ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

 

   Άνοιξαν οι  εγγραφές   για το    5Ο  ΨΑΘΑΘΛΟΝ ΤΡΙΑΘΛΟ ΑΤΤΙΚΗΣ  5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

 

Ο   Α.Π. Σ  ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ πραγματοποιεί το 5ο ΨΑΘΑΘΛΟΝ   αφιερωμένο   στους   ΓΙΑΤΡΟΥΣ  ΧΩΡΙΣ  ΣΥΝΟΡΑ   στα πλαίσια Μαζικού Αθλητισμού –Κοινωνικής Αλληλεγγύης.                                  

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στην Ειδυλλιακή περιοχή της Ψάθας  την Κυριακή  5 Ιουνίου 2016.  

 Ο  αγώνας  (sprint) της 1ης  εκκίνησης 9π.μ  (ατομικό- ομαδικό )   περιλαμβάνει  750 μ κολύμπι- 20 χιλ ποδηλασία (3 κύκλους  εντός Ψάθας)  – 5 χιλ τρέξιμο.

Κατηγορίες: Οι τρείς πρώτοι-τες στην γενική κατάταξη θα λάβουν κύπελλο και δεν θα ενταχτούν  στις βραβεύσεις ηλικιακών  κατηγοριών  Ανδρών-Γυναικών οι οποίες είναι:  18-39    40-49    50  άνω. Στις ηλικιακές κατηγορίες οι πρώτοι -πρώτες θα λάβουν κύπελλο, και οι 2οι  3οι μετάλλια.        

  Η κατηγορία του ομαδικού θα είναι  μία, ανεξαρτήτου φύλου, με τρείς ή και με δύο  αθλητές-τριες.  Θα βραβευτούν με κύπελλο οι τρείς πρώτες ομάδες στην γενική κατάταξη.   

Η  2η  εκκίνηση στις 11π.μ   απευθύνεται  σε μαθητές και περιλαμβάνει 150 μ κολύμπι- 2.000 μ ποδηλασία-  500 μ τρέξιμο.  Οι μαθητές –τριες   θα συνοδεύονται από τους γονείς τους στην γραμματεία 9:00 με 10:00πμ  για τον αριθμό συμμετοχής τους. Οι μικρότερες ακόμα ηλικίες  έχουν το δικαίωμα να κολυμπήσουν με  μπρατσάκια και να ποδηλατήσουν με βοηθητικές ρόδες  με την βοήθεια των γονιών τους. Στον μικρό αγώνα θα βραβευτούν στην γενική κατάταξη οι πρώτοι –τες με κύπελλο και 2οι  3οι με μετάλλιο. Εκτός συναγωνισμού μπορούν να λάβουν μέρος και μαθητές μοναχά σε ένα από τα τρία αγωνίσματα με διαφορετικούς αριθμούς.    

Οι τριαθλητές  θα πρέπει να φέρουν ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ κολυμβητικό σκουφάκι και ποδηλατικό κράνος  ειδάλλως δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Επίσης απαγορεύονται οι ολόσωμες κολυμβητικές στολές, και το (κολλητήρι) στην ποδηλασία. Οι  ποδηλατικές και δρομικές διαδρομές είναι επίπεδες

Θα παρθούν τα ανάλογα μέτρα με τροχαία, γιατρό, ναυαγοσώστες και  εθελοντές  Διασώστες Ερυθρού Σταυρού (τμήμα Πειραιά). Η περσινή  ποδηλατική διαδρομή  προς  τέρμα  Αλεποχώρι και επιστροφή ακυρώνεται για την ασφάλεια των τριαθλητών λόγο σοβαρών και ανεπανόρθωτων προβλημάτων εν μέρη στο οδόστρωμα.   Όπως κάθε χρονιά το ΨΑΘΑΘΛΟΝ ΤΡΙΑΘΛΟ  είναι αφιερωμένο  για κοινωνικό σκοπό. Την χρονιά αυτή το αφιερώνει στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και μέρος των εσόδων αγώνα θα κατατεθούν στην οργάνωσή τους.

