​Ελληνικό, 28 Φεβρουαρίου 2017

 

 

Προκήρυξη

6ου Μητροπολιτικού Αγώνα

10χλμ, 5χλμ και 2.000μ για παιδιά 

 

Κυριακή 30 Απριλίου 2017

 

Ο Σύλλογος Δρομέων Νοτίων Προαστίων Αττικής «ΕΥΚΛΗΣ» με την συνεργασία του ΠΟΛΚΕΟΑ, υπό την αιγίδα  της ΕΟΣΛΜΑ-Υ και με την υποστήριξη του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, διοργανώνει τον 6ο Μητροπολιτικό Αγώνα στο πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού.

Στην διοργάνωση περιλαμβάνονται: αγώνας  10 χλμ, αγώνας 5χλμ  και αγώνας 2.000 μέτρων για παιδιά.

 

Οι αγώνες θα διεξαχθούν την Κυριακή 30 Απριλίου 2017, στις 09:00, στον χώρο του πρώην Ανατολικού Αεροδρομίου Ελληνικού, είναι δε αφιερωμένοι στη μνήμη του αείμνηστου Κυριάκου Λαζαρίδη και στα 60 χρόνια από την ίδρυση της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

 

Οι εγγραφές θα ανοίξουν τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2017 και θα κλείσουν την Τετάρτη 26 Απριλίου  2017.
Εκκίνηση-τερματισμός: Χώρος πρώην Ανατολικού Αεροδρομίου (είσοδος  από Λεωφ. Βουλιαγμένης στο ύψος του τερματικού σταθμού Ελληνικού του ΜΕΤΡΟ.)
Ώρα  εκκίνησης: 09:00  εκκίνηση αγώνα 2000 μέτρων για παιδιά

09:30  αγώνες δρόμου 10χλμ και 5χλμ

 

Περιγραφή διαδρομής: 5χλμ (κόκκινη γραμμή)

 

Από το σημείο εκκίνησης στην ανατολική πλευρά του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού (απέναντι από γκολφ Γλυφάδας) περνάμε στον ανατολικό αεροδιάδρομο, φθάνουμε μέχρι την αναστροφή 2,5χλμ και επιστρέφουμε διαγράφοντας έναν πλήρη κύκλο.
Περιγραφή διαδρομής: 10χλμ 

 

Ίδια με την διαδρομή των 5χλμ αλλά επαναλαμβάνεται.

 

 

Όλες οι διαδρομές  είναι εντελώς επίπεδες.

Σημείωση:

Οι διαδρομές είναι πλήρως προστατευόμενες  από  οχήματα και μετρημένες,  ενώ  καθ’ όλο το μήκος τους θα υπάρχει σήμανση και φύλαξη. Οι αγώνες θα διεξαχθούν υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

Υπάρχει χώρος στάθμευσης εκατοντάδων αυτοκινήτων μέσα στον χώρο του Ανατολικού Αεροδρομίου, δίπλα ακριβώς από τον τόπο διεξαγωγής του αγώνα.

 

Τροφοδοσία:  Στη  διαδρομή  θα  υπάρχει  σταθμός τροφοδοσίας στο 5ο χιλιόμετρο και στον τερματισμό.

 

Χρονομέτρηση-Αποτελέσματα: Η χρονομέτρηση  θα γίνει ψηφιακά με chip στο δρομικό παπούτσι και τα επίσημα αποτελέσματα θα αναρτηθούν αμέσως μετά τον αγώνα, ενώ θα δημοσιευθούν αφού ελεγχθούν από την οργανωτική επιτροπή τις αμέσως επόμενες ημέρες.

 

Δικαίωμα συμμετοχής: α)Στους αγώνες 5χλμ και 10χλμ  δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό. Για αθλητές κάτω των 18 ετών απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των γονέων.

β)Στον αγώνα 2χλμ δικαίωμα συμμετοχής έχουν παιδιά μέχρι 14 ετών, κατόπιν συμπλήρωσης φόρμας αποδοχής εκ μέρους του γονέα-κηδεμόνα.

 

Έναρξη και πέρας διανομής των αριθμών: Η έναρξη της διανομής των αριθμών θα γίνει το Σάββατο 29 Απριλίου 2017 τις ώρες 10:00-18:00 στην είσοδο του Αθλητικού Κέντρου του Αγίου Κοσμά και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 30 Απριλίου από 07:30 μέχρι 08:30 στη γραμματεία του αγώνα (δίπλα στην εκκίνηση του αγώνα μέσα στον χώρο του Ανατολικού Αεροδρομίου Ελληνικού).

