4ος ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 30,3 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ “Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΑΛΚΥΟΝΩΝ” KAI ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 6 ΧΛΜ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΨΑΘΑΣ – ΑΛΕΠΟΧΩΡΙΟΥ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Α.Π.Σ. “ΑΠΟΛΛΩΝ” ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ, ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΕΟΣΛΜΑ-Υ.

ακολουθεί φόρμα συμμετοχής στο τέλος του κειμένου

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2019

  • ώρα εκκίνησης αγωνα 30,3 χλμ 08.30 πμ
  • ώρα εκκίνησης αγωνα 6 χλμ 08.50 πμ

Ο αγώνας των 30,3 χλμ θα ξεκινήσει από το kafe PARADISE θα διεξαχθεί επί της ασφάλτινης διαδρομής που συνδέει την Παραλία Ψάθας Αλεποχωριου Κορινθίας). Η διαδρομή είναι επίπεδη στο ύψος της Θάλασσας, η περιγραφή είναι Αφετηρία, και στο 10,15χλμ έχουμε αναστροφή φτάνουμε πάλι στο χώρο εκκίνησης έχοντας διανύσει 20,3χλμ αναστροφή πάλι μέχρι το 5χλμ και επιστροφή για τον τερματισμό. Ο αγώνας των 6χλμ ξεκινάει από το ίδιο μέρος και στο 3 χλμ θα υπάρχει επιστροφή και τερματισμός στο ίδιο μέρος της εκκίνησης.

Για τη διευκόλυνση των δρομέων, τα νούμερα CHIP θα παραδίδονται για τους Δρομείς του λεκανοπεδίου της Αθήνας, το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου από τις 18.00 έως τις 20.00 στα γραφεία του Α.Π.Σ. “ΑΠΟΛΛΩΝ” ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ (οδός Νικίου 56 στο Αιγάλεω – τηλ. 210.53.17.826), ενώ για όσους δεν μπορέσουν να τα παραλάβουν, καθώς και για τους δρομείς της Επαρχίας, θα δοθούν από τις 06.00 το πρωί στα τραπέζια της Γραμματείας στον τόπο εκκίνησης (CAFE PARADISE ΨΑΘΑΣ).

Για τη μεταφορά των αθλητών – δρομέων, η Οργανωτική Επιτροπή θα ναυλώσει λεωφορεία που θα μεταφέρουν τους συναδέλφους – δρομείς, από την Αθήνα προς την Ψάθα, με εκκίνηση του πρώτου λεωφορείου στις 06.00 και των τελευταίων στις 06.30, ενώ για την επάνοδο από Ψάθα προς Αθήνα, το πρώτο θα αναχωρήσει στις 14.00 και το τελευταίο στις 14.30.

Τα λεωφορεία θα εκκινήσουν από την Πλατεία Δαβάκη – Ηρώων Πολυτεχνείου στο Αιγάλεω, δίπλα στην Εθνική Τράπεζα του Αιγάλεω, επί της Ιεράς Οδού (600 μέτρα από τη συμβολή της Ιεράς Οδού με τη Λεωφόρο Θηβών).

Δηλώσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται μέχρι και την Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη 2019.

Προσοχή
Την ημέρα του Αγώνα δεν θα γίνουν δεκτές εγγραφές – συμμετοχές.

Κόστος συμμετοχής

  • Οι συμμετέχοντες θα συνεισφέρουν στη διοργάνωση το ποσό των 15 ευρώ.
  • Το κόστος του αγωνα των 6 χλμ είναι 6 ευρώ.

Το ποσό των 15 ευρώ, και των 6ευρώ οι συμμετέχοντες θα το εμβάζουν στον λογαριασμό του συλλόγου:
ΤΡΑΠEΖΑ EUROBANK ERGASIAS A.E. (NTT) 0026,0602.83.0200575455 μέχρι και την Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη στις 15.00 ή με e-banking στον λογαριασμό ΙΒΑΝ GR 86026060200008 30200 575 455.

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται στην ηλεκτρονική φόρμα που βρίσκεται παρακάτω ενώ επίσης, μπορούν να τις συμπληρώσουν ιδιόχειρα στα γραφεία του Συλλόγου, στην οδό Νικίου 56 στο Αιγάλεω, κάθε Τρίτη εκτός της περιόδου από 7 έως 20 Αυγούστου στις ώρες 20.30 – 21.30 είτε στις ομαδικές εκδρομές του Συλλόγου.

