Με την μεγάλη συμμετοχή αθλητών από όλη την Κρήτη και από την υπόλοιπη Ελλάδα καθώς και από συμμετοχές εκτός Ελλάδας διοργανώθηκε ο 7ος Κνώσειος δρόμος που εφέτος για πρώτη φορά έγινε και αγώνισμα 5.000 μέτρων.

Διοργανωτής ήταν ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης και ο αγώνας ήταν υπο την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας ΕΟΣΛΜΑ-Υ και με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου.

Πάνω από τρακόσοι αθλητές έδωσαν παρόν στην εκκίνηση του αγώνα που δόθηκε το πρωί της Κυριακής  από την Κνωσό και που στην κυριολεξία πλημύρισαν με αθλητές οι δρόμοι του Ηρακλείου.

Νικητής του αγώνα των 5.000μ. ήταν ο Μιλτιάδης  Καμπιτάκης  του ΟΦΗ με χρόνο 17΄38 ενώ στις γυναίκες ήταν  η Φουρναράκη Ειρήνη του ΣΜΚ με χρόνο 26΄38 ενώ στα 20.000μ νικητής ήταν ο Μαροκινός αθλητής του ΣΜΚ Abbdenali Abdela 1 ώρα 08΄32 και στις γυναίκες η Αχλάτη Μαρίνα του Λυβικού με χρόνο 1 ώρα 29΄41.

Τα έσοδα του αγώνα δόθηκαν στην εταιρεία για την νόσο του Αλτχάιμερ.

Το Διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου μας ευχαριστούμε τους χορηγούς  -ισοτονικό OSHEE- την ΒΟΤΟΜΟΣ Α.Ε.- COSMOS SPOR- ΑΣΚΛΗΠΕΙΟΣ ΚΡΗΤΗΣ-εταιρεία επάθλων ΕΠΑΘΛΟΝ- αναψυκτικά ΦΗΜΗ- Χαλκιαδάκης Α.Ε.-GEHWOL natoura fharm-Αρχιεπισκοπή Κρήτης- Ξενοδοχείο GALAXY- καφετέρια ΝΕΟΝ ΚΕΝΤΡΟ- τον κο Τσάλο Φώτη για την διάθεση των λεωφορείων για την μεταφορά των αθλητών Επίσης την Ελληνική Αστυνομία την τροχαία Ηρακλείου την Λιμενική Αστυνομία  το τμήμα Ελλήνων Σαμαρειτών του Ηρακλείου και τους εθελοντές μέλη  του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Κρήτης

mail.google.com/mail/u/0/