 

Κόστος συμμετοχήςΤο κόστος συμμετοχής είναι 6€ για τον αγώνα των 10χλμ και 5€ για τον αγώνα των 5χλμ.

Για τον αγώνα των παιδιών δεν υπάρχει αντίτιμο.

Τα έσοδα θα καλύψουν τις ανάγκες του αγώνα, ενώ μέρος των χρημάτων θα διατεθεί για την ενίσχυση ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

 

Το πακέτο συμμετοχής περιλαμβάνει: Ηλεκτρονική χρονομέτρηση (chip), αριθμό δρομέα, μετάλλιο, υδροδότηση, φρούτο.

 

Φόρμα Εγγραφής: 

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται ηλεκτρονικά  στο website

 

και θα επικυρώνονται αφού θα έχει καταβληθεί το αντίτιμο συμμετοχής στον τραπεζικό λογαριασμό του ΕΥΚΛΗ.

Κατάθεση χρημάτων: 

Η κατάθεση του αντιτίμου συμμετοχής θα γίνεται στον λογαριασμό του ΕΥΚΛΗ στην Τράπεζα Πειραιώς: 5081062736052, IBAN: GR33 0172 0810 0050 8106 2736 052.

Προσοχή: Στην αιτιολογία κατάθεσης να αναγράφεται απαραιτήτως το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντος.

Με την ολοκλήρωση της εγγραφής σας θα λάβετε ενημέρωση-επικύρωση στην ηλεκτρονική σας διεύθυνση για την συμμετοχή σας.

Ιατρική Εξέταση:

Οι δρομείς συμμετέχουν με απόλυτη προσωπική τους ευθύνη. Αποδέχονται πως υπεύθυνα δηλώνουν κατά τους όρους του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986, έχοντας γνώση των σχετικών κυρώσεων, ότι έχουν προβεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις από τις οποίες αποδεικνύεται ότι είναι υγιείς για να μετάσχουν στον αγώνα, παραιτούνται δε από κάθε απαίτηση εναντίον των συνδιοργανωτών για τυχόν βλάβη ή ζημία από οποιαδήποτε αιτία.

Περίοδος εγγραφής: 

Από Δευτέρα 3 Απριλίου 2017 και μέχρι την Τετάρτη 26 Απριλίου  2017.

 

Χρονικό όριο αγώνα: Οι δρομείς θα πρέπει να ολοκληρώσουν τον αγώνα  εντός 2 ωρών μετά την εκκίνηση. Μετά την παρέλευση του χρονικού ορίου, θα κινούνται με δική τους ευθύνη στη διαδρομή.

 

Έπαθλα: Θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι-πρώτες της γενικής κατάταξης. Στον αγωνα των 10 χλμ θα βραβευθούν επιπλέον οι τρεις πρώτοι-πρώτες των ακόλουθων ηλικιακών κατηγοριών:

  1. 18-29 ετών
  2. 30-39 ετών
  3. 40-49 ετών
  4. 50-59 ετών
  5. 60+69 ετών
  6. 70+

Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί μετάλλιο.

Οι απονομές των κυπέλλων θα γίνουν 30 λεπτά μετά το πέρας του αγώνα.

Για να γίνουν οι βραβεύσεις των ανωτέρω ηλικιακών κατηγοριών πρέπει να συμμετέχουν τουλάχιστον έξι αθλητές ανά κατηγορία.

Οι βραβευθέντες της γενικής κατηγορίας δεν θα βραβευθούν και για την ηλικιακή κατηγορία στην οποία ανήκουν.

 

Στους αγώνες 5χλμ θα υπάρχει μόνον γενική κατηγορία και θα βραβευθούν μόνον οι τρεις πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες.

 

Παράλληλος αγώνας 2χλμ για παιδιά.

Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ. Η δήλωση συμμετοχής για τον αγώνα των 2χλμ για παιδιά πρέπει να υπογράφεται από τον κηδεμόνα τους. Δεν θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση, ενώ θα απονεμηθεί αναμνηστικό μετάλλιο.

Εγγραφές για τον αγώνα των 2.000 μέτρων για τα παιδιά μπορεί να γίνουν την ημέρα του αγώνα μέχρι τις 08:40 και το Σάββατο 29 Απριλίου κατά τη διάρκεια λειτουργίας της γραμματείας του αγώνα στον Άγιο Κοσμά.