  • Στο κόστος συμμετοχής συμπεριλαμβάνεται η μεταφορά από Αθήνα προς Ψάθα και από Ψάθα προς Αθήνα, με τα λεωφορεία της διοργάνωσης.
  • Πλήρης τροφοδοσία των αθλητών με νερό, φρούτα (μπανάνες, μήλα), ισοτονικά διαλύματα στους σταθμούς ΕΚΚΙΝΗΣΗ (ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ) στο 3ο, στο 5ο χλμ., στο 7,5ο χλμ., στο 10,15ο χλμ. Και βέβαια στους ίδιους σταθμούς στην επιστροφή. Μετά τον τερματισμό θα υπάρχει ελαφρύ γεύμα.
  • Στους 6 πρώτους άνδρες Γενικής και στις 6 πρώτες γυναίκες των 30,3χλμ και στους 3 πρώτους και 3 πρώτες των 6χλμ θα δοθούν αναμνηστικά κύπελλα, ενώ σε όλους – όλες τους τερματίσαντες θα δοθούν μετάλλια.

Η διοργάνωση θα έχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση με τα αποτελέσματα να αναρτώνται το απόγευμα – βράδυ της ίδιας ημέρας διεξαγωγής.

ΟΡΙΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ
Η διοργάνωση ορίζει σαν όριο τερματισμού του Αγώνα τις 4 ώρες. Όσοι δεν καταφέρουν να τερματίσουν εντός αυτού του χρονικού ορίου, θα αναγραφούν ως τερματίσαντες εκτός ορίου, αλλά θα λάβουν όλες τις σχετικές παροχές.

ΠΡΟΣΟΧΗ
Όλοι οι συμμετέχοντες συμμετέχουν με την πλήρη συνείδηση ότι πρέπει να έχουν περάσει ιατρικές εξετάσεις (τον τελευταίο χρόνο πριν τον αγώνα) με την πιστοποίηση από εξειδικευμένο ιατρό, ότι έχουν καλή φυσική κατάσταση και δεν μπορούν να συμμετέχουν σε ανάλογους αγώνες, υπογράφοντας παράλληλα ότι τρέχουν με τη δική τους ευθύνη στη δήλωση συμμετοχής.

Περιγραφή της διαδρομής – Λίγα λόγια για τον αγώνα

Η διαδρομή του Αγώνα βρίσκεται σε μια θαυμάσια αισθητική περιοχή που περιγράφεται από την παραλία της Ψάθας – Αλεποχωρίου.

Απέναντι ευρίσκονται οι γνωστές από την αρχαιότητα Αλκυονίδες Νήσοι (Καλά Νησιά), σε απόσταση περίπου 2 ναυτικών μιλίων, οι οποίες πήραν την ονομασία τους από την αρχαία ακόμη εποχή, όπως άλλωστε και ο ομώνυμος Κόλπος των Αλκυονίδων, από τα πολυπληθή σμήνη των αλκυόνων που διαβιούν και πολλαπλασιάζονται στις πολλές και απρόσιτες ρωγμές των πολυσχιδών ακτών της περιοχής.

Οι αλκυόνες, από την αρχαιότητα, ήσαν πτηνά που συμβόλιζαν τη συντροφική πίστη και αφοσίωση, ενώ κατά τη λαϊκή μας παράδοση, η αλκυών είναι σύμβολο ηρεμίας και ευημερίας στα σπίτια, ενώ θεωρείται κατευναστική των θαλασσοταραχών και των κεραυνών. Όλα αυτά οφείλονται στον πανάρχαιο μύθο της Αλκυόνης και του συντρόφου της Κύηκα, τους οποίους ο Δίας τούς μεταμόρφωσε σε πτηνά, μετά τον θρήνο της πρώτης (Αλκυώνας) όταν έχασε τον σύντροφό της…

Ενώ κατά τη Μυθολογία, επίσης φέρεται ότι ο Δίας, ευσπλαχνιζόμενος την απώλεια των κυοφορούμενων νεοσσών της Αλκυώνας, τα οποία παρασύρονταν από τα αγριεμένα κύματα των χειμωνιάτικων θαλασσών, διέταξε τους ανέμους να μην πνέουν κατά τις χειμερινές τροπές (μέσα στον Γενάρη) τις λεγόμενες Αλκυονίδες ημέρες.

Ανάντι της θαλασσίας παραλιακής διαδρομής, ορθώνεται το πανέμορφο αισθητικό πευκοδάσος του όρους Πατέρα και των απολήξεών του, με τη θάλασσα του Κόλπου των Αλκυονίδων.

Εκεί, στα πανέμορφα ακρογιάλια της ΨΑΘΑΣ, των ΠΑΓΩΝ (ΑΛΕΠΟΧΩΡΙΟΥ), δίπλα στις φωλιές των Αλκυόνων, των πουλιών της Πίστης και της Αγάπης, που έρχονται κάθε Σεπτέμβρη, την ίδια περίπου εποχή με τον Αγώνα, στην Πατρίδα μας, στο σπίτι τους…


Σας περιμένουμε
Το Δ.Σ. Α.Π.Σ. “ΑΠΟΛΛΩΝ” ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ

Συμμετοχή στον Αγώνα Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΑΛΚΥΟΝΩΝ

Κάντε κλικ στο κουμπί για να δηλώσετε συμμετοχή στον αγώνα.