ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΑΙΓΙΝΑΣ
Προκήρυξη

ΑΓΩΝΑΣ ΒΟΥΝΟΥ «7ο ΚΥΠΕΛΟ ΑΦΑΙΑ 2018»
ΑΙΓΙΝΑ 29 Απριλίου 2018

Ο Σύλλογος  Δρομέων Υγείας Αίγινας) διοργανώνει  τον  αγώνα βουνού, με την επωνυμία «7ο ΚΥΠΕΛΟ ΑΦΑΙΑ 2018» υπό την αιγίδα του Δήμου Αίγινας, σε συνεργασία με τον Δημοτικό  Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Αίγινας (ΔΑΟΑ),  με τους συλλόγους, ΟΑΚ Αίγινας, Ε.Π.Ο.Σ.Α ΑΝΑΒΑΣΗ, με την υποστήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού & Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑΥ),  της Επαγγελματικής Ένωσης Αίγινας, του Νοσοκομείου Αίγινας, της ναυτικής  εταιρείας Κοινοπραξία Πλοίων Σαρωνικού (ΚΠΣ), της Ομάδας Ραδιοερασιτεχνών Αίγινας, του Τμήματος Ναυτοπροσκόπων Αίγινας και την συνδρομή του ΑΤ Αίγινας, του Π.Σ Αίγινας, του Λ/Χ Αίγινας , του Δασονομείου  Αίγινας και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας  . Ο αγώνας θα λάβει χώρα στην περιοχή του αρχαίου ναού της Αφαίας στην περιοχή Αγίας Μαρίνας Αίγινας. Πρόκειται για έναν αγώνα με μέτριες και κατά σημεία υψηλές  απαιτήσεις αλλά με συνεχή μεταβολή των εικόνων, που εναλλάσσουν το πράσινο με την θάλασσα και θα αφήσουν πολύ ικανοποιημένους τους δρομείς που θα συμμετάσχουν. Έχουν προγραμματισθεί οι εξής διαδρομές:

1. Αγώνας τρεξίματος 15χιλιομέτρων: ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 11.00.Η εκκίνηση του αγώνα  θα δοθεί μπροστά από τον αρχαίο ναό της Αφαίας και με κατεύθυνση προς  την ζώνη πυροπροστασίας που βρίσκεται παράλληλα με τον ναό του Αγίου Μηνά, όπου διανύουμε τρία (3) χιλιόμετρα. Ακολουθεί είσοδος σε μονοπάτι με ανωφέρεια και κατωφέρεια στο εξωκλήσι του Αγ. Ιωάννη 500 μέτρων, ενώ ακολουθεί είσοδος σε αντιπυρική ζώνη και  δεύτερο μονοπάτι που καταλήγει στην ασφαλτοστρωμένη κεντρική οδό Αγίας Μαρίνας-  Αίγινας την οποία και  διασχίζουμε κάθετα. (Έχει διανυθεί απόσταση 4,5 χιλιομέτρων περίπου). Εν συνεχεία είσοδος σε μονοπάτια με υψομετρικές εναλλαγές , που καταλήγουν δίπλα στην θάλασσα στην περιοχή Απόνησο, περίπου 1,5 χλμ. Ακολουθεί ανωφέρεια σε δασικό πευκόφυτο δρόμο δύο (2) περίπου χιλιομέτρων, με ακολουθούμενη κατηφοριά και μικρές κλίσεις   περίπου τεσσάρων (4) χλμ. Το τελευταίο και με απαιτήσεις κομμάτι της διαδρομής συνολικής απόστασης 3 χιλιομέτρων περίπου, περιέχει πολύ δύσκολο ανηφορικό μονοπάτι, το οποίο καταλήγει στα πεντακόσια μέτρα παράλληλα με αυτά της εκκίνησης για να καταλήξει στο σημείο τερματισμού μπροστά στο ναό της Αφαίας. (βλ. χάρτη διαδρομής) .