Η εκκίνηση του παιδικού αγώνα των 2.000 μέτρων θα δοθεί στις 09:00.

 

Πρόσβαση:

  1. Με αυτοκίνητο

α. Από Αθήνα μέσω Λεωφ. Βουλιαγμένης

Παίρνουμε τη λεωφόρο Βουλιαγμένης με κατεύθυνση προς Γλυφάδα, φτάνουμε στον Τερματικό σταθμό Ελληνικού του Μετρό και στρίβουμε δεξιά προς θάλασσα. Στο τέλος του δρόμου βλέπουμε την εκκλησία της Αγίας Τριάδας Ελληνικού, κάνουμε δεξιά και αμέσως αριστερά και φθάνουμε στην πύλη εισόδου στον χώρο του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού. Από εκεί υπάρχει σήμανση που οδηγεί στον χώρο που θα χρησιμοποιηθεί για στάθμευση (κίτρινη γραμμή).

 

β. Από Πειραιά μέσω Ποσειδώνος

Στρίβουμε στη λεωφόρο Αλίμου, βγαίνουμε στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, παίρνουμε την κατεύθυνση προς Γλυφάδα, φτάνουμε στον Τερματικό σταθμό Ελληνικού του Μετρό και στρίβουμε δεξιά προς θάλασσα. Στο τέλος του δρόμου βλέπουμε την εκκλησία της Αγίας Τριάδας Ελληνικού, κάνουμε δεξιά και αμέσως αριστερά και φθάνουμε στην πύλη εισόδου στον χώρο του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού. Από εκεί υπάρχει σήμανση που οδηγεί στον χώρο που θα χρησιμοποιηθεί για στάθμευση (κίτρινη γραμμή).

 

  1. Με μετρό

Παίρνουμε το μετρό προς Ελληνικό και κατεβαίνουμε στο τέρμα. Εκεί θα υπάρχει λεωφορείο της Δημοτικής Συγκοινωνίας του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης από τις 07:20 μέχρι τις 08:30 που θα μεταφέρει τους αθλητές στον χώρο διεξαγωγής του αγώνα. Το λεωφορείο θα εκτελεί το δρομολόγιο κάθε 15-20 λεπτά. Η απόσταση με τα πόδια είναι περίπου 2 χιλιόμετρα κατηφορικά (κίτρινη γραμμή).

Το λεωφορείο του Δήμου θα μεταφέρει τους αθλητές στο μετρό, μετά το τέλος του αγώνα, μέχρι τις 13:00.

 

Εθελοντές:

Για την επιτυχή διεξαγωγή των αγώνων ο ΕΥΚΛΗΣ χρειάζεται εθελοντές οι οποίοι θα συνδράμουν καθοριστικά στην όλη προσπάθεια την ημέρα του αγώνα. Όσοι συμμετάσχουν, θα έχουν το σύνολο των παροχών (μετάλλιο, δίπλωμα κ.λπ.) Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο e-mail: info@efklis.gr

Κάλεσμα αλληλεγγύης:

Ο ΕΥΚΛΗΣ και το ΠΟΛΚΕΟΑ, στο πλαίσιο της κοινωνικής αλληλεγγύης, αποφάσισαν να συλλέξουν τρόφιμα μακράς διάρκειας για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, τα οποία θα διανείμει η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ελληνικού–Αργυρούπολης. Προς αυτή την κατεύθυνση, καλούμε όσους δρομείς το επιθυμούν και έχουν τη δυνατότητα, να φέρουν τρόφιμα και να τα εναποθέτουν την ημέρα του αγώνα σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους κοντά στη γραμματεία, στον χώρο της εκκίνησης.

 

Σημείωση

Ο αγώνας σε περίπτωση πολύ σοβαρών λόγων ενδέχεται να μεταφερθεί σε άλλη ημερομηνία ή να ακυρωθεί. Σε κάθε περίπτωση  θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την ιστοσελίδα του συλλόγου και τα ΜΜΕ.

 

 

Καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα θα γίνεται περιήγηση στα παροπλισμένα αεροπλάνα της Ο.Α., που βρίσκονται στον χώρο του αεροδρομίου, από πρώην υπαλλήλους της Ολυμπιακής Αεροπορίας μέλη του ΠΟΛΚΕΟΑ.

 

Πληροφορίες:

Στη σελίδα του ΕΥΚΛΗ www.efklis.gr και https://www.facebook.com/efklis

Τηλ. 6977358657……………………..

Τηλ. 2108836284……………………..

 

Χάρτης διαδρομής