγούστου 2010 , ώρα 6.00 μ.μ.
Διαδρομή:

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στην πλατεία του Δ.Δ Αθαμανίου (υψόμετρο 840 μ.) και οι δρομείς αφού καλύψουν τη διαδρομή των 12 χλμ. θα τερματίσουν στην πλατεία του Δ.Δ Τετρακώμου (υψόμετρο 840 μ.) ενώ το μέγιστο υψόμετρο κατά τη διάρκεια του αγώνα είναι 1050 μ.
Υψομετρική απεικόνιση διαδρομής
Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.

Σταθμοί ανεφοδιασμού:  Κάθε 4 χλμ. θα υπάρχουν νερά

Δικαίωμα συμμετοχής: Όσοι έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους και έχουν υποβληθεί σε πρόσφατες ιατρικές εξετάσεις. Οι αθλητές τρέχουν με δική τους ευθύνη.

Κατηγορίες:    Ανδρών 7  Γυναικών 5

1.Γενική κατηγορία 1. Γενική κατηγορία                 2. έως 19            2. έως 29

3. 20 – 2 9     3. 30 – 39

4. 30 – 39    4. 40 – 49

5. 40 – 49                    5. 50 και άνω

6. 50 – 59

7. 60  και άνω

Κύπελα: Θα δοθούν στoυς 3  πρώτους-ες της γενικής κατηγορίας.
Μετάλλια: Θα δοθούν χρυσό-αργυρό- χάλκινο στους 3 πρώτους-πρώτες κάθε κατηγορίας.
Προσοχή! Για να γίνει απονομή σε κάποια ηλικιακή  κατηγορία θα πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 5 τερματίσσαντες.
Σε αντίθετη περίπτωση θα γίνεται συγχώνευση με την επόμενη ηλικιακή κατηγορία.

Προβλέπονται: Για όλους όσους τερματίσουν αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα
Μετά το πέρας του αγώνα, οι διοργανωτές θα προσφέρουν στους συμμετέχοντες αθλητές φαγητό στην πλατεία του Δ.Δ Τετρακώμου.

Αγώνας για παιδιά: Στο Δημοτικό Διαμέρισμα Τετρακώμου την ίδια ημέρα και ώρα 5:30 μ.μ. θα διεξαχθεί στην πλατεία του χωριού αγώνας δρόμου για μαθητές και μαθήτριες δημοτικού και γυμνασίου. Οι αποστάσεις θα είναι: 400 μέτρα( 1 στροφή) για μαθητές και μαθήτριες Α, Β και Γ΄ Δημοτικού, 800 μέτρα(2 στροφές) για μαθητές και μαθήτριες Δ΄, Ε΄και ΣΤ΄ Δημοτικού και 1200 μέτρα (3 στροφές)για μαθητές και μαθήτριες Α΄, Β΄και Γ΄ Γυμνασίου. Θα απονεμηθούν κύπελα στους πρώτους-πρώτες κάθε κατηγορίας και μετάλλια στους τρείς πρώτους-πρώτες κάθε κατηγορίας. Επίσης θα δοθούν μετάλλια και αναμνηστικά διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές στην πλατεία του Δ.Δ.Τετρακώμου από τις 4:00 μ.μ. έως τις 5:00 μ.μ. ΠΡΟΣΟΧΗ: Όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετέχουν με ευθύνη των γονέων-κηδεμόνων τους και ύστερα από την υπογραφή σχετικής υπεύθυνης δήλωσης που θα συμπληρώνεται και θα υπογράφεται από τους γονείς-κηδεμόνες πριν από την έναρξη του αγώνα.

Περιπατητές: Την διαδρομή ή μέρος της διαδρομής μπορούν όσοι θέλουν να την καλύψουν περπατώντας ξεκινώντας 30 λεπτά νωρίτερα από την κανονική εκκίνηση του αγώνα.. Όλοι οι περιπατητές θα δηλωθούν ξεχωριστά πριν την εκκίνηση, δεν θα έχουν νούμερο συμμετοχής, δεν θα συμπεριληφθούν στην κατάταξη, ωστόσο θα πάρουν μετά τον τερματισμό τους μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:

κος  Κώστας. Κοτσιάνης: 6948603400 και 6974125719
κος Νίκος Τσιοφύλας: 6974991254

Δηλώσεις θα γίνονται και την ημέρα του αγώνα στην πλατεία του Δ.Δ Αθαμανίου 2 ώρες πριν την έναρξή του.

Σημ.: Δεν θα καλυφθούν έξοδα μετακίνησης ή διαμονής