Οι κορυφαίοι Έλληνες δρομείς μεγάλων αποστάσεων αναμένεται να δώσουν το παρόν και στον 7ο Ημιμαραθωνίο Καλαμπάκα – Τρίκαλα Θανάσης Σταμόπουλος. Ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή τρεις από τους καλύτερους δρομείς της χώρας μας δείχνοντας ότι θα δοθεί μεγάλη μάχη για τις πρώτες θέσεις.

Ο δύο φορές νικητής του αγώνα μας και κάτοχος του ρεκόρ διαδρομής με 1:05:41, Μιχάλης Παρμάκης θα βρεθεί για 3η φορά στην εκκίνηση. Αποκλειστικός σκοπός του Κοζανίτη αθλητή είναι να κάνει το 3 στα 3 και να τερματίσει πρώτος επιβεβαιώνοντας την παράδοση που έχει δημιουργήσει σε αυτόν τον αγώνα.

Ο Κωνσταντίνος Πούλιος νικητής του 5ου Ημιμαραθωνίου μας θα συμμετέχει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά. Ο Κώστας που εκπροσώπησε την χώρα μας στους 30ους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012 έχει πάντα ένα επιπλέον κίνητρό καθώς στον τερματισμό θα βρίσκονται αρκετοί συγγενείς του. Ο αθλητής του Παναθηναϊκού έχει καταγωγή από την πόλη μας και οι Τρικαλινοί περιμένουν τη δική του συμμετοχή με τεράστιο ενδιαφέρον.

Ο Χριστόφορος Μερούσης πρώτος Έλληνας στον 31ο Κλασσικό μαραθώνιο της Αθήνας και ένας από τους πιο φορμαρισμένους Έλληνες δρομείς φέτος, αναμένεται να δώσει και αυτός το παρόν. Ο Χριστόφορος θα βρεθεί στην εκκίνηση του αγώνα μας για πρώτη φορά. Ο αθλητής από την Χίο προετοιμάζεται για τον ανοιξιάτικο Μαραθώνιο του Ρότερνταμ και επέλεξε τον δικό μας αγώνα για το πρόγραμμα του.

Ο πιο γρήγορος ημιμαραθώνιος της Ελλάδας είναι σίγουρα μια πρόκληση για τους κορυφαίους του αθλήματος και όχι μόνο, για ένα ατομικό ρεκόρ. Ο ανταγωνισμός θα είναι και φέτος μεγάλος δίνοντας μια άγρια ομορφιά σε αυτή την αθλητική γιορτή της πόλης μας.