Ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης η Ενορία Αγίου Γεωργίου Αμφιθέας Κορακοβουνίου   ο πολιτιστικός Σύλλογος Λοφούπολης και το 4ο Τοπικό Διαμέρισμα του Δήμου Ηρακλείου. διοργανώνουν τον

27ο Κορακοβούνιο αγώνα δρόμου – πεζοπορίας – ποδηλασίας  την Κυριακή 4 Μαίου στην περιοχή Κορακοβουνίου.

Ενας αγώνας λαικός που εδώ και είκοσι έξι συνεχή χρόνια διοργάνωσης έχει προσφέρει πολλά στον Κρητικό αθλητισμό και είναι ο καλύτερος αγώνας στο είδος του.

Ο αγώνας είναι αφιερωμένος στην μνήμη του Ιωάννη Καμπαξή φίλο του αθλητισμού και πρωτεργάτη του Κορακοβούνιου δρόμου και άλλων αθλητικών εκδηλώσεων.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ: Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης-Ιερός Ναός Αγ.Γεωργίου Αμφιθέας (Κορακοβουνίου) πολιτιστικός Σύλλογος  Λοφούπολης και το 4ο Τοπικό Διαμέρισμα του Δήμου Ηρακλείου

ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ:1000 μέτρα και 4.000 κμ πεζοπορία και τρέξιμο και συμμετοχική ποδηλασία8 χλμ.

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ: στα 4.000 εκκίνηση από Λοφούπολη-Κορακοβούνι τερματισμός Ι.Ν.Αγ.Γεωργίου και1000 μ. στο τελευταίο χιλιόμετρο της διαδρομής των4.000 μ. και ποδηλασία εκκίνηση Αγφ.Γεώργιος –Λοφούπολη –επιστροφή.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ-ΕΠΑΘΛΑ:  κατηγορίες:1.000 μ. για αγόρια κορίτσια Δημοτικών – 4000μ.για αγόρια κορίτσια Γυμνασίων-Λυκείων, γενικής ανδρών-γυναικών, 20-39,40-49 και 50 άνω για άνδρες –γυναίκες. Έπαθλα θα δοθεί κύπελλο στον πρώτο νικητή-τρια ανά κατηγορία ενώ στους δεύτερους-ρες ,τρίτους-τες θα δοθεί μετάλλιο , ενώ σε όλους που θα τρέξουν η θα περπατήσουν και στους ποδηλάτες  θα δοθεί αναμνηστική μπλούζα και δίπλωμα.

ΩΡΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ:   ποδηλασία 10:30 1000μ.10.45 και 11.15 στα 4.000μ.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΕΠΑΘΛΩΝ:  12.00 στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου

ΤΟΠΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ:Ναός Αγ.Γεωργίου

ΜΠΟΥΦΕΣ ΓΙΑ ΚΕΡΑΣΜΑ: Μετά το τέλος των απονομών οι διοργανωτές θα προσφέρουν δωρεάν σε όλο τον κόσμο παραδοσιακή φασολάδα-σαλάτα και αρκετό κρασί.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:  Υπεύθυνοι αγώνα: Καμπαξής Σπυρίδων 6971808055 Καμπαξής Παντελής 2810-263426 

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ήταν Ιούλιος του 1987 όταν οι Σπ.Καμπαξής και Ιωάννης Καμπαξής που ο Κορακοβούνιος δρόμος διοργανώνεται στην μνήμη του ξεκίνησαν να διοργανώνουν τον αγώνα αυτό από μεράκι και από αγάπη προς τον αθλητισμό.Οι τρεις πρώτες διοργανώσεις είχαν εκκίνηση και τερματισμό την περιοχή Κορακοβουνίου οι επόμενοι επτά αγώνες με εκκίνηση τη Λοφούπολη και με τερματισμό την Εκκλησία της Παναγίας Μασταμπά και οι τελευταίοι εννέα με εκκίνηση την Λοφούπολη και τερματισμό τον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου Κορακοβουνίου.

Στις είκοσι έξι διοργανώσεις του Κορακοβούνιου Δρόμου έχουν συμμετάσχει πάνω από 7.000 αθλητές ενώ έχουν τρέξει σε αυτόν πολλοί σπουδαίοι αθλητές από την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ έχουν αναδειχθεί και ξεκινήσει τον αθλητισμό μέσα από τον αγώνα αυτό αρκετοί αθλητές.

                                                       Με τιμή

 

 

                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

              ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ   ΜΠΟΥΛΟΥΚΑΚΗΣ ΜΑΝΟΥΣΣΟΣ

 

 

Για πληροφορίες 6971808055 Καμπαξής Σπυρίδων (υπεύθυνος αγώνα)