2. Αγώνας τρεξίματος και περιπατητών πέντε (5) χιλιομέτρων. ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 11.10. Η διαδρομή για 3,5 χιλιόμετρα περίπου είναι κοινή με των 15 χλμ.  Δηλαδή μέχρι το μονοπάτι του Αγίου Ιωάννη ενώ  στην έξοδο από το αυτό μονοπάτι, κάνουμε αριστερά(θα υπάρχει σήμανση) είσοδο σε αντιπυρική ζώνη και κατεύθυνση στο σημείο τερματισμού μπροστά στον ναό της Αφαίας.
3. Όλοι οι αγώνες έχουν σημείο εκκίνησης και τερματισμού, τον χώρο έμπροσθεν του Ναού της Αφαίας.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
1. Άνδρες και γυναίκες που θα συμμετάσχουν στην διαδρομή των  15 να έχουν ηλικία 18 ετών και άνω.
2. Άνδρες και γυναίκες που θα συμμετάσχουν στην διαδρομή των  5 χλμ, θα πρέπει  να έχουν ηλικία 18 ετών και άνω, ενώ για τους ανήλικους δρομείς θα πρέπει να υπάρχει συγκατάθεση γονέα /κηδεμόνα.

 1. 3. Όλοι οι δρομείς συμμετέχουν με δικής τους ευθύνη.
  Κόστος συμμετοχής(entry fee): Ορίζεται στα πέντε (5) ευρώ για τους αγώνες τρεξίματος και περιπάτου των 15 και 5 χλμ .
 2. Για τους  δρομείς εκτός Αίγινας που δεν έχουν δυνατότητα μετάβασης στον χώρο του Ναού  δίδεται η δυνατότητα μετάβασης –επιστροφής από και προς τον χώρο αγώνων με πούλμαν δωρεάν. Η αίτηση θέσης πρέπει να δηλώνεται κατά την εγγραφή του αθλητή. Η αναχώρηση του πούλμαν θα γίνει από το λιμάνι της Αίγινας την 09.30 ώρα πλησίον του σημείου άφιξης των Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων Πληροφορίες για τα δρομολόγια των πλοίων, τυχόν μεταβολές θα ανακοινωθούν εγκαίρως.
  6 Για τους συμμετέχοντες που επιθυμούν αναμνηστικό μπλουζάκι του αγώνα υπάρχει δυνατότητα παραγγελίας στην φόρμα συμμετοχής με το αντίτιμο των( 5) ευρώ.
  7. Προσοχή υπάρχει όριο συμμετοχών για  όλους τους αγώνες.ΑΣΦΑΛΕΙΑ
  Ο Αγώνας εποπτεύεται από την ΕΛΛ.ΑΣ.  και  θα διεξαχθεί με την σύμφωνη γνώμη του Δασαρχείου Αίγινας. Επίσης θα υπάρχει ασθενοφόρο , ιατρός και μέλη διασωστικής ομάδας, ενώ για την περίπτωση που απαιτηθεί μεταφορά από σημείο της διαδρομής, θα υπάρχει συνδρομή από τον Αδειοδοτημένο Σύλλογο Ερασιτεχνών Αίγινας και εθελοντές.

  ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ
  1. Θα υπάρχουν σε επιλεγμένα σημεία τρία στοπ, για την διαδρομή των 15 χλμ με νερά .
  2. Στον αγώνα πέντε χλμ θα υπάρχει ένα στοπ με διατιθέμενα νερά.

  ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ
  Η χρονομέτρηση είναι ηλεκτρονική, με σημεία ελέγχου στην εκκίνηση, στον τερματισμό (κοινό σημείο) καθώς και στο 7ο χιλιόμετρο.
  ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ  ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ :

Ηλικιακές κατηγορίες στην διαδρομή των 5 χλμ. Και αυτές είναι οι εξής:

α)ΜΕΧΡΙ 45 ΕΤΩΝ, β) 45 και άνω
Ηλικιακές κατηγορίες στην διαδρομή των 15 χλμ. Και αυτές είναι οι εξής:
α)ΜΕΧΡΙ 34 ΕΤΩΝ, β) 35-54 ΕΤΩΝ, γ)55 και άνω. Απαραίτητη προϋπόθεση για την βράβευση, να υπάρχει συμμετοχή άνω των έξι αθλητών σε κάθε κατηγορία.