<<Οι Γιατροί  χωρίς Σύνορα  είναι μια ιατρική ανθρωπιστική οργάνωση, με διεθνή παρουσία σε περισσότερες από 65 χώρες. Παρέχουν επείγουσα βοήθεια σε πληθυσμούς που έχουν πληγεί από μία ένοπλη σύγκρουση, μία επιδημία ή μία φυσική καταστροφή. Σκοπός τους είναι να προσφέρουν βοήθεια με μόνο κριτήριο την ανάγκη ,ανεξάρτητα από φυλή, θρησκεία , φύλο  ή πολιτικούς δεσμούς.>> 

Οι   πολύχρονες  βιωματικές αγωνιστικές εμπειρίες μας, εντός και εκτός Ελλάδας, σε μεμονωμένους και σύνθετους αγώνες υπέρ αντοχής όπως το  Σπάρταθλον –ironmanultraman triathlon,   μας καθιστούν και πάλι  υπεύθυνους  να πραγματοποιήσουμε με σεβασμό και αγάπη  το 5ο ΨΑΘΑΘΛΟΝ όσο το δυνατόν με λιγότερα λάθη. Καλούμε πάλι κοντά μας, όλους τους συναθλητές  που μας τίμησαν τις προηγούμενες χρονιές. Καλούμε  και τους νέους τριαθλητές που επιζητούν  να ζήσουν το όνειρό τους και να νιώσουν  το μεγαλείο της ψυχοσωματικής τους  ανάτασης  στην απίστευτα πανέμορφη περιοχή μας. Να γνωρίσουν     το αγώνισμα του τριάθλου  που  για 7η χρονιά εκθειάζουμε και διδάσκουμε εθελοντικά  στους μαθητές μας  μέσα από  τον (οικογενειακό αθλητισμό- δια βίου άθληση με υγιή συναγωνισμό).  

Το κόστος συμμετοχής είναι 20 ευρώ για το ατομικό και 30 ευρώ για το ομαδικό. Δεν επιβαρύνονται οικονομικά οι  αθλητές με ‘’ειδικές ικανότητες’’ και ο μαθητικός αγώνας της 2ης εκκίνησης. Δεν θα γίνονται δεκτές οι αγωνιστικές αιτήσεις συμμετοχής  εάν δεν ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ  ΜΑΖΙ με την απόδειξη  του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου  μέχρις τις 2 Ιουνίου. Την ημέρα του αγώνα  ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ.

 Δηλώσεις συμμετοχής στο email   psathavilia@gmail.com   και κατάθεση χρημάτων στον λογαριασμό Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (δικαιούχος  Χατζάκη  Θεολογίνη  του Ηλία)

ΑΡ. ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ          0026-0660-22-0100356746      GR2302606600000220100356746    

Για δηλώσεις  6972580488 .  Για κατάθεση-τεχνικά θέματα τηλ. 6945536280                                                            

Όσοι  αγωνιστούν θα υπογράψουν και υπεύθυνη  δήλωση στην οποία θα αναφέρουν ότι τρέχουν με δική τους ευθύνη και η υγεία τους είναι σε καλή κατάσταση. Οι ενδιαφερόμενοι του λεκανοπεδίου Αττικής  μπορούν να έρθουν  στην  περιοχή της Ψάθας  μέσω Μάνδρας-Βιλλίων,  ή μέσω Μεγάρων-Αλεποχωρίου.   

                                                      

                                                           ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

                                        (Συμπληρώνεται  με ΚΕΦΑΛΑΙΑ  ΓΡΑΜΜΑΤΑ)

 

ΕΠΟΝΥΜΟ:

ΟΝΟΜΑ:

ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ:

ΦΥΛΟ:

ΗΜ/ΝΑΙ  ΓΕΝΝΗΣΗΣ:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΧΟΡΗΓΟΣ:

ΤΗΛΕΦΩΝΟ:

N