ΕΠΑΘΛΑ
Α. Στους τρεις πρώτους νικητές της Γενικής κατάταξης ανδρών και γυναικών στους αγώνες  15 & 5 χλμ, θα απονεμηθούν κύπελλα. μετάλλια και διπλώματα συμμετοχής.
Β. Επίσης στις διαδρομές, στους πρώτους νικητές και νικήτριες κάθε ηλικιακής  κατηγορίας θα απονεμηθεί κύπελλο ενώ στους δεύτερους και τρίτους νικητές και νικήτριες κάθε ηλικιακής κατηγορίας θα απονεμηθεί ειδικό μετάλλιο.
Γ. Κύπελλο θα απονεμηθεί και στον σύλλογο που θα συμμετάσχει την ημέρα των αγώνων στις διαδρομές 15 ή 5 χλμ,  με την πολυπληθέστερη αποστολή .
Δ. Σε όλους τους συμμετέχοντες δρομείς θα απονεμηθούν αναμνηστικά μετάλλια ενώ θα υπάρχει και δυνατότητα ηλεκτρονικής  αποστολής διπλωμάτων.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι νικητές της γενικής κατάταξης της διαδρομής των 5 και15 χλμ, εξαιρούνται από την βράβευση των  νικητών των ηλικιακών κατηγοριών.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την φόρμα συμμετοχής στο internet link: https://results.chronolog.gr/registration.aspx?h=315cbcb8015ea76aca48d81ad11a9b9f

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ  ΤΕΤΑΡΤΗ 25/04/2018 στις 12:00 το μεσημέρι και να καταβάλλουν το ποσό της συμμετοχής στον λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς με αριθμό  5124075101600 με επωνυμία ΣΔΥΑίγινας. Για όσες δηλώσεις συμμετοχής δεν γίνει κατάθεση του ποσού συμμετοχής εντός τριών ημερών από την ηλεκτρονική δήλωση, θα ακολουθείται  αυτόματη διαγραφή τους από την λίστα συμμετοχής.

ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ
Ο  ΣΔΥ Αίγινας έχει  εξασφαλίσει σημαντικές  εκπτώσεις στην μετάβαση και επιστροφή κάθε δρομέα και ενός συνοδού, με δρομολόγια  πλοίων που θα ανακοινωθούν όταν αυτά οριστούν από τις πλοιοκτήτριες εταιρίες. Οι εκπτώσεις από και  προς Πειραιά φθάνουν το 40% επί του ισχύοντος εισιτηρίου με την προϋπόθεση να γίνει εγκαίρως η ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής μέχρι την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018 και ώρα 12.00.

Επίσης ο ΣΔΥ Αίγινας εξασφάλισε  δωρεάν μετάβαση και επιστροφή στο χώρο του αγώνα στον Ναό της Αφαίας μόνο για τους δρομείς εκτός Αίγινας στους οποίους θα επιτρέπεται σύμφωνα με την λίστα συμμετοχής που θα σχηματισθεί επιδεικνύοντας  το εισιτήριο του πλοίου με το οποίο προσήλθαν στην Αίγινα. Τονίζουμε και πάλι ότι  οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει εγκαίρως να δηλώσουν την επιθυμία τους στην φόρμα συμμετοχής για την επιβίβασή τους στο πούλμαν ώστε να γίνει εγκαίρως η κράτηση των αναγκαίων θέσεων . Στα πούλμαν δεν θα επιτραπεί η είσοδος συνοδών οι οποίοι μπορούν να μεταβούν στο χώρο των αγώνων με δική τους ευθύνη και έξοδα, χρησιμοποιώντας λεωφορεία του  ΚΤΕΛ Αίγινας και ταξί  που έχουν ενημερωθεί.  Η Ώρα αναχώρησης του πούλμαν από το λιμάνι της Αίγινας Κυριακή πρωί  29 Απριλίου 2018, ώρα  09.30 και επιστροφή με τις ίδιες προϋποθέσεις  επιβίβασης, την 14.00 ώρα, από τον ναό της Αφαίας.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Γενικές πληροφορίες και ερωτήματα θα πρέπει να αποσταλούν στο email: sdyaiginas@hotmail.gr και θα απατούνται άμεσα από τους υπεύθυνους της οργανωτικής επιτροπής: